3 tipp a nappali feldobásához
Promóció promóció bútor

3 tipp a nappali feldobásához

A nappali szó szerint minden otthon szíve. Pihenésre, tévénézésre, de családi összejövetelekre is előszeretettel használjuk, éppen ezért nagy gondot fordítunk a nappali díszítésére. Ön is szeretné tovább fokozni a képzeletbeli családi tűzhely hangulatát? Most megmutatjuk hogy mely elemek fogják igazán feldobni a nappalit.

Promóció |

Vintage bútorok

Retro, vintage, old school. Ezek a stílusok jelenleg nagyon divatosak, ahogyan az őket képviselő tárgyak is. Akár egy kényelmes, kárpitozott karosszéket, akár egy élénk színű szőnyeget választ, egy ilyen darab garantáltan stílust és egy kis luxusérzetet kölcsönöz otthonának.

Amikor vintage vagy antik bútorokat választ, mindenképpen a minőségre kell összpontosítania. A megvásárolt bútorokra is vigyázni kell, és ideális esetben árnyékba kell helyezni őket. Azt is mérlegelje, hogy valóban elfér-e a nappalijában, és inkább válasszon egy darabot, mint több kisebbet hiszen a tér szükségtelenül zsúfoltnak tűnhet.

Fények és gyertyák

A fények és a gyertyák olyanok, mint az apró csillagok, amelyek az éjszakai égbolthoz hasonlóan bevilágítják a nappalit. Különösen ősszel vagy télen a fények és a gyertyák szívesen látott társak a hűvös, hosszú estéken.

A fényeknek több formája is lehet. Jelenleg nagyon divatosak a különböző típusú fényfüzérek, amelyek apró gömbökből állnak, és különböző színekben kaphatók. A láncok gyönyörűen díszíthetnek például egy csendéletet a tévé feletti polcon.

A gyertyák, akárcsak a füzérek vagy a lámpák, különböző méretben és színben kaphatók, de az igazi hangulatot az illatuk adja. Hagyja, hogy nappaliját feldobja például az alma és a fahéj lédús akkordja, hogy az őszi hangulatot varázsolja otthonába.

Színes elemek

A minimalizmus már több hónapja uralkodik a lakberendezésben. Ennek eredményeképpen az emberek gyakran semleges tónusokra hangolják otthonukat, beleértve a nappalit is, például krémfehérre, szürkére vagy bézsre. Egy ilyen belső tér aztán szó szerint arra hívja fel a figyelmet, hogy még egy feltűnő színelemet helyezzen el benne.

A szóban forgó darab kialakítása kapcsolódhat az évszakhoz, így ősz esetén válasszon mély narancssárga, sárga, sötétzöld és világosbarna színt. Az ilyen természetes tónusú takarók, párnák vagy vibráló dekorációk a nyugalom hangulatos oázisává varázsolják nappaliját.

TIPP: Próbálja ki az arany, ezüst vagy rózsaarany fémes árnyalatait. Az ilyen elemek káprázatos stílust kölcsönöznek a nappalinak.

Fotó: unsplash.com

Olvass!
...
Beleolvasó

A München a világháború előtti utolsó pillanatba vezet, amikor még hittek a békében

1938: Németország bekebelezte Ausztriát. Most a Szudétavidék következik. Hitler háborúra készül, míg az angolok, Chamberlain miniszterelnök vezetésével, a békéért dolgoznak. A helyzet pattanásig feszült, és úgy tűnik, semmi sem tudja visszatartani Európát egy újabb háborútól. Olvass bele a könyvbe!

...
Beleolvasó

Grecsó hősét villámcsapásszerűen éri a felismerés, hogy már nem szeretik

Grecsó Krisztián Valami népi című új kötetének történetei azokról az otthontalan helyzetekről szólnak, amikor azt érezzük, hogy nem vagyunk a helyünkön. Mutatunk egy részt belőle!

...
Beleolvasó

Erdős Virág megmutatja, hogyan hat a biciklis futárkodás a költészetre

Erdős Virág az első karanténidőszakban biciklis futárként dolgozott, új verseskötete ennek a tapasztalatnak a lenyomata. Olvass bele!

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

Az elveszett lelkek földje, ahol fiúknak születnek a lányok

Jennifer Clement könyve, az Elveszett lányok országa látlelet egy olyan társadalomról, amelyben a nő gyakran nem több használati tárgynál. Birtokba vehető. Kihasználható. Eldobható. Clement regényéből Imádság az elraboltakért címmel készült adaptáció, ami a Netflixen látható.

...
Szórakozás

Anne Frankra és a holokauszt gyerekáldozataira emlékezik a Párhuzamos történetek

Az Auschwitzba deportált 230 ezer gyerek és kamasz közül mindössze 700-an élték túl a tábort. A holokauszt gyerekáldozataira és túlélőire emlékezik az Anne Frank – Párhuzamos történetek című dokumentumfilm.

...
Szórakozás

Egy Rembrandt még ma is képes felbolygatni a világot

Milyen érzés egy Rembrandtokkal teli házban felnőni, miért vesz valaki öt éven keresztül heti egy festményt – és jut így tíz Rembrandthoz –, és hogyan lehet kiszúrni egy még katalogizálatlan mesterművet? Az én Rembrandtom azokat az embereket mutatja be, akik szenvedélyesen kötődnek egy-egy Rembrandt-képhez.