Kaszinó otthon? Ez bizony megvalósítható!
Promóció promóció

Kaszinó otthon? Ez bizony megvalósítható!

A modern technológia fejlődésével az okos kütyük térnyerése megállíthatatlanná vált. Míg évtizedekkel ezelőtt luxusnak számítottak a bőröndnyi méretű “mobilok”, addig mára a (ugyan szintén nem kis méretű) okostelefonok jóformán minden egyes háztartásban megtalálhatóak. És korántsem csak hívásfogadási és üzenetírási funkcióval. Szóval nem csoda, ha a kaszinók világa is átalakult, s ami egykor pusztán az offline térben valósulhatott meg, az napjainkban könnyedén a mobil vagy épp a táblagép, esetleg laptop képernyőjére varázsolható.

Promóció |

Az online játékélmény ad annyit, mint az élőben átélt tapasztalat?

Jogos a kérdés, amit azonban könnyű megválaszolni. Igen. Sok tekintetben persze az online nyerőgépek eltérő dimenziót képviselnek a személyesen kezelhető automatákhoz képest. Ugyanakkor megannyi előnnyel büszkélkednek, s alig sorolhatóak fel hátrányok, már ami a használatukat illeti.

A csapatos együttlét a kaszinózás egyik hozadéka. Míg a pókerezésnél vagy kockázásnál alap a nagy társaság, addig mondjuk a gépen történő játék nem feltétlenül igényel közönséget. Ha pedig mégis lényeges a baráti összejövetelek megszervezése, akkor miért ne lehetne rendezni egy közös rangadót? Csak éppen online. Hiszen manapság mindenkinek van valamilyen, internetkapcsolattal rendelkező készüléke. Ráadásul míg élőben kicsit nehézkes a csoportos buli kivitelezése, lévén a gépek száma meghatározott, addig az online térben nincsenek hasonló korlátok.

Na, és ami az előnyöket illeti. Egyrészt a választék hatalmas. Régen nem ott tartunk, hogy a gyümölcsös alternatíva az egyetlen, ami szóba jöhet. Bár letagadhatatlan tény, hogy a mai napig óriási népszerűségnek örvend a játékosok körében. A sztárokkal foglalkozó, aktualitásokat témaként felkínáló, exkluzív eseményekkel dolgozó alternatívák egyaránt közkedveltek. És akkor még csak épp hogy belevágtunk a felsorolásba. Ez a sokszínűség lehetővé teszi, hogy mindenki olyan játékra voksoljon, és főképp tematikára, képi világra, ami a szívének kedves, az ízléséhez hiánytalanul passzol. Unalomról vagy sablonosságról szó sem lehet. Mert azért az vitathatatlan, hogy a gyümölcsök figyelgetése egy idő után fárasztó feladattá feladat. De ha bőven akad játékvariáns, akkor az izgalom állandósítva garantálható. Harmadrészt nincsen nyitási vagy zárási időponthoz kötve a játékélmény. Életvitel terén ahányan vagyunk, annyiféleképpen alakítjuk a mindennapjainkat. Szóval míg valaki örömmel kezdi a napot némi kikapcsolódással, addig másnak az esti elfoglaltság a tökéletes. Még jó, hogy a virtuális környezet ezt a szabadságot jóformán tálcán - vagy legalábbis böngészőben kínálja.

Tét nélkül nem játék a játék?

Az online nyerőgépek kétféle játékstílust is támogatnak. A nem pénzes és az anyagi munícióval megtámogatott szórakozást. Sokan azt mondják, hogy az a kör, amit nem nyomaszt konkrét veszteségi/nyereségi lehetőség, magyarul amin nincsen pénztét, az semmit sem ér. Ám azért ez így ebben a formában túlzás. Könnyedén élvezhetőek azok a pillanatok is, amikhez anyagi kockázat nem tartozik.

De természetesen kár lenne tagadni, hogy a szerencsejáték karakterét, ízét, báját vagy hívhatjuk számtalan módon, az igazi, nagybetűs tét biztosítja. Amikor nem babra megy a játék. Viszont ahhoz, hogy ez az egész ne változzon át stresszel teli kényszerré, fontos jól eltalálni a tét mértékét. Van, akit inspirálnak a nagy számok, de ez egyáltalán nem feltétele a jókedvnek. Hamar kialakulhat az az érzés, ami egyértelműen tanúsítja, hogy a kijelölt összeg még pont belefér, vagy kicsit már túllóg azon a bizonyos ingerküszöbön.

A nyerési esélyek kiszámolhatóak?

Igen, bár nyilván 100%-os bizonyosságról nem beszélhetünk. Vannak, akik örömmel élnek a matematika és logika eszközeivel, próbálva előre megtervezni a játék menetét. Nyilván ez nem tilos, csak kérdés, hogy mennyire veszi el épp a lényeget?

Mert ha elvész az izgalom, akkor unalmassá és ami még rosszabb előre lezongorázhatóvá válhat a játék. Aminek ellenben pont az az egyik funkciója, hogy felhőtlen kikapcsolódásként szolgáljon. Szóval nem rossz ötlet a számok birodalmában barangolni, de a bizonytalanság fűtötte lelkesedésnél nincsen szerencsésebb játékstílus!

SZÓRAKOZÁS
...
Nagy

Az utolsó párbaj didaktikus tanmesébe fojt egy középkori botrányt

Két francia nemes úr esett egymásnak a bosszú és a becsület nevében királyi külsőségek közepette az 1300-as évek végén, miközben lángokban állt az ország. Küzdelmük épp a lényeget takarta ki: egy nő becsületén esett foltot. Eric Jager történelmi könyvéből Ridley Scott készített nagyszabású mozifilmet.

...
Szórakozás

Daniel Craig lezárta az egyik legsikeresebb Bond-korszakot

A 25. James Bond-film egyben lezárása is az elmúlt 15 évnek. Daniel Craig búcsúzik a legendás filmszereptől, amely az utóbbi időben összenőtt vele. A most a mozikba került 007 Nincs idő meghalni vízválasztó a franchise történetében. Ennek megfelelően a filmesek kuriózummal készültek. Spoilermentesek leszünk!

...
Szórakozás

Pazar látvánnyal és elaprózott cselekménnyel indul Asimov Alapítványának adaptációja

Isaac Asimov örökérvényű sci-fi klasszikusából, az Alapítványból az Apple TV Plus jóvoltából végre sorozat készült. Hogy méltó-e az alapjául szolgáló könyvekhez, az még a jövő zenéje. A tévésorozat látványvilágára két epizód után nem lehet panasz.

...
Szórakozás

Störr kapitány megtanulja: a szerelem nem birtokviszony

A feleségem története nagyívű, pazar látványvilágú film, ami a féltékenység mellett a férfivilágról és az európaiságról is beszél.

...
Szórakozás

Szabó Magda történelmi drámájától nem idegen a humor sem

A Kelet és Nyugat határán élő népeknek mindig el kell dönteniük, melyik irányba húznak. Ennek a bizonytalanságnak a gyökereiről szól Szabó Magda Az a szép, fényes nap című drámája, amelyet a Vörösmarty Színház tűzött műsorára. A Vajk, azaz István király megkereszteléséről szóló darab most az eSzínház Fesztiválon látható.

...
Szórakozás

A Kiváló dolgozók szembesít minket a gondoskodás valódi arcával 

A gondoskodás szó hallatán csupa kellemes, szeretetteljes, melegséget árasztó érzés juthat eszünkbe és ennek talán így is kellene lennie, ha minden rendben volna. Boross Martin, az Örkény Színház színészei és tíz szociális szférában dolgozó szakember viszont nem hagyja, hogy homokba dugjuk a fejünket.

Hírek
...
Hírek

Franciaország törvénnyel védené a könyvesboltokat az Amazonnal szemben

...
Nagy

Versterápia: „barát? / igen / de/ nem ér rá”

...
Szórakozás

Nézz körül Adele könyvespolcán!

...
Hírek

Még lehet jelentkezni a Szépírók workshopjaira

...
Hírek

Egy brit könyves magazin nem ír a mega-bestsellerekről

...
Hírek

4 nap irodalom, 70 program, 7000 látogató az őszi Margón

...
Hírek

Dezső Andrást akarta beszervezni a titkosszolgálat

...
Hírek

Egyre kevesebb magyar olvas rendszeresen könyvet

...
Beleolvasó

Csányi Vilmost már gyerekként beszippantotta a kémia csodavilága

Olvass!
...
Beleolvasó

Csányi Vilmost már gyerekként beszippantotta a kémia csodavilága

A Kíváncsiságom története Csányi Vilmos kérdésekkel teli életén vezeti végig az olvasót, megismerhetjük belőle tudományos pályájának legfőbb állomásait és az utat, ami elvezette ebbe az irányba. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Bíró Szabolcs új regényében egy régi ismerős is színre lép Anjou Lajos király mellett

1342. Anjou Károly a halálos ágyán fekszik. A visegrádi udvar temetésre készül - és az új király, a mindössze tizenhat esztendős Anjou Lajos megkoronázására. Lajos ugyan sokat tanult az apja uralkodásából, ám ő alighogy trónra ül, azon nyomban háborút hirdet - legfőbb példaképei, Szent László és Nagy Sándor nyomdokain járva. Olvass bele Bíró Szabolcs új könyvébe!

...
Beleolvasó

Ali Smith könyvében karácsonykor régi családi konfliktusok kerülnek a felszínre

Tavaly az év legjobb könyvének választottuk Ali Smith Ősz című regényét, amelyet az első poszt-Brexit regényként szoktak jellemezni. (ITT írtunk róla, interjúnk az íróval pedig ITT olvasható). Most megérkezett az Évszak-kvartet következő része, a Tél. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Amikor a vírusvadász mondja el, mit gondol a járványról, vakcináról, összefogásról és annak hiányáról

Barát József és Kemenesi Gábor tizenhárom héten át beszélgetett, arról, hogy 2020 egyes hónapjaiban hogyan alakultak a járvány eseményei, a tudósok milyen válaszokat dolgoztak ki, és hogy mire számíthatunk 2021 őszén. A beszélgetéseket a könyvben megelőzi Barát József egy-egy írása arról, mi zajlott a társadalmi kulisszák mögött, hogyan változott meg az élet azokban az országokban, ahová éppen megérkezett a járvány. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Rubin Eszter új regényében váratlanul ismét felüti fejét a mindent felemésztő szorongás

A 21. századi olvasó saját belső kérdéseit, vívódásait, generációkkal korábbi, valójában a mai napig ható szorongásait mutatja be Rubin Eszter új regénye, amelynek olvasása közben számtalanszor magunkra ismerünk. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Jonathan Franzen új családregényében mindenki szabadulni próbál valamitől

Jonathan Franzen nagyszabású regénytrilógiájának első részében a chicagói Hildebrandt család keresztúthoz érkezett, tagjai pedig olyan döntések előtt állnak, amelyek hatása alól senki nem tud kibújni. Olvass bele a Keresztutakba!

, a Keres