KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Bándy Krisztina: Szorongatásban [Képalá]

Képalá |

Szorongatom a keresztet. Valami lehetetlent kérek tőled Uram! Valamit, ami csak Neked lehetséges. Már a lábadnál fogva húzlak le a magasságos mennyekből több napja, hogy segíts. Mert neked semmi sem lehetetlen! Szorongatom a Megváltást, mintha meg lehetne valóban érinteni, sőt birtokolni, fogni, soha el nem engedni és várok. Várok minden nap, ahogy ma is, hogy elhaladjál előttem, hogy megáldjad a napomat, hogy valami jót is hagyjak aznap a nyilvánvaló sok rossz mellett hátra. Várok. Szorongatok. 

Egy perc csak az egész, amíg felnézek és megakad a szemem valamin. A közvetítés élő adása lefagy és belém ég egy pillanat a szememtől egészen a szívemig hatolva. Egy mozdulat. Ugyanaz. Akárcsak az enyém volt ma reggel. Hát mind ilyenek lennénk? Szorongatunk, csókolgatunk, mint egy felnőttek számára előre gyártott plüssmacit? Miközben tisztelettel felöltjük legszebb ruhánkat, áldozatul eléd járulunk, de magunkban azt kérjük, hogy ha lehet, ne fájjon nagyon, ne tartson soká a fájdalom a szenvedés csak a gyors és hatalmas siker és a csillogás jöjjön, amit majd mi alázatosan hordozunk. Mint téged. Nyakunk köré fonva az áhítatot. Tettetve, hogy ma sem hagytunk otthon a polcon. Velünk vagy. Nézd még a Szentatya is jó példát mutat, hogy mi mindent megteszünk érted! Még talán imádkozunk is, talán valami lehetetlent kérünk tőled, ami csak Neked lehetséges. Mert neked semmi sem lehetetlen. Egyre csak vársz ránk az úton, hogy végre megválthassál minket. Mi pedig csak szorongatni akarunk?

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Fedor Zsófia: Testőrök között [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Lengyel Melinda: A nap, amikor őszentségéből pizza lett [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Rigó Bagi Eszter: Ára van [Képalá]

KARÁCSONY
...
Beleolvasó

Mikor jön el az a nap, amikor a kukák világgá mennek?

Az Amikor a kukák világgá mentek című antológiában kortárs szerzők örökítik meg, hogy ők miként gondolkodnak a környezetvédelemről, és mindannyiunk közös otthona, a Föld sorsáról.

...
Nagy

Az író Janikovszky Éva már ott van a kamasz Kucses Éva naplójában

A Janikovszky Éva által bő nyolcvan éve vezetett füzetek most végre könyv alakban is megjelentek, a Naplóm című kötet pedig az 1938-1944 közötti időszak kamaszéveit villantja elénk.

...
Beleolvasó

Ha bárkit lemásolhatnál a világon, kit választanál?

Ronil Caine első regénye, a Lilian egy titokzatos cég körül játszódik, aminek mindenre elszánt vérprofi vezetője gazdag embereket hálóz be, hogy aztán kedvenc sztárjaik másolatait adja el nekik egy-két hétre. Olvass bele!

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Varró Dániel Diótörőjébe időnként belecsúszik a 21. század

Varró Dániel verses mesében dolgozta fel az egyik legnagyobb karácsonyi klasszikust, melyhez Szegedi Katalin gondolta újra a Diótörő figuráját.

...
Nagy

Közös élettársunk: a szorongás

Az elmúlt hónapokban a szorongás a mindennapjaink része lett, de alapvetően miért szorongunk, mihez kezdhetünk vele, és milyen könyvekkel segíthetünk a gyerekeknek és a kamaszoknak a feldolgozásban? A Yelon és a Könyves Magazin közös cikkében erre keressük a választ.

...
Gyerekirodalom

Nézegess otthonról Rofusz Kinga-képeket!

Az esztergomi könyvtár a korlátozások miatt az interneten rendezi meg a meseillusztrátorok hetét, amelynek ezúttal Rofusz Kinga a meghívottja. Nézegessetek képeket az Otthonból vagy a Kapitány és Narancshalból.