Szívünk rajta: a Titkok szigete a hónap könyve

.konyvesblog. | 2018. október 17. |

titkok_szigete.jpg

A Szívünk rajta havonta mutatja be azokat a gyerek- és ifjúsági könyveket, melyeket a program független zsűrije a legkiemelkedőbbeknek talál. Ezúttal Helen Friel és Ian Friel kalandjátékos kötete lett a hónap könyve.

Októberben a Szívünk rajta program szakmai és gyerekzsűrije szerint a Titkok szigete - kalandjáték zseniális fejtörőkkel lett a hónap kiemelt könyve. A szakmai csapat részéről D. Tóth Kriszta író, újságíró, az UNICEF nagykövete így értékelte a kötetet: „Azt hiszem, nagyjából így kell(ene) kinéznie egy iskoláskorú gyerekeknek szóló fejlesztő könyvnek 2018-ban. Ez a kiadvány úgy veszi föl a versenyt az alfa- és Z-generációs gyerekeinkre zúduló digitális ingercunamival, hogy közben nem erőlködik. Játszik veled, megmozgatja az elmét, kényezteti a szemet, és mindemellett szórakoztat.”

Helen Friel és Ian Friel: Titkok szigete - kalandjáték zseniális fejtörőkkel

Fordította: Nyuli Kinga, Scolar Kiadó, 2018, 62 oldal, 3999 HUF

 

Ebben a hónapban még Szívünk rajta-matricát kapott Louise Spilsbury és Hanane Kai Beszélgessünk róla! -
Rasszizmus és intolerancia című könyve, illetve a nyelvtanulóknak szánt sorozatban Verne Gyulától a Nemo kapitány.

Szívünk rajta a Margón. A Szívünk rajta könyveit megtaláljátok a Margó Irodalmi Fesztiválon, sőt, még ennél sokkal többet is. Október 20-án a gyerekek felfedezhetik Budapest titkait, majd együtt kiszínezhetik Bosnyák Viktória mesekaméleonját. Szombat délután a résztvevők kicsit jobban megismerhetik az 50 elszánt magyar nő című kötet szereplőit, majd Al Ghaoui Hesna mesél arról, hogyan féljünk bátran. A vasárnap a kézműveskedésé, a gyerekek könyvjelzőt és vicces szörnybetűt is készíthetnek. Még több információt ITT találtok!

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.