Keresés

Keresési találatok „” Kifejezésre

Elismert szerzők kézirataival bővül Mária királyné százéves babaháza

Elismert szerzők kézirataival bővül Mária királyné 100 éves babaháza

Az V. György király hitvese számára, a nemzet ajándékaként 1924-ben készített babaház könyvgyűjteménye idén húsz miniatűrrel bővül, köztük Julia Donaldson, Tom Stoppard, Ben Okri, Jacqueline Wilson, valamint Camilla királyné írásaival.

Huszonöt éves A Graffaló, a legviccesebb rémes mese

Huszonöt éves A Graffaló, a legviccesebb rémes mese

Negyedszázada élvezhetik a gyerekek az ijesztő erdei lény, Graffaló kalandjait, a Julia Donaldson által írt és Axel Scheffler által illusztrált klasszikus mesében. 

A Graffalóból olvasnak fel először a brit gyerekeknek

A Graffalóból olvasnak fel először a brit gyerekeknek

Minden gyerek életében meghatározó, ha már egészen kiskorban könyvek veszik körül - de vajon mik lehetnek a legelső mesék, amiket hallanak? Egy felmérés ennek járt utána.

"Az ember pontosan olyan jó író lesz, amilyen jó olvasó"

Kiből lehet jó író? Erre a kérdésre ki más adhatná meg a választ, mint az ismert és elismert írók - legalábbis a World Book Day alkalmából a Guardian egy rakás szerzőt kérdezett meg arról, hogy szerintük mi a titok, mitől lesz valaki jó író. A tanácsok bár némileg eltérhetnek, a megkérdezettek egyvalamiben mind egyetértettek.

Mit csinál a koronavírus-járvány idején Graffaló?

Mit csinál a koronavírus-járvány idején Graffaló?

Julia Donaldson, A Graffaló szerzője átdolgozta közkedvelt meséjét a járványhelyzetre. A történet karantén-változatában a szereplők távolságot tartanak egymástól, kezet mosnak, és igyekeznek megbirkózni az otthoni élet kihívásaival.