KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Bándy Krisztina: Szorongatásban [Képalá]

Képalá |

Szorongatom a keresztet. Valami lehetetlent kérek tőled Uram! Valamit, ami csak Neked lehetséges. Már a lábadnál fogva húzlak le a magasságos mennyekből több napja, hogy segíts. Mert neked semmi sem lehetetlen! Szorongatom a Megváltást, mintha meg lehetne valóban érinteni, sőt birtokolni, fogni, soha el nem engedni és várok. Várok minden nap, ahogy ma is, hogy elhaladjál előttem, hogy megáldjad a napomat, hogy valami jót is hagyjak aznap a nyilvánvaló sok rossz mellett hátra. Várok. Szorongatok. 

Egy perc csak az egész, amíg felnézek és megakad a szemem valamin. A közvetítés élő adása lefagy és belém ég egy pillanat a szememtől egészen a szívemig hatolva. Egy mozdulat. Ugyanaz. Akárcsak az enyém volt ma reggel. Hát mind ilyenek lennénk? Szorongatunk, csókolgatunk, mint egy felnőttek számára előre gyártott plüssmacit? Miközben tisztelettel felöltjük legszebb ruhánkat, áldozatul eléd járulunk, de magunkban azt kérjük, hogy ha lehet, ne fájjon nagyon, ne tartson soká a fájdalom a szenvedés csak a gyors és hatalmas siker és a csillogás jöjjön, amit majd mi alázatosan hordozunk. Mint téged. Nyakunk köré fonva az áhítatot. Tettetve, hogy ma sem hagytunk otthon a polcon. Velünk vagy. Nézd még a Szentatya is jó példát mutat, hogy mi mindent megteszünk érted! Még talán imádkozunk is, talán valami lehetetlent kérünk tőled, ami csak Neked lehetséges. Mert neked semmi sem lehetetlen. Egyre csak vársz ránk az úton, hogy végre megválthassál minket. Mi pedig csak szorongatni akarunk?

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Fedor Zsófia: Testőrök között [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Lengyel Melinda: A nap, amikor őszentségéből pizza lett [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Rigó Bagi Eszter: Ára van [Képalá]

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Ezeket a gyerekkönyveket keresd a Könyvhéten!

Minden szempontból rendkívülinek mondható az idei Könyvhét, hiszen a pandémia miatt őszre csúsztatott rendezvény legtöbb programját végül online tartják. Új könyvek szerencsére lesznek, ezúttal pedig a gyerekkönyvek közül válogattunk.

...
Gyerekirodalom

Berg Judit és Varró Dániel - Lételemük a mese

A  kortárs magyar gyerekirodalom két meghatározó alakja Berg Judit és Varró Dániel, akik az elmúlt években tovább építették és bővítették azokat a meseuniverzumokat, amelyeket nemcsak a gyerekek fedeznek fel örömmel, hanem a felnőttek is szívesen bolyonganak bennük. Páros interjúnkban generációs hatásokról, olvasói szokásokról és sorozatokról beszélgettünk velük.

...
Gyerekirodalom

10 oka is van annak, amiért Boleyn Anna menőbb, mint a köldökvillantós lányok

Meddig tart az óvó szeretet és hol kezdődik az érzelmi kisajátítás? Mucha Dorka új ifjúsági regényében ennek jár utána.

Egy kiállítás képe
...
Egy kiállítás képe

Selyem Zsuzsa: Ne fázz! [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Finy Petra: Szerintem [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Tóth Krisztina: Taki [Egy kiállítás képe]