Játszva tanulás - LEGO lányoknak az izgalmas kalandokért!
Promóció promóció játék lego

Játszva tanulás - LEGO lányoknak az izgalmas kalandokért!

A gyerekek nyári vakációja nagyon sok szülőnek, nagyszülőnek okoz fejtörést, hiszen a táborokban töltött időn kívül a hétköznapok élvezetessé tétele főként a családtagokra hárul. Szülőként igyekszünk mindig a legjobbat nyújtani gyermekeinek és igazán izgalmassá tenni a nyári szünetet, de nyilván azt sem szeretnénk, ha a tanulás teljesen háttérbe szorulna.

Promóció |

E kettő ötvözésére, kifejezetten kislányoknak készítette el a világhírű dán kockagyártó a LEGO Friends termékcsaládot. A játékcsomag központi figuráit 5 lány karakter alkotja, akikkel a játszva tanulás élvezetes időtöltéssé válik a gyerekek számára. A játék webshop kínálatában nagy választék áll rendelkezésünkre: 43 különböző Lego közül választhatjuk ki a gyerekünknek igazán tetsző játékokat.

Milyen készségeket fejleszt a Lego Friends?

A termékcsalád tökéletesen ötvözi a kikapcsolódást a tanulással. A LEGO Friends termékcsaládot a megálmodói kifejezetten az érzelmi tudatosságra, a szociális készségek erősítésére fejlesztették ki: hétköznapi élményekre alapozva, más és más karakterek bőrébe bújva fejlődik a gyerekek érzelmi tudatossága, empátiája. 

A szerepjáték közben kialakuló történet csakis a kislányok fantáziájára van bízva, ezáltal a játék fejleszti a képzelőerőt és a történetmesélői készségeket is. A gyerekek a való életbeli tapasztalataikból tudnak inspirációt meríteni a játékhoz, amelynek során megismerkedhetnek például a környezetvédelemmel, állatvédelemmel és az elektromos autók használatával is. 

Miért különlegesek a Lego Friends termékek?

Ezekben a játékokban a klasszikus LEGO figurákat, a rendőrautót, a tűzoltóautót, a kalózt és a szuperhősöket is felváltotta 5 lányos LEGO karakter, név szerint: Stephanie, Olivia, Mia, Emma és Andrea. A lányok elkalauzolják a gyerekeket Heartlake Citybe, ahol a mindennapokból vett ismerős terepeken szerepjátékozhatnak, mint például a piacon, egy bevásárlóközpontban, vidámparkban vagy ha úgy tartja kedvük, akár egy születésnapi buli szervezését is kipróbálhatják. 

-

Milyen elemekből áll a Lego Friends termékcsalád?

A nyüzsgő város, Heartlake City

A lányos Lego karaktereivel egy kitalált város, Heartlake City utcáit tölthetjük meg élettel. Egy játék webshop segítségével akár egy egész várost is létre tudunk hozni, ahol mindent megtalálható, akárcsak egy valódi nagyvárosban. A barátnős tea partikhoz választhatjuk a kisállat örökbefogadó kávézót és a bio kávézót is, de ha izgalmasabb kalandokat keresünk, akkor nincs is jobb választás, mint a varázslatos vidámpark vagy az aquapark. A játék készítői a művészi vénával megáldott kislányokra is gondoltak a lányos Lego tervezésénél, Andrea színiiskolája és Emma művészeti iskolája is beépíthető Heartlake City városába. 

Lego Friends Ház

A lányos Lego Friends világ egyik központi eleme Andrea lakóháza, ami rengeteg különleges pillanatnak ad otthont a barátok között, legyen szó akár egy közös délutáni traccspartiról, egy szuper kaland kezdetéről vagy egy hatalmas csobbanásról a kerti medencében. 

A Lego Friends házban megtalálható minden olyan helyiség, amit a való életben is használunk otthonainkban. Van benne konyha, ahol muffint süthetnek a kislányok, nappali, hálószoba és egy igazi, próbateremmé alakított garázs is helyet kapott. A tetőre szerelt napelemeknek köszönhetően a Lego Friends Ház modern, környezettudatos képét kelti.

Mia, a lovas lányok kedvence

A Lovas Lego Friends karaktere, Mia, a játék webshop kínálatának egyik közkedvelt szereplője. Mia szenvedélye a lovaglás, imádja a természetet és az állatokat, ezért számos Lego Friends játékban megtalálható a figurája. Barátnőivel közösen akár lovasiskolába is járhatnak, gyakorolhatják a díjugratást, de olyan pályát is építhetnek a kislányok, ahol különböző trükköket tudnak kipróbálni a lovas szettekkel. 

A kikapcsolódás és a játszva tanulás keresztezése

A lányos Lego Friends termékcsalád számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik: akár órákra is le tudjuk kötni a gyermekünk figyelmét a színes és izgalmas játékokkal, miközben a mindennapokban szerzett ismereteiket is kamatoztathatják. A szerepjáték szettek amellett, hogy izgalmas kalandokat tartogatnak a kislányok számára, a játék webshop kínálatából tetszés szerint bővíthetők is. Számtalan újdonsággal lehet meglepni a kislányokat, ezért szinte végtelen számú történet és kaland átélését adhatjuk meg a gyerekeknek a Lego Friends színes karaktereivel. 

KÖNYVTAVASZ
...
Könyvtavasz

Mit jelent átélni a vetélést?

...
Könyvtavasz

A gyász időszakában is ránk találhat a szerelem

...
Könyvtavasz

Egy kis örmény faluban a háborús tragédiákat a hétköznapi örömök ellensúlyozzák

...
Könyvtavasz

Ilyen a középkorúak elviselhetetlen felnőttsége a norvég szerző szerint

...
Könyvtavasz

Őszinte, giccsmentes női erő: ez a Borikönyv

...
Könyvtavasz

15 miniszterelnök szolgált az uralkodása alatt – II. Erzsébet páratlan életútja

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

5 + 1 podcast, ahol az irodalom áll a középpontban 

Ha érdekel, hogyan dolgoznak az írók, milyen út vezet egy mű kiadásáig, melyek a legfrissebb irodalmi hírek és események, vagy csak új olvasmányt keresel, akkor ezeket az irodalmi podcastokat hallgasd. 

...
Nagy

5 érdekesség, amit eddig talán nem tudtál James Baldwinról

2000 oldalas aktája volt róla az FBI-nak, éjszaka írt, volt ifjúsági miniszter és egy darabig prédikátor is. Ismerd meg a Ha a Beale utca mesélni tudna szerzőjét.

...
Szórakozás

10+1 adaptáció, amiket az év második felében nézünk

Az év második felében is rengeteg adaptáció kerül a mozikba, streaming-csatornákra – most ezekből mutatunk meg párat, olyanokat, amelyek magyarul is olvashatók.

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Tüske a cipőben - ma lenne 80 éves Hajnóczy Péter

Számkivetettségében is ünnepelt szerző, akit az író „Péterek” (Nádas, Esterházy, Hajnóczy) nagyjai között tartanak számon, és aki senkit nem hagy nyugodni, ha egyszer megérintik a szövegei. Hajnóczy Péter drámaian rövid életében és életművében megkerülhetetlen tényező az alkohol, de korántsem csak ezért érdekes. Mit tudunk kezdeni vele ma?

...
Nagy

Meg kell ismernünk a női írókat, akiket elfelejtettünk

Új podcast-sorozatunkban arra tettünk kísérletet, hogy visszamenőlegesen is megismerjük és feltárjuk elfeledett női szerzőink életútját, életművét. Az egyes epizódokban olyan írók, költők pályáját jártuk körbe mint Szendrey Júlia, Czóbel Minka, Karig Sára, Kádár Erzsébet, Lesznai Anna vagy Galgóczi Erzsébet. Elindult a N/ők is írtak.

...
Nagy

2021-ben a magyar szépirodalmi díjak 39 százaléka jutott női szerzőnek

Két évvel ezelőtt drasztikus torzulásokat tárt fel az irodalmi díjak odaítélése terén a SZÍN. Egy kutatás során arra jutottak, hogy az irodalmi díjaknak Magyarországon csak a 18%-át kapták nők a felmérést megelőző másfél évtizedben. A díjmonitoring ezután is folytatódott, most Horváth Györgyi összefoglalóját olvashatjátok arról, hogyan alakult azóta a helyzet.