Fábián Krisztina: Forgatás [Képalá]

Képalá |

Elfáradt. A csalódásnak nyoma sincs már, ugyanis az, hogy a sármos főszerepek maguk mögött hagyták és egyre inkább középkorú családapák, majd őszülő nagyapák szerepei találták meg, egy folyamat volt. Így elég idő állt rendelkezésére ennek feldolgozásához. 
Megöregedett, azonban lélekben örökre fiatal maradt. Bár iszonyatosan fárasztó a forgatás, az esti bulikat ki nem hagyná.  A mai munka igencsak elhúzódott. A délutáni felvételekhez már a beteg-jelmez kellékeit is fel kellett öltenie; napbarnította bőrén szinte világít a csövet rögzítő ragtapasz. Úgy kellett felragasztani, hogy kiállja a jelenetek megpróbáltatásait. Bár, őszintén szólva, sok mozgással  nem jár ez a szerep. 
Harminc perc szünet. Jól esne kocogni vagy úszni egyet. Hiába a vágy; a tapaszokat a csövekkel együtt leszedni és újraragasztani túl nagy meló lenne. Úgy érzi, hőgutát kap. A többiek már vidáman lubickolnak a tóban, kissé távolabb a forgatás helyszínétől. Hirtelen elhatározással felkapja az üresen álló rendezői széket, beleállítja a parthoz közel és beleveti magát. A víz a vádlijáig ér, gondolatai az egyik fiatalkori szerepéig. Hűsöl.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Apa

Asszonyi Eszter: Hallgató [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Dobosy Tímea: Jelzés [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Garai-Puszta Ágnes: Létkérdés [Képalá]

Egy kiállítás képe
...
Egy kiállítás képe

Selyem Zsuzsa: Ne fázz! [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Finy Petra: Szerintem [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Tóth Krisztina: Taki [Egy kiállítás képe]

Gyerekirodalom
...
Szívünk rajta

Vicces, kalandos, klasszikus belépők a versek világába

A Szívünk rajta könyvei közül ezúttal három olyan verseskötetet választottunk, amelyeket szívesen bevinnénk az iskolába.

...
Gyerekirodalom

Berg Judit és Varró Dániel - Lételemük a mese

A  kortárs magyar gyerekirodalom két meghatározó alakja Berg Judit és Varró Dániel, akik az elmúlt években tovább építették és bővítették azokat a meseuniverzumokat, amelyeket nemcsak a gyerekek fedeznek fel örömmel, hanem a felnőttek is szívesen bolyonganak bennük. Páros interjúnkban generációs hatásokról, olvasói szokásokról és sorozatokról beszélgettünk velük.

...
Nagy

Nem egyfajta test van – 6 könyv a testképről, nem csak kamaszoknak

A test elfogadása a kamaszkor egyik legnagyobb kihívása. A felnövés millió kihívásával küszködő tizenéves hajlamos magába zárkózni a kérdéseivel, és néha a szülő sem tudja, hogyan lehetne jól beszélgetni erről a gyerekével. Mutatunk pár könyvet, ami segíti az elfogadást, hiszen lehetünk bár soványak, gömbölyűek vagy kicsit mások, mint az átlag, tudni kell, hogy a testünk ugyanolyan értékes.