Olvassatok Atwoodot, Hararit vagy Neil Gaimant ingyen a Scribden!

A koronavírus-járványra való tekintettel harminc napra megnyitotta a könyv- és magazintárát a világ egyik legnagyobb digitális könyvtára, a Scribd. Hogy ez mennyire jó hír mindenkinek, aki most otthon tölti a mindennapjait, azt nem is lehet szavakkal leírni. Érdemes átböngészni a kínálatot ITT! Többek közt Atwood, Neil Gaiman és Harari-könyvet is lehet találni, de gyerek- és non-fiction könyvek, valamint hangoskönyvek is elérhetők.

.konyves. | 2020. március 22. |

Ha valami jó könyvet vagy újságot keresel és tudsz angolul, ebben a hónapban érdemes a Sribden körülnézni, ugyanis harminc napig ingyenesen elérhető a digitális könyvtár állománya, ahol több mint egymillió ebook, hangoskönyv és magazin van fent.

Sok mindenre rá lehet keresni a felületen, de első alkalommal talán érdemes lehet a bestsellerek listáját megnézni: megtalálhatjuk Margaret Atwoodtól A Szolgálólány meséjét, Jodi Picoult és Stephen King könyveit, az Oprah által ajánlott Egy amerikai házasságot, Paulo Coleho Az aklimistáját vagy épp Neil Gaiman Elveszett próféciák című könyvét is. Ha valaki eddig unatkozott volna, egy hónapra most biztos megvan az elfoglaltság, egy kimeríthetetlen aranybánya nyílt meg. Kezd el a 30 könyves napot ITT!

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek
Töltsd le a múzeumok és könyvtárak színezőit ingyen!

Több tucat múzeum és könyvtár tette ingyenesen letölthetővé a színezőit a koronavírus-járvány miatt. 

...
Hírek
Az olvasás jó hatással van a mentális egészségre

Egy új kutatás bizonyította, amit már eddig is sejtettünk: az irodalom megnyugtat, stimulálja az agyat és jó hatással lehet a depresszióra is. 

...
Hírek
Bezárt a könyvtár, mit olvassak?

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt napokban sorra zártak be a könyvtárak, de a rendszeres könyvtárba járóknak sem kell csüggedniük, mert több szolgáltatás online is elérhető.

Járvány
...
Nagy
Versterápia: „A szobában tavasz van”

A versek csökkentik a szorongást és a stresszt, éppen ezért költészeti „gyógyszertárat” nyitottunk arra az időszakra, amíg tart a járvány. A mai napra Oravecz Imre A szobában tavasz van című versét ajánljuk, amelynek a hangulata nagyon illik ehhez a napos, tavaszi karantén-hétvégéhez.

...
Hírek
J.K. Rowling teljesen felépült a koronavírusból

A Harry Potter írójának minden tünetet érzett magán, de már jól van.

...
Hírek
Elena Ferrante új regényének világpremierje is tolódik a koronavírus-járvány miatt

A felnőttek hazug élete november elején jelent meg Olaszországban, a világpremier júniusban lett volna.