Lana del Rey verseiről beszélget Simon Márton és Tóth Réka Ágnes szombaton

Egy tucat utcazenész játszik öt helyszínen, összesen nyolc órán át, a kilencedik kerületi Tompa utcában október 22-én, szombaton. A utcazene fesztivál záróeseménye Henri Gonzo akusztikus koncertje lesz. A Könyves Magazin programján Simon Márton és Tóth Réka Ágnes költők Lana del Rey verseskötetéről beszélgetnek.

Könyves Magazin | 2022. október 20. |

Második alkalommal szervez utcazene fesztivált a Paletta Budapest, a Tompa utca öt vendéglátóhelyének bevonásával. Zenél majd többek között a 2018-as Dal című műsor Év Felfedezettje Dánielfy Gergő és zenekara,az év fiatal jazz-zenésze Sárközi Dina, Havai Gábor, a The Microwaves, Szaffi, Szirtes Adél és Macskin Dávid, a Szia Anya,  de a fellépők között fiatal jazz zenészt, gyermekkori barátságból alakult duót, atmoszférateremtő alternatív indiepop triót is találhatnak az érdeklődők. Az estét Henri Gonzo,  a Fran Palermo énekes - dalszerzőjének akusztikus koncertje zárja.

A közönség szavazatai alapján 2022 legjobb utcazenekara 150.000 forintot, a második helyezett 100.000 forintot,  harmadik pedig 50.000 forintot vihet haza, az esemény médiapartnere, a Lángoló pedig különdíjjal jutalmaz egy kiválasztott formációt.

Az utcazene fesztivál helyszínei a - Budapest egyik leginkább egészséges utcájának számító - Tompa utca vendéglátóhelyei, a San Ramon Café, a Pancs Budapest, a Tompa17 Könyv&Kávé, a Paletta Budapest és Crafty Bar erre az alkalomra összenyitott közös terasza és a B-Terv lesznek. A vendéglátóhelyek az esemény alkalmából speciális menüvel készülnek a résztvevőknek, forraltborra, street foodra és szezonális ételekre biztosan lehet számítani.

Lana del Rey
Violet a fűben hátrahajol
Ford.: Simon Márton, Tóth Réka Ágnes, Jelenkor, 2022, 128 oldal
Lana Del Rey: Violet a fűben hátrahajol könyv

A zenei események mellett a Könyves Magazin programján Simon Márton és Tóth Réka Ágnes költők, a Lana del Rey verseskötet fordítói érkeznek a nemrég nyílt Tompa17-be, hogy a dalszövegeken keresztül zene és irodalom kapcsolatáról beszélgessenek az érdeklődőkkel.

Az eseményen a részvétel ingyenes.

Az október 22-i program Ferencváros Önkormányzatának művészeti tevékenységek támogatásából valósul meg.

Kapcsolódó cikkek
...
Zöld

Simon Márton: Hat séta egy fikcióban, ami szinte biztosan rosszul végződik majd, de hátha mégis nem

A Könyves Magazin és a Bookline Zöld rovata szervezésében irodalmi stand up volt a Margón. Fellépett Litkai Gergely, Ráskó Eszter, Tóth Edu, valamint Erdős Virág és Németh Gábor. Most Simon Márton szövegét olvashatod.

...
Hírek

Simon Márton: Versek nélkül maradnának a puszta, megközelíthetetlen tények

2021 decemberében ötödik alkalommal rendezték meg a TEDxLibertyBridgeWoment, Aki lép, Aki nem szlogennel a budapesti Katona József Színházban. Simon Márton költő a vers érvényességéről beszélt, és arról, hogy mit jelent költőnek lenni a 21. században.

...
Podcast

Milyen lenne az élet internet nélkül? - Ludwig Lounge Simon Mártonnal és Tóth Réka Ágnessel

Az internet halála és az instaköltészet volt a téma a Ludwig Lounge legutóbbi beszélgetésén.