Mia Thermopolis visszatér, készül A neveletlen hercegnő harmadik része

Genovia hercegnőjének kalandjai hamarosan folytatódhatnak a Disney jóvoltából.

fk | 2022. november 17. |

Meg Cabot ifjúsági könyvsorozata, A neveletlen hercegnő naplója a 2000-es évek nagy sikere volt: a történetek főhőse Mia Thermopolis, aki az egyik percben még teljesen átlagos, tizennégy éves manhattani kamaszlány, a következőben pedig már Genovia trónörököse, annak minden kalandjával és nehézségével együtt.

Meg Cabot
A neveletlen hercegnő naplója
Ford.: Merényi Ágnes, Ciceró, 2002
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 1. antikvár

A sorozat első két kötetéből népszerű filmek is készültek Anne Hathaway főszereplésével. Most, húsz évvel később pedig egy harmadik Neveletlen hercegnő-film is készülőben van a The Hollywood Reporter információi szerint.

A filmen a Disney már dolgozik is, a producer-forgatókönyvíró Aadrita Mukerij, de a kétszeres Emmy-jelölt Debra Martin Chase  is visszatér produceri szerepkörben, Melissa K. Stack pedig executive producerként vesz részt a munkálatokban. Egyelőre korántsem biztos, hogy Anne Hathaway fogja alakítani Miát a harmadik részben (bár korábban azt nyilatkozta, hogy szívesen bújna újra a hercegnő bőrébe), ahogy az sem, hogy az újabb film mennyiben fogja követni a könyveket.

Meg Cabot egyébként a járvány idején továbbszőtte Mia történetét egy karanténnapló formájábanAz első rész azzal a nappal indult, amikor felütötte fejét a járvány, ami miatt Mia Thermopolisnak mindent át kellett gondolnia a hétköznapjairól, és új rendelkezésekről kellett döntenie, így le kellett zárnia a határokat, és távolságot kellett tartania (és tartatnia) az emberek között, amiről kiderült, hogy korántsem egyszerű az ember saját családjában sem.

Kapcsolódó cikkek
...
Gyerekirodalom

A neveletlen hercegnő karanténnaplót ír

Meg Cabot fiktív naplóba kezdett, amely Genovia járvány sújtotta királyi hétköznapjairól szól.

...
Beleolvasó

"Soha nem voltam még ilyen közel a halálhoz" - Egy ukrán kislány naplót írt a háború alatt

A tizenkét éves Jeva Szkaliecka teljesen átlagos élt addig a napig, míg Oroszország idén februárban megtámadt Ukrajnát. Naplója kordokumentum, egy kislány beszámolója a bombázásról, bujkálásról, szerencsés megmenekülésről. Olvass bele!

...
Hírek

Magyarul is kiadják Alan Rickman naplóit, amelyekben a Harry Potter forgatásáról is írt

2023 áprilisában vehetjük kézbe magyarul Alan Rickman naplóit. Az Őrülten, mélyen című kötetből kiderül, hogyan élte meg a legendás színész a 2000-es években a Harry Potter-filmek forgatását, de sok más személyes feljegyzést is olvashatunk. A kötet Emma Thompson előszavával jelenik meg.

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Az önkifejezésben, filmkészítésben, tudatos médiahasználatban is segít a Bookline Kids márciusi kiemelt könyve

...
Gyerekirodalom

Mi köze van Petőfinek Sherlockhoz, és mit keres Szendrey Júlia a forradalom élén?

Petőfi sokszor egyfajta absztrakcióként jelenik meg a közbeszédben vagy épp az oktatásban. Inkább idol, mint hús-vér ember – szándéka szerint a Költővel nem járnék című antológia ezen is próbál árnyalni.

...
Gyerekirodalom

Petőfi Sanyinak mindig kijön a lépés

A Petőfi-vírus Bánki Éva első ifjúsági regénye, amelynek egyik kulcsfigurája egy nagydumás fiú, Sanyi, aki a tanárok szerint soha semmiben nem tud alulmaradni, és még az is lehet, hogy szuperhős-komplexusa van. Olvass bele a kötetbe!

A hét könyve
Kritika
Fakó lábujjak és parányi nők – Így szól a horror a nagyvilágban
...
Nagy

Gurubi Ágnes: Szauna nap

Gurubi Ágnes a Szív utca című kötetével 2021-ben a top3-ban végzett a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjért folyó versenyben. Volt értelme megőrülni című tárcasorozata mostantól egy évig olvasható a Könyves Magazinon. Ez az első rész.

ZÖLD - TERMÉSZETESEN OLVASOK
...
Zöld

A Last of Us előtt már begombásodott a (horror)irodalom

...
Zöld

Litkai Gergely: Mi történne a világgal, ha eltűnnének a méhek? / A méhek története

...
Zöld

A húsevés évezredes hagyományát ugyanúgy átírhatjuk, mint a nők szavazati jogait?