Játszva tanulás - LEGO lányoknak az izgalmas kalandokért!
Promóció promóció játék lego

Játszva tanulás - LEGO lányoknak az izgalmas kalandokért!

A gyerekek nyári vakációja nagyon sok szülőnek, nagyszülőnek okoz fejtörést, hiszen a táborokban töltött időn kívül a hétköznapok élvezetessé tétele főként a családtagokra hárul. Szülőként igyekszünk mindig a legjobbat nyújtani gyermekeinek és igazán izgalmassá tenni a nyári szünetet, de nyilván azt sem szeretnénk, ha a tanulás teljesen háttérbe szorulna.

Promóció |

E kettő ötvözésére, kifejezetten kislányoknak készítette el a világhírű dán kockagyártó a LEGO Friends termékcsaládot. A játékcsomag központi figuráit 5 lány karakter alkotja, akikkel a játszva tanulás élvezetes időtöltéssé válik a gyerekek számára. A játék webshop kínálatában nagy választék áll rendelkezésünkre: 43 különböző Lego közül választhatjuk ki a gyerekünknek igazán tetsző játékokat.

Milyen készségeket fejleszt a Lego Friends?

A termékcsalád tökéletesen ötvözi a kikapcsolódást a tanulással. A LEGO Friends termékcsaládot a megálmodói kifejezetten az érzelmi tudatosságra, a szociális készségek erősítésére fejlesztették ki: hétköznapi élményekre alapozva, más és más karakterek bőrébe bújva fejlődik a gyerekek érzelmi tudatossága, empátiája. 

A szerepjáték közben kialakuló történet csakis a kislányok fantáziájára van bízva, ezáltal a játék fejleszti a képzelőerőt és a történetmesélői készségeket is. A gyerekek a való életbeli tapasztalataikból tudnak inspirációt meríteni a játékhoz, amelynek során megismerkedhetnek például a környezetvédelemmel, állatvédelemmel és az elektromos autók használatával is. 

Miért különlegesek a Lego Friends termékek?

Ezekben a játékokban a klasszikus LEGO figurákat, a rendőrautót, a tűzoltóautót, a kalózt és a szuperhősöket is felváltotta 5 lányos LEGO karakter, név szerint: Stephanie, Olivia, Mia, Emma és Andrea. A lányok elkalauzolják a gyerekeket Heartlake Citybe, ahol a mindennapokból vett ismerős terepeken szerepjátékozhatnak, mint például a piacon, egy bevásárlóközpontban, vidámparkban vagy ha úgy tartja kedvük, akár egy születésnapi buli szervezését is kipróbálhatják. 

-

Milyen elemekből áll a Lego Friends termékcsalád?

A nyüzsgő város, Heartlake City

A lányos Lego karaktereivel egy kitalált város, Heartlake City utcáit tölthetjük meg élettel. Egy játék webshop segítségével akár egy egész várost is létre tudunk hozni, ahol mindent megtalálható, akárcsak egy valódi nagyvárosban. A barátnős tea partikhoz választhatjuk a kisállat örökbefogadó kávézót és a bio kávézót is, de ha izgalmasabb kalandokat keresünk, akkor nincs is jobb választás, mint a varázslatos vidámpark vagy az aquapark. A játék készítői a művészi vénával megáldott kislányokra is gondoltak a lányos Lego tervezésénél, Andrea színiiskolája és Emma művészeti iskolája is beépíthető Heartlake City városába. 

Lego Friends Ház

A lányos Lego Friends világ egyik központi eleme Andrea lakóháza, ami rengeteg különleges pillanatnak ad otthont a barátok között, legyen szó akár egy közös délutáni traccspartiról, egy szuper kaland kezdetéről vagy egy hatalmas csobbanásról a kerti medencében. 

A Lego Friends házban megtalálható minden olyan helyiség, amit a való életben is használunk otthonainkban. Van benne konyha, ahol muffint süthetnek a kislányok, nappali, hálószoba és egy igazi, próbateremmé alakított garázs is helyet kapott. A tetőre szerelt napelemeknek köszönhetően a Lego Friends Ház modern, környezettudatos képét kelti.

Mia, a lovas lányok kedvence

A Lovas Lego Friends karaktere, Mia, a játék webshop kínálatának egyik közkedvelt szereplője. Mia szenvedélye a lovaglás, imádja a természetet és az állatokat, ezért számos Lego Friends játékban megtalálható a figurája. Barátnőivel közösen akár lovasiskolába is járhatnak, gyakorolhatják a díjugratást, de olyan pályát is építhetnek a kislányok, ahol különböző trükköket tudnak kipróbálni a lovas szettekkel. 

A kikapcsolódás és a játszva tanulás keresztezése

A lányos Lego Friends termékcsalád számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik: akár órákra is le tudjuk kötni a gyermekünk figyelmét a színes és izgalmas játékokkal, miközben a mindennapokban szerzett ismereteiket is kamatoztathatják. A szerepjáték szettek amellett, hogy izgalmas kalandokat tartogatnak a kislányok számára, a játék webshop kínálatából tetszés szerint bővíthetők is. Számtalan újdonsággal lehet meglepni a kislányokat, ezért szinte végtelen számú történet és kaland átélését adhatjuk meg a gyerekeknek a Lego Friends színes karaktereivel. 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Neumann János szörny, angyal, félisten és Messi a tudósok között

A Neumann Jánosról szóló, MANIAC című életrajzi regény bemutatóján szó esett a tudós extrém zsenialitásáról, a matematika fogairól, a tudomány beépített, titkos kódjáról, és arról is, hogy a szerzőt nem érdekli az Oppenheimer.

...
Zöld

Ódor Lajos: Az lenne a fontos, hogy megtanuljunk jó kérdéseket föltenni

Ódor Lajos közgazdásszal, Szlovákia volt miniszterelnökével a Mindentudók kézikönyve című kötete budapesti bemutatója előtt beszélgettünk általános műveltségről, oktatásról és a lányának tett ígéretről. Interjú.

...
Zöld

Pogátsa Zoltán: Rá kell jönnünk, hogyan haladjuk meg a kapitalizmust

Litkai Gergely podcastsorozatának novemberi témája a Fenntartható gazdaság vagy társadalmi összeomlás című kötet, amiről a szerzővel, Pogátsa Zoltán közgazdász-szociológussal beszélgettek.

ADVENT
...
Könyves Advent

A propaganda és a dezinformáció a demokrácia legnagyobb ellenségei

A demokrácia az egyetlen olyan államforma, amelynek sorsa rajtunk múlik. Ebben rejlik ereje, de egyben sebezhetősége is. Olvass bele az Ezért demokrácia! című kötetbe!

...
Könyves Advent

Ki hozza el a királylány kezéért a Nap aranyát és a Hold ezüstjét?

Mészöly Ágnes felnőtteknek szóló "gonosz" meséit nemcsak sajátos hangulatuk teszi különlegessé, hanem az is, hogy a tizenhárom történet mindegyikét Viive Noor észt illusztrátor egyedi világú képei ihlették. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Középkorból kiírt nők és irodai mágikus realizmus – 13 angol könyv a fa alá

Új regények és nonfiction könyvek külföldi barátoknak, nyelvgyakorlóknak, anglofileknek.

...
Könyves Advent

Mekkorára nő a délnémet hidegvérű és hol él az exmoor póni?

A gyerekek a lovak és pónik végtelenül gazdag világát ismerhetik meg a Mi Micsoda gazdagon illusztrált lólexikonából. Nézz bele a könyvbe!

...
Könyves Advent

A téli álomból ébredő mackócsalád vidáman készülődik a karácsonyra

Olvass bele Vadadi Adrienn mesekönyvébe, melyben egy mackócsalád tagjai már nagyon várják a karácsonyt. 

...
Könyves Advent

Francia és skandináv receptek, magyar írók kedvencei, fenntartható konyha – 10 gasztrokönyv karácsonyra

Kevesebb mint egy hónappal karácsony előtt olyan, most megjelent gasztrokönyveket ajánlunk, melyek színt vihetnek a készülődésbe, de ajándéknak is tökéletesek.

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

A bluessámán, akinek a fejébe halott indián költözött – 80 éve született Jim Morrison

Mondták költőnek és bűnösnek, sámánnak és alkoholbetegnek is. Pszichedéliával átitatott, sötéten sistergő lírai dalai mintha időtlen máglyák lennének, amiket valaki az óceánpart fehér homokjában hagyott.

...
Szórakozás

A Scott Pilgrim rákapcsol játszva számolja fel az időt

A Netflix Bryan Lee O'Malley graphic noveljei alapján készített minisorozata megmozdított képregény, videojáték és anime. A Scott Pilgrim rákapcsolban remekül megférnek egymással az izzadságcseppek, a csókok és monoton basszusfutamok.

...
Szórakozás

Michael Fassbender elveszti az eszét – 5 tuti film, amit streamelhetsz

Adam Sandler egy kapuzárási pánik ellen harcoló hüllőnek kölcsönzi a hangját, Alexander Skarsgård alkotói válsággal küzdő írót alakit, Diane Lane és Kevin Costner pedig egy neo-westernben szolgáltatlak igazságot. Ezeket ajánljuk a frissen streamelhető filmek közül.

Még több olvasnivaló
...
Kritika

Rasszista az a fehér író, aki kínai katonákról ír?

A könyvipar sötét oldaláról és a kortárs Amerika identitáspolitikai jelenségeiről is szól R.F. Kuang Sárga című könyve, amiben egy író ellopja a másik szerző kéziratát.

...
Kritika

Auster vénülő fenomenológusa még él ugyan, de már elkezdett kicsekkolni a világból

A Baumgartner az öregedés, az emlékezés és a gyász regénye, melyben Auster idős főhősén keresztül, önéletrajzi elemek sokaságát felhasználva néz szembe a múlttal és készít egyfajta édesbús, nosztalgikus számvetést. Ez a hét könyve.

...
Nagy

Vesna Lemaic: A kétféle migráció megosztja az embereket

A szlovén Vesna Lemaic Szíves fogadtatás című novelláskötetét az őszi Margón mutatták be, előtte a szerzővel kétféle migrációról, aktivizmusról és a horrorfüggőségéről is beszélgettünk.