Pulitzer-díjas újságíró írt könyvet Melania Trumpról

.konyves. | 2020. április 09. |

A Washington Post Pulitzer-díjas munkatársa, Mary Jordan írt könyvet az amerikai First Ladyről, Melania Trumpról. A The Art of Her Deal című kötet nem hivatalos életrajznak számít – angolul ezt az unauthorized jelzővel illetik, ami nagyjából annyit tesz, hogy az életrajz alanya ahhoz hivatalosan nem járult hozzá, nem az ő felkérésére történt, nem vett részt benne, és így például nem adott interjút a kötethez.

Mary Jordan ha a First Ladyvel nem is, de rajta kívül több mint száz emberrel interjúzott, és a beszélgetései alapján egy eszes, kemény, ambiciózus nő képe rajzolódik ki. Kiadója, a Simon & Schuster szerint ebben a könyvben sokan az első alkalommal szólaltak meg Melania Trumpról, és nekik, valamint a korábban még sosem látott dokumentumoknak és felvételeknek köszönhetően az olvasók egy meglepő portrét kaphatnak Mrs. Trump életének azon szakaszáról, mielőtt még megismerkedett volna a jelenlegi férjével.

Az újságíró már 2015-ben elkezdett dolgozni a könyvön, jóval azt megelőzően, hogy Donald Trump meglepetésre behúzta volna az elnökséget. Utánajárt a szlovéniai gyerekkornak éppúgy, mint a modellkedéssel töltött éveknek. Bár a médiában gyakran visszahúzódóként ábrázolják, Jordan szerint Melania Trump politikailag sokkal törekvőbb annál, mint amit általában gondolnak róla.

„Az igazi Melania Trump sokkal izgalmasabb annál, mint amit a legtöbb ember gondol róla” – mondta. Jordan szerint a First Lady már felszívta magát 2020-ra, és legalább annyira győzni akar, mint az újrázásra készülő Trump. Habár a Washington Post riportereként Jordannek volt alkalma interjúzni Melania Trumppal, a mostani könyvhöz az elnökfeleség nem állt kötélnek, és az írásban benyújtott kérdésekre sem válaszolt.

A kötet várhatóan június közepén jelenik meg Amerikában.

Forrás: Chicago Tribune

Kapcsolódó cikkek
...
Kritika

Trump és a Brexit az ügynököket is próbára teszi le Carré új regényében

...
Hírek

Bret Easton Ellis szerint az emberek túlreagálják Trump elnökségét

...
Hírek

A Trump-könyv a leggazdagabb szerzők közé katapultálta Michael Wolffot

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Pogátsa Zoltán: Rá kell jönnünk, hogyan haladjuk meg a kapitalizmust

Litkai Gergely podcastsorozatának novemberi témája a Fenntartható gazdaság vagy társadalmi összeomlás című kötet, amiről a szerzővel, Pogátsa Zoltán közgazdász-szociológussal beszélgettek.

...
Zöld

Legendás, ismeretlen, regényes, sétálós – 10+1 új könyv a 150 éves Budapestről

Budapest 150 éves születésnapján a város sokszínűségét és sokféleségét hangsúlyozva válogattunk össze róla szóló, (egy kivételével) friss kiadású könyveket. Vessz el az ismeretlen ismerős Budapesten!

...
Zöld

A hagyománytisztelet egy iszonyú gyorsan változó világban öngyilkos stratégia

Az ember vége, a természet esélye című új könyve apropóján Jordán Ferencet népességcsökkentésről, az ember rendmániájáról, visszavadításról, hibás fókuszról és a kötet zavarba ejtő címéről is kérdeztük. Interjú.

ADVENT
...
Könyves Advent

Tüdős Klára becsvágyát a családja értetlenkedése is fűtötte

Olvass bele Bódis Kriszta Korzón a pokolba című kötetébe!

...
Könyves Advent

A Baska magyarul beszél egy Benes-dekrétumok elől menekülő család drámájába avat be

A 12 éves Baska József és családja 1947-ben menekült Magyarországra a Beneš-dekrétumok és a kitelepítés elől. Felnőttként megírta, hogy mi történt azon a sorsdöntő téli éjszakán. Olvass bele a kötetbe!

...
Könyves Advent

Egy autista srác természethez írt szerelmes levele

Dara McAnulty magával ragadó, lírai hangvételű könyve, az Egy ifjú természetbúvár naplója a természettel való mély kapcsolatát tárja fel, de olvashatunk benne az aktivista munka és az autista lét mindennapi kihívásairól és örömeiről is. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Rosszul végződő, abszurd és megbocsájtó mesék – 8 prózakötet karácsonyra

Három fiútestvér, három nemzedék, egy zombianyu és megannyi izgalmas sztori. Például családtörténetek és tönkretett szerelmek, metsző irónia és őrült tanmesék. 8 friss magyar prózakötetet ajánlunk.

...
Könyves Advent

Jézus korában is kórházban születtek a kisbabák? Keresd a választ a Bibliai Kisokosban!

Bibliai Kisokos csupa olyan kérdést tesz föl, amelyet minden Biblia iránt vagy napjaink bibliai vonatkozású helyszínei, kultúrtörténeti eseményei iránt érdeklődő gyermek vagy épp felnőtt fejében is megfogalmazódhat. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Mister Morrison állatlexikona megmutatja milyen változatos és gyönyörű az élővilág

A Mágikus állatok iskolája rajongói számára igazi csemege Mister Morrison állatlexikona, melyben minden tudnivalót összeszed az egyes állatokról. Olvass bele!

Hírek
...
Hírek

Az olasz kulturális miniszter nem adja vissza a Diszkoszvetőt a müncheni antik múzeumnak

...
Podcast

A magyar folklór mitikus lényei olykor az emberek pszichés terheit is oldották

...
Zöld

Az MI úttörő fejlesztője szerint a kordában tartás a kiút a technológiai cunami alól

...
Nagy

Kiss Edina: Az írás számomra életismeret

...
Zöld

COP28: Teljesen le kell mondani a fosszilis üzemanyagok használatáról

...
Podcast

Szűcs Ádám: Olyan könyvekért rajongok, amiket én soha nem tudnék megírni