3 tipp a nappali feldobásához
Promóció promóció bútor

3 tipp a nappali feldobásához

A nappali szó szerint minden otthon szíve. Pihenésre, tévénézésre, de családi összejövetelekre is előszeretettel használjuk, éppen ezért nagy gondot fordítunk a nappali díszítésére. Ön is szeretné tovább fokozni a képzeletbeli családi tűzhely hangulatát? Most megmutatjuk hogy mely elemek fogják igazán feldobni a nappalit.

Promóció |

Vintage bútorok

Retro, vintage, old school. Ezek a stílusok jelenleg nagyon divatosak, ahogyan az őket képviselő tárgyak is. Akár egy kényelmes, kárpitozott karosszéket, akár egy élénk színű szőnyeget választ, egy ilyen darab garantáltan stílust és egy kis luxusérzetet kölcsönöz otthonának.

Amikor vintage vagy antik bútorokat választ, mindenképpen a minőségre kell összpontosítania. A megvásárolt bútorokra is vigyázni kell, és ideális esetben árnyékba kell helyezni őket. Azt is mérlegelje, hogy valóban elfér-e a nappalijában, és inkább válasszon egy darabot, mint több kisebbet hiszen a tér szükségtelenül zsúfoltnak tűnhet.

Fények és gyertyák

A fények és a gyertyák olyanok, mint az apró csillagok, amelyek az éjszakai égbolthoz hasonlóan bevilágítják a nappalit. Különösen ősszel vagy télen a fények és a gyertyák szívesen látott társak a hűvös, hosszú estéken.

A fényeknek több formája is lehet. Jelenleg nagyon divatosak a különböző típusú fényfüzérek, amelyek apró gömbökből állnak, és különböző színekben kaphatók. A láncok gyönyörűen díszíthetnek például egy csendéletet a tévé feletti polcon.

A gyertyák, akárcsak a füzérek vagy a lámpák, különböző méretben és színben kaphatók, de az igazi hangulatot az illatuk adja. Hagyja, hogy nappaliját feldobja például az alma és a fahéj lédús akkordja, hogy az őszi hangulatot varázsolja otthonába.

Színes elemek

A minimalizmus már több hónapja uralkodik a lakberendezésben. Ennek eredményeképpen az emberek gyakran semleges tónusokra hangolják otthonukat, beleértve a nappalit is, például krémfehérre, szürkére vagy bézsre. Egy ilyen belső tér aztán szó szerint arra hívja fel a figyelmet, hogy még egy feltűnő színelemet helyezzen el benne.

A szóban forgó darab kialakítása kapcsolódhat az évszakhoz, így ősz esetén válasszon mély narancssárga, sárga, sötétzöld és világosbarna színt. Az ilyen természetes tónusú takarók, párnák vagy vibráló dekorációk a nyugalom hangulatos oázisává varázsolják nappaliját.

TIPP: Próbálja ki az arany, ezüst vagy rózsaarany fémes árnyalatait. Az ilyen elemek káprázatos stílust kölcsönöznek a nappalinak.

Fotó: unsplash.com

KÖNYVTAVASZ
...
Könyvtavasz

Mit jelent átélni a vetélést?

...
Könyvtavasz

A gyász időszakában is ránk találhat a szerelem

...
Könyvtavasz

Egy kis örmény faluban a háborús tragédiákat a hétköznapi örömök ellensúlyozzák

...
Könyvtavasz

Ilyen a középkorúak elviselhetetlen felnőttsége a norvég szerző szerint

...
Könyvtavasz

Őszinte, giccsmentes női erő: ez a Borikönyv

...
Könyvtavasz

15 miniszterelnök szolgált az uralkodása alatt – II. Erzsébet páratlan életútja

Olvass!
...
Zöld

A fák folyamatosan tanulnak, de egy kéthetes hőhullám szorult helyzetbe hozza őket

Peter Wohlleben, a neves német erdész a fák titkos életébe enged betekintést, és meglepő dolgokat tár fel. Mert az erdőben ámulatba ejtő dolgok történnek: a fák beszélgetnek egymással. Nemcsak utódaikról gondoskodnak odaadóan, de idős és beteg szomszédaikat is ápolják. A fák éreznek és emlékeznek. Hihetetlen? Pedig igaz! Olvass bele!

...
Beleolvasó

Gurubi Ágnes új regénye azt kutatja, amit a mesék elhallgatnak

A mesék a legtöbbször nem szólnak a levegőtlenségről, a kilátástalanságról, a dühről, amivel hol magunkat, hol a másikat büntetjük reménykedve, mert ahol büntetés van, ott van feloldozás is. Gurubi Ágnes szeptember elején megjelenő regényének hősei ugyanakkor már jóval túl vannak a mese végén. Olvass bele a Másik Istenbe!

...
Beleolvasó

A felnőtté válás jeges ökölcsapásokkal érkezik, és nem kegyelmez

Fliegauf Gergely első könyvének főhőse egy felnőtté válás küszöbén álló fiú, aki a börtönőri munkája és a szerelmi csalódások elől a fantáziába menekül. Olvass bele!

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

5 + 1 podcast, ahol az irodalom áll a középpontban 

Ha érdekel, hogyan dolgoznak az írók, milyen út vezet egy mű kiadásáig, melyek a legfrissebb irodalmi hírek és események, vagy csak új olvasmányt keresel, akkor ezeket az irodalmi podcastokat hallgasd. 

...
Nagy

5 érdekesség, amit eddig talán nem tudtál James Baldwinról

2000 oldalas aktája volt róla az FBI-nak, éjszaka írt, volt ifjúsági miniszter és egy darabig prédikátor is. Ismerd meg a Ha a Beale utca mesélni tudna szerzőjét.

...
Szórakozás

10+1 adaptáció, amiket az év második felében nézünk

Az év második felében is rengeteg adaptáció kerül a mozikba, streaming-csatornákra – most ezekből mutatunk meg párat, olyanokat, amelyek magyarul is olvashatók.