Új regénnyel jelentkezik Elena Ferrante

Új regénnyel jelentkezik Elena Ferrante

.konyvesblog. | 2019. szeptember 10. |

Jelenet a Briliáns barátnőmből

Négy év után új könyve jelenik meg Elena Ferranténak – közölte az író olasz kiadója. A regényről egyelőre keveset lehet tudni, csak az olaszországi megjelenési dátuma biztos (november 7.), viszont sem a címét, sem a cselekményét nem árulták el. Ami még biztos, hogy a regény ugyanúgy Nápolyban fog játszódni, mint a Briliáns barátnőm, amely világhírűvé tette Ferrantét.

A Nápolyi regények címen ismertté vált tetralógia befejező kötete (Az elvesztett gyerek története) amúgy idén novemberben jelenik majd meg magyarul és ezzel zárul Elena és Lila barátságának regényfolyama. A Briliáns barátnőm alapján készült sorozatot tavaly novemberben mutatta be a HBO, a második évadra várhatóan 2020-ig várnunk kell.

A legtitokzatosabb írónak tartják, pedig könyveiben mindent elárul magáról

Elena Ferrante én vagyok - írják ki az oldalukra twitterezők százai, amikor egy túlbuzgó újságíró, vagy az olasz irodalmi élet valamelyik prominensnek látszó szereplője azt állítja, megfejtette a kortárs irodalom legnagyobb rejtélyét. Leleplezte Elena Ferrantét.

Elena Ferrante jelenleg a világ leghíresebb rejtőzködő írója. 2016-ban egy Claudo Gatti nevű újságíró leleplezőnek szánt cikkben azt állította, hogy a név mögött Anita Raja műfordító rejlik, amivel azonban rengeteg bírálatot váltott ki. Ferrante később azt mondta, az anonimitás fontos része a munkájának, mivel elég teret és szabadságot ad neki ahhoz, hogy az írásra összpontosítson, és így nem kell aggódnia a hírnévvel járó szorongás vagy az esetleges öncenzúra miatt.

Forrás: Guardian 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.