KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Fábián Krisztina: Testőrök között [Képalá]

Képalá |

Fenséges nap virradt rám ismét. Mozgalmas, mint az elmúlt időszak során több alkalommal.  Alapvetően fehér vagyok, származásom miatt néhányan mégis bizonyos előítélettel viseltetnek irántam. Bár van ennek igazságtartalma, ami például, a szerénységet  illeti. Néha  kemény elvárásokat támasztanak velem szemben, azonban minden helyzetben igyekszem megállni a helyemet. Szinte soha nem vagyok egyedül, sőt, leggyakrabban egy egész csapat vesz körül, bár a tisztességes távolság megtartására folyamatosan ügyelnek. Megbízhatóságom nagy mértékben  hozzájárul ahhoz, hogy kedveljenek. Egyszerűnek, mégis különlegesnek tartanak. Feladatom fontos és sokrétű: elválasztok és összekötök, elfedek és láttatok. Néhányan pápamobilnak becéznek.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Bolgár Kata: Bárányom [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Szabó Hedda: Gizi mama és a pápa [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Zsöllye Margit: A pápa örök keresztje [Képalá]

Az évtized könyve
...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 4.

...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 3.

...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 1.

Gyerekirodalom
...
Szívünk rajta

Szívünk rajta - Vicces, játékos, elgondolkodtató könyvek Északról

Februárban a Szívem egy bezárt bódé című norvég YA-könyv lett a hónap kiemelt könyve, amely keresetlen őszinteséggel, mégis érzékenyen navigál a kamaszlélek bugyraiban. Az észak-európai szerzők sokszor merészebben nyúlnak kényesebb témákhoz is, könyveikben ugyanakkor rengeteg a humoros elem, a játékosság. A Szívünk rajta matricásai között is számos ilyen akad, ezek közül választottunk ki most hármat.

...
Gyerekirodalom

Generációk nőttek fel Csukás István meséin

Egy éve nincs közöttünk Csukás István költő-meseíró, akinek olyan figurákat köszönhetünk, mint a Süsü, Festéktüsszentő Hapci Benő vagy Oriza-Triznyák.

...
Gyerekirodalom

100 éve született a Kisvakond megálmodója, Zdeněk Miler

100 éve született Zdeněk Miler és idén 65 éves a Kisvakond, mi pedig összeszedtük, nekünk melyek voltak a legemlékezetesebb Kisvakond-pillanataink.