KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Fábián Krisztina: Testőrök között [Képalá]

Képalá |

Fenséges nap virradt rám ismét. Mozgalmas, mint az elmúlt időszak során több alkalommal.  Alapvetően fehér vagyok, származásom miatt néhányan mégis bizonyos előítélettel viseltetnek irántam. Bár van ennek igazságtartalma, ami például, a szerénységet  illeti. Néha  kemény elvárásokat támasztanak velem szemben, azonban minden helyzetben igyekszem megállni a helyemet. Szinte soha nem vagyok egyedül, sőt, leggyakrabban egy egész csapat vesz körül, bár a tisztességes távolság megtartására folyamatosan ügyelnek. Megbízhatóságom nagy mértékben  hozzájárul ahhoz, hogy kedveljenek. Egyszerűnek, mégis különlegesnek tartanak. Feladatom fontos és sokrétű: elválasztok és összekötök, elfedek és láttatok. Néhányan pápamobilnak becéznek.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Bolgár Kata: Bárányom [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Szabó Hedda: Gizi mama és a pápa [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Zsöllye Margit: A pápa örök keresztje [Képalá]

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Elveszett városok és ősi folyamistenek – A világ öt folyó tükrében

A folyókat kiszámíthatatlan kettősségük miatt az egész világon legendák és mítoszok övezik. Sok más érdekesség mellett ezeket a történeteket ismerhetjük meg Timothy Knapman Mesélő folyók című könyvéből.

...
Szívünk rajta

Végtaghiányos gyerekek elfogadását segíti A csodabogár

A pedagógusok már az iskolákban is feldolgozhatják Kiss Judit Ágnes A csodabogár című könyvét, munkájukat pedig óravázlatok és foglalkozástervek is segítik.

...
Gyerekirodalom

Catarina Sobral a felnőtteket is meg akarja szólítani a gyerekkönyveivel

Catarina Sobral portugál illusztrátor és animációs rendező azt mondja, valahol még mindig él benne egy gyerek, képeskönyvei ugyanakkor nemcsak a legkisebbeknek szólnak. Budapesti látogatása alatt a színek dialógusáról, a szükséges kompromisszumokról és Lisszabon fényeiről beszélgettünk vele.