Játszva tanulás - LEGO lányoknak az izgalmas kalandokért!
Promóció promóció játék lego

Játszva tanulás - LEGO lányoknak az izgalmas kalandokért!

A gyerekek nyári vakációja nagyon sok szülőnek, nagyszülőnek okoz fejtörést, hiszen a táborokban töltött időn kívül a hétköznapok élvezetessé tétele főként a családtagokra hárul. Szülőként igyekszünk mindig a legjobbat nyújtani gyermekeinek és igazán izgalmassá tenni a nyári szünetet, de nyilván azt sem szeretnénk, ha a tanulás teljesen háttérbe szorulna.

Promóció |

E kettő ötvözésére, kifejezetten kislányoknak készítette el a világhírű dán kockagyártó a LEGO Friends termékcsaládot. A játékcsomag központi figuráit 5 lány karakter alkotja, akikkel a játszva tanulás élvezetes időtöltéssé válik a gyerekek számára. A játék webshop kínálatában nagy választék áll rendelkezésünkre: 43 különböző Lego közül választhatjuk ki a gyerekünknek igazán tetsző játékokat.

Milyen készségeket fejleszt a Lego Friends?

A termékcsalád tökéletesen ötvözi a kikapcsolódást a tanulással. A LEGO Friends termékcsaládot a megálmodói kifejezetten az érzelmi tudatosságra, a szociális készségek erősítésére fejlesztették ki: hétköznapi élményekre alapozva, más és más karakterek bőrébe bújva fejlődik a gyerekek érzelmi tudatossága, empátiája. 

A szerepjáték közben kialakuló történet csakis a kislányok fantáziájára van bízva, ezáltal a játék fejleszti a képzelőerőt és a történetmesélői készségeket is. A gyerekek a való életbeli tapasztalataikból tudnak inspirációt meríteni a játékhoz, amelynek során megismerkedhetnek például a környezetvédelemmel, állatvédelemmel és az elektromos autók használatával is. 

Miért különlegesek a Lego Friends termékek?

Ezekben a játékokban a klasszikus LEGO figurákat, a rendőrautót, a tűzoltóautót, a kalózt és a szuperhősöket is felváltotta 5 lányos LEGO karakter, név szerint: Stephanie, Olivia, Mia, Emma és Andrea. A lányok elkalauzolják a gyerekeket Heartlake Citybe, ahol a mindennapokból vett ismerős terepeken szerepjátékozhatnak, mint például a piacon, egy bevásárlóközpontban, vidámparkban vagy ha úgy tartja kedvük, akár egy születésnapi buli szervezését is kipróbálhatják. 

-

Milyen elemekből áll a Lego Friends termékcsalád?

A nyüzsgő város, Heartlake City

A lányos Lego karaktereivel egy kitalált város, Heartlake City utcáit tölthetjük meg élettel. Egy játék webshop segítségével akár egy egész várost is létre tudunk hozni, ahol mindent megtalálható, akárcsak egy valódi nagyvárosban. A barátnős tea partikhoz választhatjuk a kisállat örökbefogadó kávézót és a bio kávézót is, de ha izgalmasabb kalandokat keresünk, akkor nincs is jobb választás, mint a varázslatos vidámpark vagy az aquapark. A játék készítői a művészi vénával megáldott kislányokra is gondoltak a lányos Lego tervezésénél, Andrea színiiskolája és Emma művészeti iskolája is beépíthető Heartlake City városába. 

Lego Friends Ház

A lányos Lego Friends világ egyik központi eleme Andrea lakóháza, ami rengeteg különleges pillanatnak ad otthont a barátok között, legyen szó akár egy közös délutáni traccspartiról, egy szuper kaland kezdetéről vagy egy hatalmas csobbanásról a kerti medencében. 

A Lego Friends házban megtalálható minden olyan helyiség, amit a való életben is használunk otthonainkban. Van benne konyha, ahol muffint süthetnek a kislányok, nappali, hálószoba és egy igazi, próbateremmé alakított garázs is helyet kapott. A tetőre szerelt napelemeknek köszönhetően a Lego Friends Ház modern, környezettudatos képét kelti.

Mia, a lovas lányok kedvence

A Lovas Lego Friends karaktere, Mia, a játék webshop kínálatának egyik közkedvelt szereplője. Mia szenvedélye a lovaglás, imádja a természetet és az állatokat, ezért számos Lego Friends játékban megtalálható a figurája. Barátnőivel közösen akár lovasiskolába is járhatnak, gyakorolhatják a díjugratást, de olyan pályát is építhetnek a kislányok, ahol különböző trükköket tudnak kipróbálni a lovas szettekkel. 

A kikapcsolódás és a játszva tanulás keresztezése

A lányos Lego Friends termékcsalád számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik: akár órákra is le tudjuk kötni a gyermekünk figyelmét a színes és izgalmas játékokkal, miközben a mindennapokban szerzett ismereteiket is kamatoztathatják. A szerepjáték szettek amellett, hogy izgalmas kalandokat tartogatnak a kislányok számára, a játék webshop kínálatából tetszés szerint bővíthetők is. Számtalan újdonsággal lehet meglepni a kislányokat, ezért szinte végtelen számú történet és kaland átélését adhatjuk meg a gyerekeknek a Lego Friends színes karaktereivel. 

SZÓRAKOZÁS
...
Nagy

Ezeket a könyveket olvasd, ha tetszett A páciens!

A páciens című sorozathoz kapcsolódva most öt olyan könyvet mutatunk, amelyekben a pszichológus szemszögén keresztül beleshetünk a terápia zárt ajtaja mögé, és amelyekből kiderül, hogy a szakember is ugyanolyan esendő, mint a páciens.  

...
Podcast

Szabó Benedek: Az igazán jó műveknek nincs eleje és vége

A hallgatók társalkotói szerepéről, John Cheever prózájáról, hidegháborúról és melankóliáról beszélgettünk Szabó Benedekkel, aki az egyrészt-másrészt generációjához tartozik.

...
Szórakozás

Müller Péter Sziámi: A dal tud valamit, amit szeretnék tudni én is

„Életem összes kalandja másodszándékból következett” ‒ mondja Müller Péter Sziámi, akinek napestig sorolhatnánk a titulusait és a kitüntetéseit, magára legszívesebben mégis költőként tekint. Elmesélte nekünk, hogy lelt rá élete legjobb játszótársára nemrégiben, és megtudtuk tőle, miért csendesednek el bennünk a dalok, mire felnövünk.

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Krasznahorkai László könyvét lapozgatják a britek az angol könyvesboltokban

Nemrég annak jártam utána, hogyan fogadták a britek Harry herceg memoárját Londonban, most pedig ismét nyakamba vettem a várost, hogy kiderítsem, mit gondolnak a magyar szerzőkről. Így hát könyvesboltról könyvesboltra jártam, hogy felkutassam, mely művek alapján ismerhetnek minket a britek.

...
Nagy

Az utolsó mohikánon nőttél fel, de ezeket nem tudtad

Milyen történelmi előzményei vannak a regénynek? Mi tükröződik abban, ahogyan Cooper az őslakosokat ábrázolja? Az eredeti szöveg melyik rétegével nem találkozhattak Magyarországon azok, akik Réz Ádám átdolgozását olvasták? És mit hagytak ki korábban több magyar fordításból?

...
Nagy

Tar Sándor a térképről leszorult helyek és emberek írója

Tar Sándorról írt monográfiát Deczki Sarolta, akit az elesettek, a kiszolgáltatottak, a periféria írójaként is emlegetett szerző életéről és műveinek erőteljes hatásáról is kérdeztünk. 

...
Nagy

„Kommunista volt-e Petőfi? Néger volt-e Kossuth?”

A Petőfi-délibábok című programsorozat Petőfi politikai emlékezete a dualizmustól napjainkig című nyitórendezvényén kiderült, hogy az évek során Petőfi lobogó helyett sokaknak inkább dobogó volt: emelvény, amelyről ki-ki a maga hasznát remélve szónokolt.

...
Nagy

Fantasztikus írókat adtak a világnak, a britek mégsem falják a könyveket

Az angolok olyan szerzőket adtak a világnak, mint William ShakespeareAgatha Christie, Jane AustenCharles DickensJ. R. R. Tolkien, J.K. Rowling. Ezek alapján joggal hihetnénk, hogy az angolok a világ legnagyobb könyvfogyasztói, de tényleg így van? 

...
Kritika

Fakó lábujjak és parányi nők – Így szól a horror a nagyvilágban

Magyarul is olvasható az amerikai Valancourt kiadó nemzetközi antológiája, amiben Veres Attilától is jelent meg novella. A kötet történetei úgy mesélnek az emberi félelmek és szorongások egyetemességéről, hogy közben sokféle szerző, sokféle stílusában, sokféle horrortradícióhoz kapcsolódnak eredetien. Ez a hét könyve.