Játszva tanulás - LEGO lányoknak az izgalmas kalandokért!
Promóció promóció játék lego

Játszva tanulás - LEGO lányoknak az izgalmas kalandokért!

A gyerekek nyári vakációja nagyon sok szülőnek, nagyszülőnek okoz fejtörést, hiszen a táborokban töltött időn kívül a hétköznapok élvezetessé tétele főként a családtagokra hárul. Szülőként igyekszünk mindig a legjobbat nyújtani gyermekeinek és igazán izgalmassá tenni a nyári szünetet, de nyilván azt sem szeretnénk, ha a tanulás teljesen háttérbe szorulna.

Promóció |

E kettő ötvözésére, kifejezetten kislányoknak készítette el a világhírű dán kockagyártó a LEGO Friends termékcsaládot. A játékcsomag központi figuráit 5 lány karakter alkotja, akikkel a játszva tanulás élvezetes időtöltéssé válik a gyerekek számára. A játék webshop kínálatában nagy választék áll rendelkezésünkre: 43 különböző Lego közül választhatjuk ki a gyerekünknek igazán tetsző játékokat.

Milyen készségeket fejleszt a Lego Friends?

A termékcsalád tökéletesen ötvözi a kikapcsolódást a tanulással. A LEGO Friends termékcsaládot a megálmodói kifejezetten az érzelmi tudatosságra, a szociális készségek erősítésére fejlesztették ki: hétköznapi élményekre alapozva, más és más karakterek bőrébe bújva fejlődik a gyerekek érzelmi tudatossága, empátiája. 

A szerepjáték közben kialakuló történet csakis a kislányok fantáziájára van bízva, ezáltal a játék fejleszti a képzelőerőt és a történetmesélői készségeket is. A gyerekek a való életbeli tapasztalataikból tudnak inspirációt meríteni a játékhoz, amelynek során megismerkedhetnek például a környezetvédelemmel, állatvédelemmel és az elektromos autók használatával is. 

Miért különlegesek a Lego Friends termékek?

Ezekben a játékokban a klasszikus LEGO figurákat, a rendőrautót, a tűzoltóautót, a kalózt és a szuperhősöket is felváltotta 5 lányos LEGO karakter, név szerint: Stephanie, Olivia, Mia, Emma és Andrea. A lányok elkalauzolják a gyerekeket Heartlake Citybe, ahol a mindennapokból vett ismerős terepeken szerepjátékozhatnak, mint például a piacon, egy bevásárlóközpontban, vidámparkban vagy ha úgy tartja kedvük, akár egy születésnapi buli szervezését is kipróbálhatják. 

-

Milyen elemekből áll a Lego Friends termékcsalád?

A nyüzsgő város, Heartlake City

A lányos Lego karaktereivel egy kitalált város, Heartlake City utcáit tölthetjük meg élettel. Egy játék webshop segítségével akár egy egész várost is létre tudunk hozni, ahol mindent megtalálható, akárcsak egy valódi nagyvárosban. A barátnős tea partikhoz választhatjuk a kisállat örökbefogadó kávézót és a bio kávézót is, de ha izgalmasabb kalandokat keresünk, akkor nincs is jobb választás, mint a varázslatos vidámpark vagy az aquapark. A játék készítői a művészi vénával megáldott kislányokra is gondoltak a lányos Lego tervezésénél, Andrea színiiskolája és Emma művészeti iskolája is beépíthető Heartlake City városába. 

Lego Friends Ház

A lányos Lego Friends világ egyik központi eleme Andrea lakóháza, ami rengeteg különleges pillanatnak ad otthont a barátok között, legyen szó akár egy közös délutáni traccspartiról, egy szuper kaland kezdetéről vagy egy hatalmas csobbanásról a kerti medencében. 

A Lego Friends házban megtalálható minden olyan helyiség, amit a való életben is használunk otthonainkban. Van benne konyha, ahol muffint süthetnek a kislányok, nappali, hálószoba és egy igazi, próbateremmé alakított garázs is helyet kapott. A tetőre szerelt napelemeknek köszönhetően a Lego Friends Ház modern, környezettudatos képét kelti.

Mia, a lovas lányok kedvence

A Lovas Lego Friends karaktere, Mia, a játék webshop kínálatának egyik közkedvelt szereplője. Mia szenvedélye a lovaglás, imádja a természetet és az állatokat, ezért számos Lego Friends játékban megtalálható a figurája. Barátnőivel közösen akár lovasiskolába is járhatnak, gyakorolhatják a díjugratást, de olyan pályát is építhetnek a kislányok, ahol különböző trükköket tudnak kipróbálni a lovas szettekkel. 

A kikapcsolódás és a játszva tanulás keresztezése

A lányos Lego Friends termékcsalád számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik: akár órákra is le tudjuk kötni a gyermekünk figyelmét a színes és izgalmas játékokkal, miközben a mindennapokban szerzett ismereteiket is kamatoztathatják. A szerepjáték szettek amellett, hogy izgalmas kalandokat tartogatnak a kislányok számára, a játék webshop kínálatából tetszés szerint bővíthetők is. Számtalan újdonsággal lehet meglepni a kislányokat, ezért szinte végtelen számú történet és kaland átélését adhatjuk meg a gyerekeknek a Lego Friends színes karaktereivel. 

SZÓRAKOZÁS
...
Kritika

A Szürke Ember szuperhősként menekül és száguld országokon át

Courtland Gentry bérgyilkos, a CIA szebb napokat látott árnyékügynökségének, a Sierra alakulatnak egyik utolsó tagja, akit csak a „Szürke Ember”-ként ismernek és emlegetnek. 

...
Szórakozás

Karafiáth Orsolya: Simán belefér, hogy dalszövegíróként az árnyékban maradok

Karafiáth Orsolya szeret helyzetbe hozni másokat. Életművét át- meg átszövik a médium-, illetve műnemváltások, és izgalmas projektek keretében alakulnak dallá a sorai. Az íróként, költőként, fordítóként és publicistaként is aktív szerzőt ezúttal a megzenésített szövegeiről kérdeztük.

...
Szórakozás

Nyugaton a helyzet változatlan - Remarque háborúellenessége nem is lehetne aktuálisabb

A megjelenését követően közel száz év kellett, hogy a németek feldolgozzák az egyik legnagyobb bestsellerüknek számító Erich Maria Remarque-regényt. A végeredmény egy látványos, naturális film lett, de nem emiatt fogunk rá emlékezni.

Még több olvasnivaló
...
Kritika

A majdnem-élet receptje: egyedülálló anya reménytelen szerelemmel

A siker fokmérője ma a karrier és a boldog - kétszülős - családi élet. De mi van azokkal, akiknek egyik sem adatik meg? Bendl Vera első felnőtteknek szóló regényében nekik ad hangot: a nagy büdös semmiben lebegés állapotának, amit szeretünk átmenetinek hinni, de van, hogy nem lesz jobb. És a semminél már egy reménytelen szerelem is jobb. A Majdnem negyven a hét könyve. 

...
Nagy

A rómaiak is züllésről panaszkodtak, amikor a tekercseket felváltotta a lapozható könyv

A Papirusz számtalan ókori anekdotán és történelmi emléken keresztül elvezet az egyiptomi papiruszkészítő műhelyektől az alexandriai könyvtáron át a római rabszolgák másolóműhelyeiig. Hét érdekességet választottunk ízelítőül az ókori könyvek világából.

...
Nagy

Mohamed Mbougar Sarr az irodalom labirintusáról írt, és közben beleveszett a saját regényébe

Mohamed Mbougar Sarr szenegáli író akarata ellenére is szimbólummá vált: 31 évesen, első fekete-afrikai szerzőként nyerte el a legrangosabb francia irodalmi elismerést, a Goncourt-díjat. Paradox módon azzal, hogy neki ítélték a díjat, mintha belépett volna a saját regényének világába, amelyben az irodalmi elitet és intézményrendszert figurázta ki.

...
Nagy

Veres Attila: Igazából már csak a törvények és a pénz fog össze minket

A valóság helyreállítása és a The Black Maybe megjelenése apropójából beszélgettünk a humor szerepéről a feszültségépítésben, a kísérletező történetmesélő formákról, a sírkertszerű Magyarországról, reményről és reménytelenségről. Végül még olvasnivalót is ajánlott. Interjú.

...
Nagy

„Úgy képzeltem, az irodalom lesz a főfoglalkozásom” [Lator95]

A mesterség alapos ismerete elengedhetetlen - mondta egy régebbi interjújában Lator László, aki ma ünnepli 95. születésnapját. Költő, műfordító, tanár, aki szemináriumain egyetemi hallgatók nemzedékeit oktatta.

...
Nagy

Max Porter: Szeretem, amikor a semmiből előpattannak a múlt buborékjai

Max Porter angol író, A bánat egy tollas állattal szerzője. A gyászról és annak feldolgozásáról szóló nagy sikerű könyve után itthon is megjelent második regénye, a Lanny, amiben egy városi család, egy fal és az angol mitológia viszonyai szövődnek össze. A könyvei mellett a partraszálló rómaiakról, Daniel Craigről és a leereszkedő kritikusokkal is beszélgettünk vele.