Fábián Krisztina: Forgatás [Képalá]

Képalá |

Elfáradt. A csalódásnak nyoma sincs már, ugyanis az, hogy a sármos főszerepek maguk mögött hagyták és egyre inkább középkorú családapák, majd őszülő nagyapák szerepei találták meg, egy folyamat volt. Így elég idő állt rendelkezésére ennek feldolgozásához. 
Megöregedett, azonban lélekben örökre fiatal maradt. Bár iszonyatosan fárasztó a forgatás, az esti bulikat ki nem hagyná.  A mai munka igencsak elhúzódott. A délutáni felvételekhez már a beteg-jelmez kellékeit is fel kellett öltenie; napbarnította bőrén szinte világít a csövet rögzítő ragtapasz. Úgy kellett felragasztani, hogy kiállja a jelenetek megpróbáltatásait. Bár, őszintén szólva, sok mozgással  nem jár ez a szerep. 
Harminc perc szünet. Jól esne kocogni vagy úszni egyet. Hiába a vágy; a tapaszokat a csövekkel együtt leszedni és újraragasztani túl nagy meló lenne. Úgy érzi, hőgutát kap. A többiek már vidáman lubickolnak a tóban, kissé távolabb a forgatás helyszínétől. Hirtelen elhatározással felkapja az üresen álló rendezői széket, beleállítja a parthoz közel és beleveti magát. A víz a vádlijáig ér, gondolatai az egyik fiatalkori szerepéig. Hűsöl.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Apa

Asszonyi Eszter: Hallgató [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Dobosy Tímea: Jelzés [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Garai-Puszta Ágnes: Létkérdés [Képalá]

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Catarina Sobral a felnőtteket is meg akarja szólítani a gyerekkönyveivel

Catarina Sobral portugál illusztrátor és animációs rendező azt mondja, valahol még mindig él benne egy gyerek, képeskönyvei ugyanakkor nemcsak a legkisebbeknek szólnak. Budapesti látogatása alatt a színek dialógusáról, a szükséges kompromisszumokról és Lisszabon fényeiről beszélgettünk vele.

...
Gyerekirodalom

Megjelent J. K. Rowling új könyve, A karácsonyi malac

Megérkezett J. K. Rowling új könyve, A karácsonyi malac. A Harry Potter-sorozat óta ez az első történet, amelyet az író kifejezetten gyerekeknek írt. 

...
Gyerekirodalom

Piotr Socha: Olyan könyvet akarok csinálni, amit nem lehet otthagyni a boltban

A Méhek és a Fák című képeskönyvek lengyel illusztrátora, Piotr Socha viszonylag későn kezdett könyveket rajzolni, a döntő lépés megtételében pedig egy másik könyvsiker inspirálta. Interjúnkban elárulta, mit kellett a nyomdába adás előtt átrajzolnia az egyik könyvben, és beszélt arról is, milyen tanácsokkal látná el azokat a gyerekeket, akik komolyan gondolják a rajzolást.