Erdős Virág [zsűri]

Erdős Virág [zsűri]

Erdős Virág József Attila-díjas költő, író, drámaíró. Az ELTE Bölcsészettudományi Karának magyar szakán diplomázott. 1993 óta aktív, verseket, drámákat, kisprózákat ír. Több mint 17 önálló kötete jelent meg. Műveit több nyelvre lefordították. 2011-től 2014-ben a Rájátszás produkció tagja, szerzője és fellépője volt.  Írás mellett fotózással is foglalkozik.

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Erdős Virág verssel búcsúzott Setét Jenőtől

50 éves korában elhunyt Setét Jenő roma polgárjogi aktivista, aki a magyarországi roma érdekvédelem egyik legismertebb alakja volt. Erdős Virág egy verssel búcsúzott tőle. 

...
Beleolvasó

Erdős Virág megmutatja, hogyan hat a biciklis futárkodás a költészetre

Erdős Virág az első karanténidőszakban biciklis futárként dolgozott, új verseskötete ennek a tapasztalatnak a lenyomata. Olvass bele!

...
Hírek

Erdős Virág versét tanuld meg és segíts a hajléktalanokon

Erdős Virág verset írt, hogy segítsen memorizálni azt a fontos telefonszámot, ami túlzás nélkül életeket menthet. 

...
Hírek

Erdős Virág úgy örül a Budapestért díjának, hogy nem örül

Erdős Virág Budapestért díjat kapott. A költő a Facebook-oldalán fejtette ki, miért gondolja azt, hogy amíg Magyarország olyan, amilyen, senkinek sem jár jutalom. Az elismerésért járó pénzt teljes egészében az Utcáról Lakásba Egyesület számára ajánlotta fel.

...
Nagy

Erdős Virág: A Hős utca bemutatásával az egész országról lehet beszélni

Erdős Virág új kötete, a Hősöm a költészet és a szociográfia sajátos keveredése, izgalmas és megrendítő olvasmány. A szerzővel Valuska László beszélgetett a Margó utolsó napján.

...
Nagy

Erdős Virág: Az én igazi fegyverem a billentyűzet, nem pedig a bömbi