Hogyan fokozhatod igazán az olvasás élményét?

Hogyan fokozhatod igazán az olvasás élményét?

A kedvenc könyveink olvasása már önmagában is elég kellemes kikapcsolódást jelenthet számunkra. Azonban ha valóban az olvasás szerelmesei vagyunk, sok mindent tehetünk érte, hogy fokozzuk ezt az élményt. Nézzük meg tehát, hogyan lehet kihozni az olvasásból a maximumot. Íme, néhány trükk, ami valóban feldobhatja mindannyiunk kedvenc kikapcsolódását.

Promóció |

Könyvtárszoba alacsony költségvetésből?

Egy saját könyvtár bizonyára minden könyvimádó vágyai között szerepel. A legtöbben azonban nem rendelkeznek megfelelő költségvetéssel és hellyel annak kialakításhoz. Nem érdemes azonban elkeseredni, hiszen egy kis kreativitással egészen jó alternatíváink lehetnek. Példának okáért egy olvasó sarkot szinte bárki kialakíthat magának a lakásban. Azonban itt sem érdemes lejjebb adni az igényeinket, mint amik egy külön könyvtárszoba esetében felmerülnének. Szerezzünk be bátran mindent amire vágyunk álmaink könyvtárában. A könyvespolcok, az íróasztalok és székek – vagy akár babzsákfotelek –, sőt még az automata kávéfőző is bekerülhet a lakás elkülönített részére, ami majd a saját könyvtárunkként szolgál. Egy nagyobb paraván segítségével pedig egészen jól leválaszthatjuk azt a lakóhelyiség többi részéről.

Elektronikus könyvek újragondolva

Manapság egyre többen fordulnak az e-book-ok világa felé. Ez nem is csoda, hiszen jóval költséghatékonyabb megoldást jelentenek a kedvenc műveink beszerzésére. Persze a régi kötetek tapintásának érzését ezek sosem adhatják vissza, de mégiscsak tehetünk ezért valamit. A modern e-book olvasókhoz járó fedeles tokok kinyitva nagyon jól imitálják azt az érzést, mikor egy valódi könyvet tartunk a kezünkben. Nagyon sokan nem is gondoltak még rá, de egy bőrdíszműves vagy könyvkötő akár valódi könyvvé is változtathatja kedvenc e-book olvasónk tokját. Így arra rápillantva valóban egy könyv kacsint majd vissza ránk – mindezt pedig fillérekből kivitelezhetjük. Sokkal izgalmasabb lehet így olvasni kedvenc könyveink elektronikus másolatait, tehát feltétlen megéri adunk egy esélyt ennek. Ráadásul még ajándék gyanánt is nagyszerű ötlet lehet az olvasást kedvelő szeretteink vagy barátaink részére.

Még több olvasnivaló
...
Hírek

5 könyv a balatoni strandoláshoz

Végre kitört a nyári szünet és megérkezett a strandidő is, ennek apropóján olyan könyveket gyűjtöttünk össze, amelyek a Balatonhoz kapcsolódnak. Van köztük romantikus regény, novelláskötet, krimi és gyerekkönyv is. 

...
Zöld

Miért fenyegető a nő sikere a férfi számára?

Chimamanda Ngozi Adichie nigériai-amerikai feminista szerző könyvében és TED Talk videójában a női természet félreértéséről mesélt, és arról, miért is kellene mostantól másként nevelnünk fiainkat és lányainkat.

...
Nagy

Nixon nem úszta meg a lehallgatási botrányt - 50 éves a Watergate

1972. június 17-ére virradó éjjel pattant ki az Egyesült Államokban a Watergate-ügy, amelynek nyomán Richard Nixon - az amerikai elnökök közül egyedüliként - kénytelen volt lemondani tisztségéről. Az ügyről két könyvet is írt a botrányt kirobbantó két újságíró, Bob Woodward és Carl Bernstein - utóbbival volt szerencsénk már interjúzni is.

Hírek
...
Hírek

Június 30-ig nevezhettek a Margó-díjra!

...
Nagy

Vonnák Diána: Meg akartam hekkelni ezt a felnőtt életet [E/3]

...
Hírek

75 éve jelent meg először Anne Frank naplója

...
Könyvtavasz

Zseniális állatok: van, amelyik popcorn-szagot áraszt

...
Zöld

Ne etesd a vízimadarakat – inkább figyeld meg vagy rajzold le őket!

...
Gyerekirodalom

Borzongató szellemhistória tíz éven felülieknek

...
Könyvtavasz

Az életközépi válság nem tart örökké

...
Szórakozás

A Semmi kezdetben botrányt okozott, most film készült belőle

...
Hírek

Ne dobd ki a megunt könyveket!

...
Hírek

Amber Heard könyvben írná meg a Johnny Depp-pel való kapcsolatát

...
Promóció

Hogyan fokozhatod igazán az olvasás élményét?

...
Promóció

Melyik az az ital, ami írók és költők ezreinél a múzsa csókja?

A hét könyve
Zöld
Mulder ügynök logikája a sarlatánok korának uralkodó tünete
...
Szórakozás

Titkos szex, Knausgård szelleme és egy pellengérre állított gyerekkönyv - Megnéztük a Szerelem és anarchia második évadát

A Szerelem és anarchia a második évadban is hozza, amit a címben ígér, és talán az eddigieknél is mélyebbre merül a könyvkiadás bugyraiba.