.konyves.

Mit csinál a koronavírus-járvány idején Graffaló?

Julia Donaldson, A Graffaló szerzője átdolgozta közkedvelt meséjét a járványhelyzetre. A történet karantén-változatában a szereplők távolságot tartanak egymástól, kezet mosnak, és igyekeznek megbirkózni az otthoni élet kihívásaival.

A sokak által kedvelt Graffaló-sorozat most új köntöst kapott a koronavírus-járvány miatt. Julia Donaldson, a történet szerzője elképzelte, mit csinálhat Graffaló a jelenlegi helyzetben. Axel Scheffler illusztrátorral közösen megalkották a mese karantén-változatát, amelyben a szereplők távolságot tartanak egymástól, kezet mosnak, és igyekeznek megbirkózni az otthon töltött idő kihívásaival.

Julia Donaldson és Axel Scheffler A Graffaló hivatalos Facebook-oldalán tették közzé azokat a kis képes meséket, amikből megtudjuk, hogy a hőseik hogyan boldogulnak a mostani időszakban. Bizonyos szereplők a távolságtartásra buzdítanak, mások a barlangjukba húzódnak, és van, akinek még az esküvőjét is le kell mondania. A fő cél persze a szórakoztatás, az edukációs része az ötletnek csak mellékes haszon. Mindenesetre a gyerekeknek biztosan könnyebben el lehet magyarázni a helyzetet és a legfontosabb tudnivalókat Graffaló és társai házi praktikáin keresztül.

Forrás: Scary Mommy