Umberto Eco végrendeletében kérte, hogy ne rendezzenek róla konferenciákat

Umberto Eco végrendeletében kérte, hogy ne rendezzenek róla konferenciákat

.konyvesblog. | 2016. március 24. |

(Forrás: Wikipedia)

Umberto Eco gyakran viccelődött azzal a tanítványai előtt, hogy reméli, a halála után soha nem fognak konferenciákat rendezni róla. Hogy mennyire komolyan gondolta, az csak ezekben a napokban derült ki. Az Ansa olasz hírügynökség beszámolója szerint ugyanis végrendeletében az író-filozófus leszögezte: nem akarja, hogy a halálát követő tíz évben tudományos konferenciákat, tanulmányi napokat, találkozókat szenteljenek az életének és a műveinek.

Az olasz egyetemek megértőnek mutatkoztak. "Ez az ő zsenialitását mutatja" - vélekedett például a bolognai egyetem rektora, Francesco Ubertini, aki szerint a filozófus kérése nagyon jól visszaadja, milyen is volt Eco valójában.

Kapcsolódó cikk:

3+1 kapudrog Umberto Eco életművéhez

Umberto Eco nyolcvannégy évesen hunyt el idén februárban. Mutatványszám című regénye az idei könyvfesztiválra időzítve jelenik meg magyarul. Utolsó esszékötete február végén jelent meg Olaszországban.

Forrás: FAZ

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.