Mia Thermopolis visszatér, készül A neveletlen hercegnő harmadik része

Genovia hercegnőjének kalandjai hamarosan folytatódhatnak a Disney jóvoltából.

fk | 2022. november 17. |

Meg Cabot ifjúsági könyvsorozata, A neveletlen hercegnő naplója a 2000-es évek nagy sikere volt: a történetek főhőse Mia Thermopolis, aki az egyik percben még teljesen átlagos, tizennégy éves manhattani kamaszlány, a következőben pedig már Genovia trónörököse, annak minden kalandjával és nehézségével együtt.

Meg Cabot
A neveletlen hercegnő naplója
Ford.: Merényi Ágnes, Ciceró, 2002
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 1. antikvár

A sorozat első két kötetéből népszerű filmek is készültek Anne Hathaway főszereplésével. Most, húsz évvel később pedig egy harmadik Neveletlen hercegnő-film is készülőben van a The Hollywood Reporter információi szerint.

A filmen a Disney már dolgozik is, a producer-forgatókönyvíró Aadrita Mukerij, de a kétszeres Emmy-jelölt Debra Martin Chase  is visszatér produceri szerepkörben, Melissa K. Stack pedig executive producerként vesz részt a munkálatokban. Egyelőre korántsem biztos, hogy Anne Hathaway fogja alakítani Miát a harmadik részben (bár korábban azt nyilatkozta, hogy szívesen bújna újra a hercegnő bőrébe), ahogy az sem, hogy az újabb film mennyiben fogja követni a könyveket.

Meg Cabot egyébként a járvány idején továbbszőtte Mia történetét egy karanténnapló formájábanAz első rész azzal a nappal indult, amikor felütötte fejét a járvány, ami miatt Mia Thermopolisnak mindent át kellett gondolnia a hétköznapjairól, és új rendelkezésekről kellett döntenie, így le kellett zárnia a határokat, és távolságot kellett tartania (és tartatnia) az emberek között, amiről kiderült, hogy korántsem egyszerű az ember saját családjában sem.

Kapcsolódó cikkek
...
Gyerekirodalom

A neveletlen hercegnő karanténnaplót ír

Meg Cabot fiktív naplóba kezdett, amely Genovia járvány sújtotta királyi hétköznapjairól szól.

...
Beleolvasó

"Soha nem voltam még ilyen közel a halálhoz" - Egy ukrán kislány naplót írt a háború alatt

A tizenkét éves Jeva Szkaliecka teljesen átlagos élt addig a napig, míg Oroszország idén februárban megtámadt Ukrajnát. Naplója kordokumentum, egy kislány beszámolója a bombázásról, bujkálásról, szerencsés megmenekülésről. Olvass bele!

...
Hírek

Magyarul is kiadják Alan Rickman naplóit, amelyekben a Harry Potter forgatásáról is írt

2023 áprilisában vehetjük kézbe magyarul Alan Rickman naplóit. Az Őrülten, mélyen című kötetből kiderül, hogyan élte meg a legendás színész a 2000-es években a Harry Potter-filmek forgatását, de sok más személyes feljegyzést is olvashatunk. A kötet Emma Thompson előszavával jelenik meg.

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Hogyan segíthet a gyerekirodalom a történelemtanulásban?

A múlthoz való kapcsolódás a gyerekeknek is fontos, de vajon a történelmi témájú gyerekkönyvek hogyan segíthetnek magának a történelemnek a tanulásában?

...
Gyerekirodalom

Karády Katalin ezeregy titkát apránként fejti fel egy mai kamasz

A vidéki rokonoknál vendégeskedő kiskamasz Lotti kilátástalannak látja a helyzetét, de idővel megismeri rég elhunyt édesanyja – és rajta keresztül Karády Katalin – történetét.

...
Gyerekirodalom

Az Altamira-barlangrajzoktól Banksyig - A művészettörténet legizgalmasabb műtermeibe kalauzol egy új könyv

Révész Emese és Grela Alexandra a Hol készül a művészet? című kötettel képzeletbeli utazásra hívja az olvasókat, melynek során a gyerekek betekinthetnek a leghíresebb alkotók műtermeibe.

A hét könyve
Kritika
Werner Herzog első regényében egy japán katona téveszméje epikussá nemesedik
...
Zöld

A jövő embere ma már megszerkeszthető - csak az a kérdés, meddig mehet el

Eddig úgy gondoltuk, hogy biológiai meghatározottságunk miatt az életünkkel – legfőképpen annak kezdetével és végével kapcsolatban – tehetetlenek vagyunk. Mindannyian hozott csomaggal születünk, megöregszünk és meghalunk. De biztos, hogy ennek így kell lennie? 

ZÖLD - TERMÉSZETESEN OLVASOK
...
Zöld

Litkai Gergely: Hogyan kerüljünk ki egy fekete lyukat?

...
Zöld

Az önfeledt szexualitás pszichológiája szerint nincs olyan, ami nem normális

...
Zöld

Moskát Anita: Talált tárgyak jegyzéke, 2047. szeptember