Hogyan fokozhatod igazán az olvasás élményét?

Hogyan fokozhatod igazán az olvasás élményét?

A kedvenc könyveink olvasása már önmagában is elég kellemes kikapcsolódást jelenthet számunkra. Azonban ha valóban az olvasás szerelmesei vagyunk, sok mindent tehetünk érte, hogy fokozzuk ezt az élményt. Nézzük meg tehát, hogyan lehet kihozni az olvasásból a maximumot. Íme, néhány trükk, ami valóban feldobhatja mindannyiunk kedvenc kikapcsolódását.

Promóció |

Könyvtárszoba alacsony költségvetésből?

Egy saját könyvtár bizonyára minden könyvimádó vágyai között szerepel. A legtöbben azonban nem rendelkeznek megfelelő költségvetéssel és hellyel annak kialakításhoz. Nem érdemes azonban elkeseredni, hiszen egy kis kreativitással egészen jó alternatíváink lehetnek. Példának okáért egy olvasó sarkot szinte bárki kialakíthat magának a lakásban. Azonban itt sem érdemes lejjebb adni az igényeinket, mint amik egy külön könyvtárszoba esetében felmerülnének. Szerezzünk be bátran mindent amire vágyunk álmaink könyvtárában. A könyvespolcok, az íróasztalok és székek – vagy akár babzsákfotelek –, sőt még az automata kávéfőző is bekerülhet a lakás elkülönített részére, ami majd a saját könyvtárunkként szolgál. Egy nagyobb paraván segítségével pedig egészen jól leválaszthatjuk azt a lakóhelyiség többi részéről.

Elektronikus könyvek újragondolva

Manapság egyre többen fordulnak az e-book-ok világa felé. Ez nem is csoda, hiszen jóval költséghatékonyabb megoldást jelentenek a kedvenc műveink beszerzésére. Persze a régi kötetek tapintásának érzését ezek sosem adhatják vissza, de mégiscsak tehetünk ezért valamit. A modern e-book olvasókhoz járó fedeles tokok kinyitva nagyon jól imitálják azt az érzést, mikor egy valódi könyvet tartunk a kezünkben. Nagyon sokan nem is gondoltak még rá, de egy bőrdíszműves vagy könyvkötő akár valódi könyvvé is változtathatja kedvenc e-book olvasónk tokját. Így arra rápillantva valóban egy könyv kacsint majd vissza ránk – mindezt pedig fillérekből kivitelezhetjük. Sokkal izgalmasabb lehet így olvasni kedvenc könyveink elektronikus másolatait, tehát feltétlen megéri adunk egy esélyt ennek. Ráadásul még ajándék gyanánt is nagyszerű ötlet lehet az olvasást kedvelő szeretteink vagy barátaink részére.

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Negyven év után egy padláson bukkantak rá Czene Béla festményeire

A festményeket vastag porréteg fedte, de kiderült, hogy az életmű krémje lapul a Czene család padlásán. Portrénk egy festőről, akit sosem ismert el a kritika, ám akinek képei ma is egyre magasabb áron kelnek el.

...
Nagy

Stanley Tucci a főzés-ízlelés-evés hármasán szűri át az életet

Stanley Tucci olyan filmekben szerepelt, mint Az ördög Pradát visel, a Spotlight – Egy nyomozás részletei vagy a Julie és JuliaKét nő, egy recept, legutóbb – egészen pontosan szeptember elején – viszont a CNN-en futó utazós gasztronómiai műsorával (Stanley Tucci: Searching for Italy) nyert Emmyt. Nagyjából ekkor jelent meg magyarul Életem az ételeken át című gasztróba mártott önéletrajza, ami az ősz egyik legkellemesebb meglepetésének bizonyult.

...
Nagy

Ady Endre ma is mindennapi beszédtéma Nagyváradon

A PIM januárban megnyitotta az Ady Endre Emlékmúzeumot a költő egykori budapesti lakásában, ahol beszélgetéssorozat indult Ady életéről. A legutóbbi eseményen az író köré épült nagyváradi kultusz került fókuszba, ami máig rendkívül élő, és mindennapi beszédtéma a városban.

Hírek
...
Hírek

A fogadóirodáknál egyelőre Michel Houellebecq nyeri a Nobelt

...
Nagy

Sem baleset, sem alkoholizmus, sem az idő nem taszíthatta le a trónjáról - Stephen King 75

...
Nagy

Philippe Sands lerántja a leplet róla, miért bújtattak egy náci tisztet a Vatikán emberei

...
Hírek

Meghalt Hilary Mantel, a brit történelmi regény nagyasszonya

...
Nagy

Mautner Zsófi: Nagy híve vagyok a jól felszerelt kamrának

...
Zöld

Mintha újraindítanád az agyad, olyan egy órás séta az erdőben

...
Hírek

Mesterházi Mónika versfordítása másokat is megihletett

...
Gyerekirodalom

Kiről mintázta Molnár Ferenc Nemecseket?

...
Hírek

Összművészeti projekt szerveződik Mányoki Endre tiszteletére

...
Beleolvasó

Rubin Eszternél az ízek emlékeket és történeteket is hordoznak

...
Hírek

Novemberben magyarul is érkezik Richard Osman sikerregényeinek folytatása

...
Hírek

A legjobb francia regénnyel, a skandináv krimi sztárjával és rengeteg új magyar könyvvel jön a Margó

A hét könyve
Kritika
Az igazi író élet-halál vitára készteti az igazi olvasókat
...
Zöld

Az embert tartjuk nagy művésznek, aztán egyszer csak egy gép kapja a festészeti díjat?

Ez a jövő már közelebb van, mint gondoljuk. Marcus du Sautoy matematikus A kreativitás kódja - Hogyan tanul a mesterséges intelligencia írni, festeni, gondolkodni című könyvében azt vizsgáltja, hogyan tanítható a gép arra, hogy önállóan kreatívvá váljon.