7 könyv, amelynek az idén érkezik az adaptációja

.konyvesblog. | 2020. január 28. |

film.gif

Január elején már készítettünk egy összeállítást nektek, amiben megmutattuk, milyen könyveket érdemes elolvasni, mielőtt 2020-ban beülnénk a moziba. Úgy tűnik azonban, hogy idén rengeteg könyvadaptáció jön, így most egy újabb listába szedtük össze, milyen feldolgozások várhatók még. Vannak köztük klasszikusok, gyerekkönyvek és bestsellerek is; csupa olyan történet, amely szuper alapanyag lehet egy filmhez. 

Henry James: A csavar fordul egyet

turning.jpg

Rendező: Floria Sigismondi

Bemutató: Január 24. Universal Pictures

Főszereplők: Mackenzie Davis, Finn Wolfhard, Brooklynn Prince, Joely Richardson

Henry James sokszor adaptált szellemtörténete most ismét életre kel. A csavar fordul egyet alaphelyzete, hogy egy vidéki kastélyba új nevelőnő érkezik, de ott számos rejtélybe, hátborzongató eseménybe ütközik. A titokzatos múltat és a baljós jelent olyan kérdések tetézik, mint hogy mi történhetett a korábbi alkalmazottakkal, vagy hogy kik azok az idegenek, akik megfordulnak a kastély falai közt. Ráadásul időnként még az a bizonyos csavar is fordul egyet...

Nick Hornby: Pop, csajok, satöbbi

hornby_1.jpg

Bemutató: Február 14. Hulu

Főszereplők: Zoë Kravitz, Jake Lacy, Da’Vine Joy Randolph, David Holmes

A Pop, csajok, satöbbi (High Fidelity) Nick Hornby egyik legnépszerűbb regénye, amit sokan persze a John Cusack főszereplésével készült film miatt ismernek. Most azonban újabb feldolgozást kap a könyv, amely a zene és a csajok viszonyát tárja fel, és közben a felnőtté válásról is szól. Hogy a zeneimádó főszereplő lemezgyűjtő mániája milyen formában fog megjelenni az új feldolgozásban, azt majd meglátjuk februárban.

Philip Roth: Összeesküvés Amerika ellen

roth_1.jpg

Bemutató: Március 16. HBO

Rendező: David Simon, Ed Burns

Főszereplők: Winona Ryder, Zoe Kazan, Morgan Spector, John Turturro, Anthony Boyle

Az Összeesküvés Amerika ellen egy olyan alternatív valóságot fest le, amelyben Amerika a fasizmussal kacérkodik. Philiph Roth ebben a könyvében a „mi lett volna, ha” jegyében vizsgálta a 40-es évek időszakát.  Mi lett volna, ha Roosevelttel szemben Charles Augustus Lindbergh, a repüléstörténet egyik legismertebb alakja nyerte volna a választásokat? Az a Lindbergh, akinek náciszimpátiája és antiszemitizmusa nem fikció, hanem dokumentált történelmi tény? Ez fog kiderülni abból a hatrészes minisorozatból, amely tavasszal érkezik az HBO-ra. A tavalyelőtt elhunyt író még maga is részt vett a feldolgozás előkészítésében.

Eoin Colfer: Tündérekkel életre-halálra (Artemis Fowl)

artemis.jpg

Bemutató: Május 29. Disney

Rendező: Kenneth Branagh

Főszereplők: Ferdia Shaw, Lara McDonnell, Nonso Anozie, Judi Dench, Josh Gad

A Disney feldolgozásában érkezik Eoin Colfer fantáziaregény-sorozatának filmváltozata tavasszal. Az ír Colfer 2001 és 2012 között írta meg a 12 esztendős bűnügyi lángelme, Artemis Fowl kalandjait. Az első kötetben a kis zseni túszul ejt egy tündért, pontosabban Pinduri Berkenye századost, egy tisztet a TÜNdefi-egységből. A könyvből – és várhatóan a készülő adaptációból is – kiderül, hogy a tündérek nem pontosan olyanok, mint ahogy az emberek hitték: fegyverrel mászkálnak és nem félnek odapörkölni annak, aki az életükre tör. „Die Hard tündérekkel” – szokták mondani a sorozatra.

Tom Clancy: Bűntudat nélkül

clancy.jpg

Bemutató: Szeptember 18. Paramount Pictures

Rendezte: Stefano Sollima

Főszereplők: Michael B. Jordan, Jamie Bell, Jodie Turner-Smith

Tom Clancy a techno-thriller atyja, nem csoda, hogy Hollywood már több bestsellerét is megfilmesítette. Idén ősszel a Bűntudat nélkül című könyve van soron, amelynek főhőse (fedőnevén) nem más, mint Mr. Clark, a hidegvérű CIA-ügynök. Az egykori SEAL kommandós és vietnami veterán életét beárnyékolja felesége halálos autóbalesete. Fél évvel a tragédia után viszont megismerkedik egy fiatal, ám tragikus sorsú nővel. Kapcsolatuknak hamar vége szakad: a lány brutális gyilkosság áldozata lesz. A férfi bosszút esküszik, és a szeme előtt egyetlen cél lebeg, fel akarja számolni a drogdílerekből álló, kegyetlen bűnszervezetet.

Roald Dahl: Boszorkányok

anne-hathaway.jpg

Bemutató: Október 9. Warner Bros

Rendezte: Robert Zemeckis

Főszereplők: Anne Hathaway, Octavia Spencer, Stanley Tucci, Chris Rock

Idén érkezik Roald Dahl híres klasszikusának, a Boszorkányoknak az újabb feldolgozása is, ráadásul Anne Hathaway-jel a főszerepben. A készítők azt ígérik, hogy igyekeznek szöveghűek maradni, így valószínűleg megér majd egy próbát az új film, amely az IGAZI BOSZORKÁNYOKRÓL szól. A Boszorkányok egyike Roald Dahl leginkább megosztó műveinek: szerepelt az Amerikai Könyvtárosok Egyesülete által összeállított, a leggyakrabban kifogásolt könyveket összegyűjtő listáján, miközben szerzőjét 2012-ben az amerikai tanárok a kedvencüknek választották. A hátborzongatóan szórakoztató történetbe ITT tudtok beleolvasni.

Aldous Huxley: Szép új világ

brave_new_world.jpg

Bemutató: az időpont még ismeretlen, Peacock

Főszereplő: Demi Moore, Alden Ehrenreich, Jessica Brown Findlay, Harry Lloyd

Még nem lehet pontosan tudni, mikor mutatják be, de az NBC új stremaing szolgáltatóján, a Peacockon lesz elérhető a Szép új világból készült film, Demi Moore-ral és Alden Ehrenreich-hal a főszerepben. Aldous Huxley 1932-ben írta meg antiutópiáját, amely egy képzelt jövőbeni társadalomban játszódik, amelyet elembertelenített a technika mindenhatósága, a genetikai manipuláció és az agymosás. A történetnek persze ma is van némi aktualitása, így akár lehet izgalmas is az új adaptációja.

Forrás: Lithub