Téli mesékkel fordulunk rá az év legrövidebb napjára

Téli mesékkel fordulunk rá az év legrövidebb napjára

Decemberben Dawn Casey mesekönyve lett a hónap kiemelt könyve, amelyben a szerző a világ minden tájáról összegyűjtötte a téli meséket. A Szívünk rajta friss válogatásába több téli kötet is került, ezek közül mutatunk meg most hármat, amelyek segítenek a legrövidebb nap (december 21.) mesés átvészelésében is.

ro | 2021. december 21. |
Tórh Krisztina
Várjuk a karácsonyt!
Manó Könyvek, 2021, 52 oldal
-

Az örömteli várakozás és a készülődés a központi eleme Tóth Krisztina legújabb mesekönyvének, amelynek hőseit, Malacot és Libát ugyanúgy lázba hozza az ünnep, mint bármely kisgyereket. A meglepetés, a jóféle titok, a mese (és persze a vers!) sem maradhat el a Hajba László illusztrálta kötetből, amelyet valószínűleg az ovis korosztály fog a legjobban szeretni.

Takács Viktória
Luca mese
Scolar, 2021, 24 oldal
-

Szintén a kisebbeket célozza Takács Viktória népszokásokat bemutató sorozatának új része. Igaz, hogy Luca napja már mögöttünk van, de annyi izgalmas hiedelem, szokás vagy akár babona kapcsolódik ehhez a naphoz, hogy az ünnepre való ráhangolódásban bármikor érdemes belelapozni. A főhőse egy Simon nevű fiú, aki természetesen tele van kérdésekkel, és szerencsére mindig akad valaki a közelben, aki a Luca naphoz kapcsolódó különleges hagyományokról mesél neki.

Corinne Giampaglia
Ez a cím helye
Ill.: Todero Anna, Manó Könyvek, 2021, 40 oldal
-

Az elsősorban ovis-kisiskolás korosztályt célzó kötet hőse egy Ella nevű kislány, aki az elején nem találja a helyét a nagy karácsonyi készülődésben. A történet egyszerre szól a család megtartó erejéről, a hagyományok és a mese fontosságáról, valamint a környezet szépségéről. Corinne Giampaglia kötetének erőssége egyértelműen az illusztrációban rejlik, amely bájos és részletgazdag, és már egy szimpla lapozgatás is elegendő lehet az ünnepi hangolódáshoz.

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Szívünk rajta

Szívünk rajta: téli mesegyűjtemény lett a hónap könyve

A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő gyerekirodalmi alkotást: decemberben a Mesék télre című kötet lett a hónap könyve.

...
Szívünk rajta

Hagyományos és kortárs népmesék az év utolsó napjaira

Az év utolsó, hosszúra nyúlt estéi tökéletesek a nagy közös mesélésekre, ezért most olyan könyveket választottunk a Szívünk rajta matricásai közül, amelyek a hagyományos vagy újramesélt népmesék közül válogatnak.

...
Szívünk rajta

Ezekkel a könyvekkel nyomozd ki a természet titkait!

A Szívünk rajta könyvei közül kiválasztottunk hármat, amelyek a természet megfigyelésére, titkainak kifürkészésére buzdít.

Hírek
...
Hírek

Ők kapják 2022-ben a Baumgarten-emlékdíjat

...
Hírek

Ezek a 2022-es Könyvfesztivál és Könyvhét időpontjai

...
Szórakozás

Megérkezett a Csongor és Tünde alapján készülő animációs film előzetese

...
Hírek

Szabó Magda találta ki Omikront

...
Hírek

Bookline: ez volt a 100 legnépszerűbb könyv 2021-ben

...
Hírek

Angolul is megjelent Borbély Szilárd posztumusz kötete

...
Hírek

Ezért ér egymilliárd forintot a Pókember egyetlen oldala

...
Beleolvasó

A kegyetlen valóság és a groteszk fantáziavilág találkozik Rijneveld díjnyertes könyvében

...
Hírek

Nagyot nőttek a könyveladások, mégis kevesebbet olvasnak az emberek Amerikában

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Megjelent J. K. Rowling új könyve, A karácsonyi malac

Megérkezett J. K. Rowling új könyve, A karácsonyi malac. A Harry Potter-sorozat óta ez az első történet, amelyet az író kifejezetten gyerekeknek írt. 

...
Szívünk rajta

Téli mesékkel fordulunk rá az év legrövidebb napjára

A Szívünk rajta friss válogatásába több téli kötet is került, ezek közül mutatunk meg most hármat.

...
Könyves Advent

Itt a nagy karácsonyi gyerekkönyves ajánló!

Új karácsonyi összeállításunkban a friss gyerek- és ifjúsági könyvek közül válogattunk: van közöttük meseantológia, képregény, mondókás és receptes kötet, macskás, zenés és mágikus könyv.