Általános cikkek pim dia szentkuthy miklós buda ferenc

Buda Ferenc a Digitális Irodalmi Akadémia új tagja

.konyvesblog. | 2013. szeptember 20. |

Buda Ferenc költőt, műfordítót választották a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) új tagjává a testület pénteki ülésén. A DIA tagjai a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) javaslatát egyhangúlag megerősítve Szentkuthy Miklóst új posztumusz taggá választották - tájékoztatta a múzeum pénteken az MTI-t.

A PIM-ben 1998-ban indult program tagjainak teljes irodalmi életművét digitalizálja és ingyenesen közzéteszi a www.dia.hu honlapon. A pénteki választással 78-ra nőtt a tagok száma, Buda Ferenc a harmincharmadik élő tag.

A DIA adatbázisában a 20. század második fele és napjaink legjelentősebb prózaírói, költői életművei online hozzáférhetők. A honlapon az elmúlt egy évben több mint 700 ezer látogatást regisztráltak, 22 százalékkal többet, mint az előző évben. A digitális könyvtár a kortárs magyar szépirodalom egyik legjelentősebb, gyakran hivatkozott intézménye - tudatta közleményében a múzeum.

(MTI)

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.