Varázslatos könyvalagutat hoztak létre egy kínai könyvesboltban

Varázslatos könyvalagutat hoztak létre egy kínai könyvesboltban

Ha létezne a könyvimádóknak bakancslistája, akkor ennek a pekingi könyvesboltnak mindenképp szerepelnie kéne rajta: olyan varázslatos könyvalagutat álmodtak meg Kínában, amelyben öröm elveszni.

Könyves Magazin | 2020. július 19. |

A Zhongshuge könyvesbolt berendezése igazi irodalmi csodaország: elképesztően látványos könyvalagutakon lehet eljutni a legjobb olvasó zugokig. Kinézetre a kínai holdkapuk világát idézik meg és a könyvesbolt különböző helyiségeibe, például a gyerekek számára készült olvasóterembe és a titkos kávézóba is elvezetnek. Az áruház belső tereit a kínai kertek, a bambuszerdők és a híres műalkotások inspirálták.

Népkonyha volt, most a világ egyik legszebb könyvtára - Könyves magazin

A régi isztambuli épületeknek számtalan előéletük van, nem kivétel ez alól a Beyazıt Állami Könyvtár és Kézirattár sem, hiszen falai között volt már népkonyha, karavánszeráj, sőt még egy mecset istállójaként is funkcionált. 1884-ban ugyanakkor átalakították és itt rendezték be Törökország első állami könyvtárát.

A Zhongshuge könyvesbolt a pekingi Lafayette áruházában található. Mutatunk néhány képet a a belső terekről, amelyet tükrökkel, csavaros utakkal, valamint különböző textúrákkal tettek lélegzetelállítóan varázslatossá és álomszerűvé:

Képek forrása:Wu Qingshan/X+Living

via Insider

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Csak női szerzők könyveit árulja egy londoni könyvesbolt

...
Hírek

Népkonyha volt, most a világ egyik legszebb könyvtára

Volt már népkonyha, karavánszeráj, sőt még egy mecset istállójaként is funkcionált, néhány éve viszont teljes felújításon esett át az az isztambuli könyvtár, amelyet most a világ egyik legszebbjeként emlegetnek.

...
Gyerekirodalom

Egy amerikai könyvtáros drónnal szállítja házhoz a könyveket

Ha a gyerekek nem mehetnek a könyvtárba, akkor majd a könyvek mennek a gyerekekhez, gondolhatta egy amerikai könyvtáros. Már csak egy drón kellett.