Jennifer Lopez - fotó: x.com/jlo - konyvesmagazin.hu

Jennifer Lopez adaptálja Emily Henry romantikus sikerkönyvét

A Netflix Emily Henry 2023-as romantikus regényét választotta egy minisorozathoz, amelyet Jennifer Lopez Nuyorican nevű produkciós cége készít.

ko | 2024. június 27. |

Jennifer Lopez lesz a producere A boldogság otthona című romantikus bestseller adaptációjának (itt bele is olvashatsz), melynek hősei a világért sem akarják észrevenni, hogy még mindig mennyire vágynak egymásra. 

Emily henry
A boldogság otthona
Ford. Szieberth Ádám, Central Könyvek, 2024, 469 oldal
Emily Henry: A boldogság otthona könyv

Az író és történet

Emily Henry 2016-ban debütált YA íróként, de karrierje akkor robbant be igazán, amikor 2020-ban megjelent első felnőtt regénye, a Strandkönyv. Azóta minden évben megjelent tőle egy bestseller rom-com: A könyvek szerelmesei (2021), Nyáron a párom (2022), A boldogság otthona (2023).

A Kirkus kritikusa szerint A boldogság otthona egyszerre vicces és megrendítő történet, a párbeszédek sziporkázóak és frappánsak, de a humort melankólia és nosztalgikus szomorúság színezi át. A két főhős, Harriet és Wyn ideális párt alkotnak, mióta az egyetemen megismerkedtek. Tökeéletesen összeillenek, de az utóbbi fél évben felhők árnyékolták be a kapcsolatukat, de ennek okait mindmáig nem tisztázták.

És a legjobb barátaiknak sem mondták el, hogy szakítottak. 

Ezért kötnek ki nyár végén egy maine-i tengerparti ház legnagyobb hálószobájában, amikor összejön a baráti társaság. Itt bújnak el a világ elől, és töltenek együtt egy vibrálóan intenzív hetet. 

Csakhogy az idén Harriet és Wyn hazudik, mint a vízfolyás, és közben a világért sem akarják észrevenni, hogy mennyire vágynak egymásra még mindig. Eljátsszák hát a szerepüket:

Harriet az ambiciózus rezidens sebész, aki sosem veszekszik, Wyn pedig a laza, nyugis sármőr, aki remekül leplezi a felszín alatti repedéseket.

A terv hibátlannak tűnik, legalábbis messziről, hunyorítva.

Örömteli várakozás

Elaine Goldsmith-Thomas, aki többek között Lopez A Wall Street pillangói (angol címe Hustlers) című filmjének producere volt, egy Instagram-sztorit posztolt a következő megjegyzéssel: „Alig várjuk, hogy @emilyhenrywritesszel együtt dolgozhassunk!!!!”

Lopez megosztotta a történetet és hozzátette: „Alig várom!”

Emily Henry rajongói közül azonban nem mindenki ennyire izgatott. Az X-en volt olyan felhasználó, aki például ezt írta: „Jennifer Lopez, tarts távol magad az én Emily Henrymtől”.

(Kirkus)

Nyitókép: x.com/jlo

Kapcsolódó cikkek
...
Beleolvasó

Emily Henry hősei nem akarják észrevenni, mennyire vágynak egymásra – Olvass bele a könyvbe!

Emily Henry a romantikus regények királynője, legújabb kötete is fájdalommal, boldogsággal és szerelemmel van tele. Most elolvashatsz belőle egy részletet.

...
Nagy

5 elragadó romantikus regény, ami rád vár a Könyvhéten

Nyári románcok, csillagfényes esték, ellenállhatatlan vonzalmak, távoli utazások, régmúlt idők szerelmei – a könyvheti romantikus újdonságokból válogattunk.

...
Nagy

5 letehetetlen romantikus regény, amit szerezz be májusban

A heti megjelenések között válogattunk, ha ebben a zivataros, de gyönyörűen virágzó időszakban romantikus szerelemről olvasnál.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ezért érdemes edzened a képzeleted „izmait”

Egy új könyv szerint a gazdag képzelet nem valami isteni adottság, hanem fejleszthető tulajdonság. Le is írja, hogyan.

...
Zöld

Klímaváltozás helyett „halálos klímapusztítás”: ez a csere téged rávenne a cselekvésre?

Nem elég hatékonyak a jelenlegi kifejezéseink, amikor a klímaváltozás fenyegetéseiről beszélünk, állítja az ELTE PPK kutatója. Forgács Bálint új nyelvhasználatot javasol, hogy súlyának megfelelően kezelhessük a problémát. Mi könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

Kreatívabbak a babák, mint eddig gondoltuk + 5 könyv a kreativitásról

Magyar babák vettek részt abban a kutatásban, melyből kiderült, hogy a babák elég korán képesek kreatív módon kombinálni különböző fogalmakat. Könyvek hírek mellé.

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

Meghalt Shelley Duvall, A ragyogás sztárja

Robert Altman egyik kedvenc színésze volt, de A ragyogás sikoltós-baltás jelenete az, ami kitörölhetetlenné tette őt a filmtörténetből.

...
Szórakozás

Michael Crichton kezdte, James Patterson fejezte be, most pedig film készül belőle

A Sony filmstúdió szerezte meg a Michael Crichton hagyatékában talált és James Patterson által befejezett Eruption (Kitörés) című regény megfilmesítési jogait.

...
Szórakozás

Bridgerton: Ezt lehet tudni most a 4. évadról

Mikor jön a Bridgerton következő évada? Kinek a története kerül fókuszba? Melyik szereplők térnek vissza biztosan?

...
Szórakozás

8 érdekesség, amit nem tudtál a 80 éves Rubik Ernőről

„Megtalálónak” vallja magát, mert a feltaláló kifejezést nem szereti. A világon több mint 350 millió példányt adtak el a kockájából. A sikerhez elengedhetetlennek tartja a kudarcot. Nyolcvanéves Rubik Ernő.

Szerzőink

...
sa

Senki sem fogja elolvasni a könyvedet: 5 érvünk van, hogy miért

...
sa

Rossz anya és jó író: hogyan olvassunk ezután Alice Munrót?

...
Horányi Hanna Zelma

A Tom Lake két nyár történetén keresztül mesél egy egész életről

Listák&könyvek
...
Nagy

7 író, aki nem szerette saját, mára klasszikussá vált könyveit

...
Nagy

Íme a 21. század legjobb könyvei Knausgård, Sarah Jessica Parker és Stephen King szerint

...
Szórakozás

9 legendás lény, ami nem maradhat ki a Harry Potter-sorozatból