KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Fábián Krisztina: Testőrök között [Képalá]

Képalá |

Fenséges nap virradt rám ismét. Mozgalmas, mint az elmúlt időszak során több alkalommal.  Alapvetően fehér vagyok, származásom miatt néhányan mégis bizonyos előítélettel viseltetnek irántam. Bár van ennek igazságtartalma, ami például, a szerénységet  illeti. Néha  kemény elvárásokat támasztanak velem szemben, azonban minden helyzetben igyekszem megállni a helyemet. Szinte soha nem vagyok egyedül, sőt, leggyakrabban egy egész csapat vesz körül, bár a tisztességes távolság megtartására folyamatosan ügyelnek. Megbízhatóságom nagy mértékben  hozzájárul ahhoz, hogy kedveljenek. Egyszerűnek, mégis különlegesnek tartanak. Feladatom fontos és sokrétű: elválasztok és összekötök, elfedek és láttatok. Néhányan pápamobilnak becéznek.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Bolgár Kata: Bárányom [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Szabó Hedda: Gizi mama és a pápa [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Zsöllye Margit: A pápa örök keresztje [Képalá]

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Varró Dániel Diótörőjébe időnként belecsúszik a 21. század

Varró Dániel verses mesében dolgozta fel az egyik legnagyobb karácsonyi klasszikust, melyhez Szegedi Katalin gondolta újra a Diótörő figuráját.

...
Nagy

Közös élettársunk: a szorongás

Az elmúlt hónapokban a szorongás a mindennapjaink része lett, de alapvetően miért szorongunk, mihez kezdhetünk vele, és milyen könyvekkel segíthetünk a gyerekeknek és a kamaszoknak a feldolgozásban? A Yelon és a Könyves Magazin közös cikkében erre keressük a választ.

...
Gyerekirodalom

Nézegess otthonról Rofusz Kinga-képeket!

Az esztergomi könyvtár a korlátozások miatt az interneten rendezi meg a meseillusztrátorok hetét, amelynek ezúttal Rofusz Kinga a meghívottja. Nézegessetek képeket az Otthonból vagy a Kapitány és Narancshalból.