Így találta meg a könyveket Umberto Eco hatalmas könyvtárában

Így találta meg a könyveket Umberto Eco hatalmas könyvtárában

A rózsa neve írójának gigantikus könyvtára volt, ő azonban pontosan tudta, mit hol kell keresni. Most előkerült róla egy videó, amely ezt be is bizonyította.

fk | 2021. január 22. |

Umberto Eco sok területen alkotott nagyot, íróként, filozófusként, irodalomkritikusként és egyetemi professzorként is kiemelkedő életutat járt be, de ezek mellett volt egy szuperképessége is: bármilyen könyvet képes volt gyorsan megtalálni hihetetlenül nagy könyvtárában. Ted Gioia író a Twitteren posztolt egy videót a napokban, amelyen az idős Eco maga mutatta be a tudományát.

A videón látszik, hogy az író egyenesen ahhoz a könyvhöz ment, amelyet keresett. Időt tulajdonképpen csak az vett igénybe, hogy bejárja lenyűgöző méretű házi könyvtárát, amelyben mintegy 30000 könyvet őrzött.

Umberto Eco, A rózsa neve szerzője 2016-ban, 84 évesen hunyt el. Ebben az összeállításban megmutattuk az Eco-életmű kapudrogjait.

Forrás: Boingboing

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Umberto Eco - Az utolsó ember, aki mindent tudott

...
Hírek

Umberto Eco végrendeletében kérte, hogy ne rendezzenek róla konferenciákat

...
Nagy

3+1 kapudrog Umberto Eco életművéhez

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.