KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Fábián Krisztina: Testőrök között [Képalá]

Képalá |

Fenséges nap virradt rám ismét. Mozgalmas, mint az elmúlt időszak során több alkalommal.  Alapvetően fehér vagyok, származásom miatt néhányan mégis bizonyos előítélettel viseltetnek irántam. Bár van ennek igazságtartalma, ami például, a szerénységet  illeti. Néha  kemény elvárásokat támasztanak velem szemben, azonban minden helyzetben igyekszem megállni a helyemet. Szinte soha nem vagyok egyedül, sőt, leggyakrabban egy egész csapat vesz körül, bár a tisztességes távolság megtartására folyamatosan ügyelnek. Megbízhatóságom nagy mértékben  hozzájárul ahhoz, hogy kedveljenek. Egyszerűnek, mégis különlegesnek tartanak. Feladatom fontos és sokrétű: elválasztok és összekötök, elfedek és láttatok. Néhányan pápamobilnak becéznek.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Bolgár Kata: Bárányom [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Szabó Hedda: Gizi mama és a pápa [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Zsöllye Margit: A pápa örök keresztje [Képalá]

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Ebben a mesében a boldogság tényleg eladó, és különböző kiszerelésekben kapható

„A boldogságot meg lehet venni?” – teszi fel a kérdést az olasz szerzőpáros képeskönyve. A boldogságárus lenyűgözően szép könyvtárgy, melyben nem a szöveg, hanem a képek dominálnak.

...
Gyerekirodalom

Lakatos István Dobozvárosa közösségi finanszírozásban jelenhet meg újra

2011-ben jelent meg a Lencsilány alkotójának, Lakatos Istvánnak az első regénye, a Dobozváros, amit Év Gyermekkönyve-díjjal ismertek el, több helyen általános iskolai tananyag lett, ám hamar elfogyott a boltok polcairól. Most viszont újra megjelenhet, mégpedig az olvasók segítségével.

...
Gyerekirodalom

Sárkányok, vulkánok, Charles Darwin és egy bátor kis hajósinas

A Darwin sárkányai igazi kalandregény, vulkánokkal, hajótöréssel, váratlan fordulatokkal, de ami ennél is fontosabb, hogy a kötet nagy súlyt fektet az állatok iránti szeretetre és felelősségvállalásra is.