Olvassatok Atwoodot, Hararit vagy Neil Gaimant ingyen a Scribden!

A koronavírus-járványra való tekintettel harminc napra megnyitotta a könyv- és magazintárát a világ egyik legnagyobb digitális könyvtára, a Scribd. Hogy ez mennyire jó hír mindenkinek, aki most otthon tölti a mindennapjait, azt nem is lehet szavakkal leírni. Érdemes átböngészni a kínálatot ITT! Többek közt Atwood, Neil Gaiman és Harari-könyvet is lehet találni, de gyerek- és non-fiction könyvek, valamint hangoskönyvek is elérhetők.

.konyves. | 2020. március 22. |

Ha valami jó könyvet vagy újságot keresel és tudsz angolul, ebben a hónapban érdemes a Sribden körülnézni, ugyanis harminc napig ingyenesen elérhető a digitális könyvtár állománya, ahol több mint egymillió ebook, hangoskönyv és magazin van fent.

Sok mindenre rá lehet keresni a felületen, de első alkalommal talán érdemes lehet a bestsellerek listáját megnézni: megtalálhatjuk Margaret Atwoodtól A Szolgálólány meséjét, Jodi Picoult és Stephen King könyveit, az Oprah által ajánlott Egy amerikai házasságot, Paulo Coleho Az aklimistáját vagy épp Neil Gaiman Elveszett próféciák című könyvét is. Ha valaki eddig unatkozott volna, egy hónapra most biztos megvan az elfoglaltság, egy kimeríthetetlen aranybánya nyílt meg. Kezd el a 30 könyves napot ITT!

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek
Töltsd le a múzeumok és könyvtárak színezőit ingyen!

Több tucat múzeum és könyvtár tette ingyenesen letölthetővé a színezőit a koronavírus-járvány miatt. 

...
Hírek
Az olvasás jó hatással van a mentális egészségre

Egy új kutatás bizonyította, amit már eddig is sejtettünk: az irodalom megnyugtat, stimulálja az agyat és jó hatással lehet a depresszióra is. 

...
Hírek
Bezárt a könyvtár, mit olvassak?

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt napokban sorra zártak be a könyvtárak, de a rendszeres könyvtárba járóknak sem kell csüggedniük, mert több szolgáltatás online is elérhető.

Bevezetés Harry Potter univerzumába
...
Nagy
Túl a Harry Potteren – Rowling varázstalan könyvei

Bár a Harry Potter-sorozat után az egész világ újabb varázslatos gyerekkönyveket várt Rowlingtól, ő nem engedett a nyomásnak, és ezzel többször is alaposan meglepte rajongóit. Most összegyűjtöttük azokat a könyveit, amelyek kívül esnek a Harry Potter-univerzmon. 

...
Nagy
A Harry Potter magyar hangja: Tóth Tamás Boldizsár

Hogyan keletkezett a durrfarkú szurcsók, miért nem kapott magyar nevet Dumbledore, és miért lett volna hiba lefordítani a halálfalók nevét? Tóth Tamás Boldizsárral első benyomásról és nyelvi játékokról is beszélgettünk, és közben kiderült az is, hogy mi közük a Stallone-filmek regényváltozatainak a Harry Potterhez.

...
Nagy
Kemény Zsófi: Tegyél úgy, mintha nem is létezne  – Erős nők a Harry Potterben

A Harry Potter nőkaraktereinél kevés dolog tudja hatékonyabban alakítani a mindenkori műélvező/műnemélvező nőkről alkotott véleményét. És a Harry Potter nőkarakterei teszik is a dolgukat; egyszerűen azzal, hogy egyáltalán nem tesznek különbséget maguk és a férfikarakterek között.

...
Nagy
Mi a baj Umbridge-dzsel és Dumbledore-ral? - Harry Potter és a gyermekjogok

Hogyan látja a Harry Potter-univerzumot a gyermekvédelmi jogász, miért fontos a roxforti tanárok szerepe, és mi a legnagyobb probléma Dolores Umbridge-dzsal vagy éppen Dumbledore professzorral? Gyurkó Szilvia gyermekvédelmi szempontból elemzi a HP-t.

...
Nagy
Öt HP-borító, amin mindenkinek megakad a szeme

Vannak könyvek, amelyek borítója szinte beleégett az olvasó retinájába – ezek közé tartozik a Harry Potter is, csakhogy Rowling regényfolyama időről időre új köntöst kap. Szinte mindenki megtalálja köztük a maga kedvencét, mi pedig most arra vállalkoztunk, hogy a legelső kötet, azaz a Harry Potter és a bölcsek köve borítói közül kiválasszunk ötöt, amelyek valamiért különlegesek.

...
Nagy
A magyar rajongó, aki befejezte a Harry Pottert

Pár hónappal azelőtt, hogy Rowling kiadta a kezéből a Harry Potter és a Halál ereklyéit, a magyar rajongók közt terjedni kezdett egy könyv, amit úgy adtak kézről kézre, mint a hetedik rész kiszivárgott kéziratát. A hír nem volt igaz, a történet viszont olyan jól sikerült, hogy rengetegen elhitték, tényleg maga Rowling írta. Interjú Juhász Rolanddal.