Mark Ruffalo és Hugh Laurie a világháborúban egy vak lány útját egyengeti

Mark Ruffalo és Hugh Laurie a világháborúban egy vak lány útját egyengeti

sa | 2022. január 12. |
Anthony Doerr
A láthatatlan fény
Ford. Csonka Ágnes, Alexandra, 2015, 539 oldal
-

Anthony Doerr A ​láthatatlan fény című Pulitzer-díjas bestselleréből Shawn Levy (Stranger Things) és Steven Knight (Peaky Blinders) készít minisorozatot a Netflixnek. A négy epizódot Levy rendezi, írja a Deadline.

Aria Mia Loberti játssza majd Marie-Laure-t, a vak tinédzsert, aki összetalálkozik Wernerrel, a német katonával, és mindketten próbálják túlélni a második világháború pusztítását.

Marie-Laure apját Mark Ruffalo alakítja. Az apa a párizsi természettudományi múzeumban dolgozik lakatosként, okos és gondoskodó ember, aki próbál annyi függetlenséget biztosítani a lányának, amennyit csak tud, például elkészíti a város makettjét, hogy a lány tájékozódni tudjon a fények városában. Ám mire elkészül, a nácik elfoglalják Párizst.

Hugh Laurie-t egy világtól elvonultan élő első világháborús veterán szerepében láthatjuk, aki PTSD-től szenved - emellett pedig a francia ellenállás tagjaként titkos rádióadásokat készít.

A ​láthatatlan fény 2014-ben jelent meg, és széleskörű kritikai elismerést kapott, rákövetkező évben pedig a Pulitzert is. A könyv több mint 200 hetet töltött a New York Times bestseller listáján és több mint 15 millió példányt eladtak belőle.

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Cate Blanchett a Bejárónők kézikönyvéből forgat filmet Pedro Almodóvarral

Almodóvar előbb spanyolul megírja a forgatókönyvet, aztán lefordítják angolra.

...
Szórakozás

Anne Hathaway csábíthat az Eileen voltam feldolgozásában

A szereposztást hivatalosan még nem jelentették be, de a helyi polgármester tweetelt arról, hogy kik dolgoznak a forgatáson.

...
Szórakozás

Az elveszett lányban az olvadozó fagyi is egy komplett történetet rejt magában

Maggie Gyllenhaal és Dakota Johnson egy Vanity Fair-videóban elevenítették fel Az elveszett lány forgatási kulisszatitkait.