Fábián Krisztina: Forgatás [Képalá]

Képalá |

Elfáradt. A csalódásnak nyoma sincs már, ugyanis az, hogy a sármos főszerepek maguk mögött hagyták és egyre inkább középkorú családapák, majd őszülő nagyapák szerepei találták meg, egy folyamat volt. Így elég idő állt rendelkezésére ennek feldolgozásához. 
Megöregedett, azonban lélekben örökre fiatal maradt. Bár iszonyatosan fárasztó a forgatás, az esti bulikat ki nem hagyná.  A mai munka igencsak elhúzódott. A délutáni felvételekhez már a beteg-jelmez kellékeit is fel kellett öltenie; napbarnította bőrén szinte világít a csövet rögzítő ragtapasz. Úgy kellett felragasztani, hogy kiállja a jelenetek megpróbáltatásait. Bár, őszintén szólva, sok mozgással  nem jár ez a szerep. 
Harminc perc szünet. Jól esne kocogni vagy úszni egyet. Hiába a vágy; a tapaszokat a csövekkel együtt leszedni és újraragasztani túl nagy meló lenne. Úgy érzi, hőgutát kap. A többiek már vidáman lubickolnak a tóban, kissé távolabb a forgatás helyszínétől. Hirtelen elhatározással felkapja az üresen álló rendezői széket, beleállítja a parthoz közel és beleveti magát. A víz a vádlijáig ér, gondolatai az egyik fiatalkori szerepéig. Hűsöl.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Apa

Asszonyi Eszter: Hallgató [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Dobosy Tímea: Jelzés [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Garai-Puszta Ágnes: Létkérdés [Képalá]

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Lakatos István Dobozvárosa közösségi finanszírozásban jelenhet meg újra

2011-ben jelent meg a Lencsilány alkotójának, Lakatos Istvánnak az első regénye, a Dobozváros, amit Év Gyermekkönyve-díjjal ismertek el, több helyen általános iskolai tananyag lett, ám hamar elfogyott a boltok polcairól. Most viszont újra megjelenhet, mégpedig az olvasók segítségével.

...
Gyerekirodalom

Sárkányok, vulkánok, Charles Darwin és egy bátor kis hajósinas

A Darwin sárkányai igazi kalandregény, vulkánokkal, hajótöréssel, váratlan fordulatokkal, de ami ennél is fontosabb, hogy a kötet nagy súlyt fektet az állatok iránti szeretetre és felelősségvállalásra is.

...
Gyerekirodalom

A Savanyúleves bástyától a Denevérmúzeumig - Ezekkel a gyerekkönyvekkel fedezd fel a várost!

Milyen titkokat rejt egy város? És hogyan tudjuk mindezeket egy gyerekkel felfedezni? A városlátogatásoknak nem feltétlenül kell nyafogásba fulladniuk, különösen akkor nem, ha egy könyv már jó előre megalapozza az érdekődést. Három olyan sorozatot szedtünk össze, amelyek abban segítenek, hogy egy városba tett kirándulás a gyerekek számára is élvezetes, emlékezetes és játékos legyen.