Mark Ruffalo és Hugh Laurie a világháborúban egy vak lány útját egyengeti

Mark Ruffalo és Hugh Laurie a világháborúban egy vak lány útját egyengeti

sa | 2022. január 12. |
Anthony Doerr
A láthatatlan fény
Ford. Csonka Ágnes, Alexandra, 2015, 539 oldal
-

Anthony Doerr A ​láthatatlan fény című Pulitzer-díjas bestselleréből Shawn Levy (Stranger Things) és Steven Knight (Peaky Blinders) készít minisorozatot a Netflixnek. A négy epizódot Levy rendezi, írja a Deadline.

Aria Mia Loberti játssza majd Marie-Laure-t, a vak tinédzsert, aki összetalálkozik Wernerrel, a német katonával, és mindketten próbálják túlélni a második világháború pusztítását.

Marie-Laure apját Mark Ruffalo alakítja. Az apa a párizsi természettudományi múzeumban dolgozik lakatosként, okos és gondoskodó ember, aki próbál annyi függetlenséget biztosítani a lányának, amennyit csak tud, például elkészíti a város makettjét, hogy a lány tájékozódni tudjon a fények városában. Ám mire elkészül, a nácik elfoglalják Párizst.

Hugh Laurie-t egy világtól elvonultan élő első világháborús veterán szerepében láthatjuk, aki PTSD-től szenved - emellett pedig a francia ellenállás tagjaként titkos rádióadásokat készít.

A ​láthatatlan fény 2014-ben jelent meg, és széleskörű kritikai elismerést kapott, rákövetkező évben pedig a Pulitzert is. A könyv több mint 200 hetet töltött a New York Times bestseller listáján és több mint 15 millió példányt eladtak belőle.

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Cate Blanchett a Bejárónők kézikönyvéből forgat filmet Pedro Almodóvarral

Almodóvar előbb spanyolul megírja a forgatókönyvet, aztán lefordítják angolra.

...
Szórakozás

Anne Hathaway csábíthat az Eileen voltam feldolgozásában

A szereposztást hivatalosan még nem jelentették be, de a helyi polgármester tweetelt arról, hogy kik dolgoznak a forgatáson.

...
Szórakozás

Az elveszett lányban az olvadozó fagyi is egy komplett történetet rejt magában

Maggie Gyllenhaal és Dakota Johnson egy Vanity Fair-videóban elevenítették fel Az elveszett lány forgatási kulisszatitkait.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Pogátsa Zoltán: Rá kell jönnünk, hogyan haladjuk meg a kapitalizmust

Litkai Gergely podcastsorozatának novemberi témája a Fenntartható gazdaság vagy társadalmi összeomlás című kötet, amiről a szerzővel, Pogátsa Zoltán közgazdász-szociológussal beszélgettek.

...
Zöld

Legendás, ismeretlen, regényes, sétálós – 10+1 új könyv a 150 éves Budapestről

Budapest 150 éves születésnapján a város sokszínűségét és sokféleségét hangsúlyozva válogattunk össze róla szóló, (egy kivételével) friss kiadású könyveket. Vessz el az ismeretlen ismerős Budapesten!

...
Zöld

A hagyománytisztelet egy iszonyú gyorsan változó világban öngyilkos stratégia

Az ember vége, a természet esélye című új könyve apropóján Jordán Ferencet népességcsökkentésről, az ember rendmániájáról, visszavadításról, hibás fókuszról és a kötet zavarba ejtő címéről is kérdeztük. Interjú.

ADVENT
...
Könyves Advent

Tüdős Klára becsvágyát a családja értetlenkedése is fűtötte

Olvass bele Bódis Kriszta Korzón a pokolba című kötetébe!

...
Könyves Advent

A Baska magyarul beszél egy Benes-dekrétumok elől menekülő család drámájába avat be

A 12 éves Baska József és családja 1947-ben menekült Magyarországra a Beneš-dekrétumok és a kitelepítés elől. Felnőttként megírta, hogy mi történt azon a sorsdöntő téli éjszakán. Olvass bele a kötetbe!

...
Könyves Advent

Egy autista srác természethez írt szerelmes levele

Dara McAnulty magával ragadó, lírai hangvételű könyve, az Egy ifjú természetbúvár naplója a természettel való mély kapcsolatát tárja fel, de olvashatunk benne az aktivista munka és az autista lét mindennapi kihívásairól és örömeiről is. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Rosszul végződő, abszurd és megbocsájtó mesék – 8 prózakötet karácsonyra

Három fiútestvér, három nemzedék, egy zombianyu és megannyi izgalmas sztori. Például családtörténetek és tönkretett szerelmek, metsző irónia és őrült tanmesék. 8 friss magyar prózakötetet ajánlunk.

...
Könyves Advent

Jézus korában is kórházban születtek a kisbabák? Keresd a választ a Bibliai Kisokosban!

Bibliai Kisokos csupa olyan kérdést tesz föl, amelyet minden Biblia iránt vagy napjaink bibliai vonatkozású helyszínei, kultúrtörténeti eseményei iránt érdeklődő gyermek vagy épp felnőtt fejében is megfogalmazódhat. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Mister Morrison állatlexikona megmutatja milyen változatos és gyönyörű az élővilág

A Mágikus állatok iskolája rajongói számára igazi csemege Mister Morrison állatlexikona, melyben minden tudnivalót összeszed az egyes állatokról. Olvass bele!