Négy könyvadaptáció, amit nem érdemes kihagyni augusztusban

.konyvesblog. | 2018. augusztus 14. |

movie-projector-55122_640.png

Kép forrása: Pixabay

Mostanában rengeteg olyan könyv van, ami megihleti a rendezőket és forgatókönyvírókat. Idén és jövőre is rengeteg izgalmas regényből fog mozifilm vagy sorozat készülni. Most négy olyan adaptációt gyűjtöttünk össze, amiről nem érdemes lemaradni augusztusban. 

Kevin Kwan: Kőgazdag ázsiaiak 

Kevin Kwan: Kőgazdag ázsiaiak

Fordította: Németh Dorottya, Kossuth Kiadó, 2018, 429 oldal, 3990 HUF

 

Mi a teendő akkor, ha a pasidról kiderül, hogy elfelejtette megemlíteni milyen szemtelenül gazdag? Rachel Csu, a fiatal New York-i egyetemi tanár pont ebbe a helyzetbe kerül, amikor beleegyezik, hogy Szingapúrban tölti a nyarat barátjával. Nem is sejti, hogy Nick otthona történetesen egy palota, hogy többet ül majd magánrepülőgépen, mint autóban, és hogy a legfurcsább, legőrültebb, leggazdagabb emberek fogadják, akikkel életében addig találkozott. Kevin Kwan szatirikus regénye egy trilógia első része, amiből pillanatok alatt bestseller lett, amikor öt évvel ezelőtt megjelent. A sztori filmváltozatától éppen ezért nagyon nagy sikert és még annál is több bevételt várnak. 

Bemutató: augusztus 17.

Főszereplők: Constance Wu, Henry Golding

Rendező: Jon M. Chu

Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem 

Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem

Fordította: Tóth István, Könyvmolyképző Kiadó Kft., 2016, 360 oldal

 

Lara Jean sokat ábrándozik a környezetében lévő fiúkról. Sőt, minden egyes plátói szerelméhez ír egy-egy levelet is. Ezekbe belefogalmazza minden vágyát és titkos gondolatát. Igazából az összes apró megfigyelését belesűríti ezekbe a szerelmes levelekbe, aztán megcímezi és elrakja őket egy kék kalapdobozba, hátha akkor többé nem fogja emészteni a szerelem. De mi történik akkor, ha valaki egyszer csak elküldi a leveleket az összes címzettnek? Természetesen fenekestül felfordul minden. A vicces, kínos, romantikus történetet ezen a héten mutatja be a Netflix, a főszereplője Lana Condor lesz, aki az X-men: Apocalypse filmből lehet ismerős. 

Bemutató: augusztus 17.

Főszereplők: Lana Condor, Noah Centineo, Israel Broussard

Rendező: Susan Johnson

Mary Ann Shaffer, Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság 

Mary Ann Shaffer, Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság

Fordította: Szántó Judit, Park Kiadó, 2018, 372 oldal, 2950HUF

 

A Krumplihéjpite Irodalmi Társaság a második világháború alatt alakul meg egy angliai szigeten, bár kezdetben csak alibiből. Később azonban igazi könyvklub válik a szedett-vedett társaságból, és kiderül, hogy az irodalom a legnehezebb helyzetekben is tud kapaszkodót nyújtani. A háború után, 1946-ban őket látogatja meg az ismert író, Juliet Ashton. Szeretné közelebbről is megismerni a történetüket, de ehhez sok munka kell, mert az emberek nem szívesen beszélnek veszteségeikről és félelmeikről. Idővel pedig kiderül, hogy mindenki komoly traumákat hordoz magában. A romantikus történelmi regényből készült adaptációt most hétvégén mutatták be a Netflixen. A filmet már csak Lily James gyönyörű alakítása miatt is érdemes megnézni. 

Bemutató: augusztus 10. 

Főszereplők:  Lily James, Jessica Brown Findlay, Tom Courtenay, Michiel Huisman, Glen Powell

Rendező: Mike Newell

Sarah Waters: A kis idegen 

Sarah Waters: A kis idegen

Fordította: Mészáros Klára, Gabo Kiadó, 2018, 504 oldal

 

A kis idegen egy 2009-es gótikus rémregény, ami az angol vidéken játszódik, Warwickshire-ben. A szellemthistória narrátora egy orvos, dr. Faraday, akit egy világtól elzárt birtokra hívnak, hogy egy betegen segítsen. Az egykor szép épület, ahová el kell látogatnia, már inkább csak egy romhalmazra emlékeztet. Mintha a falak közt már az idő is megállt volna. Sarah Waters könyve nem csak egy átlagos kísértettörténet, hanem pontos lélektani dráma is, amely ráadásul reflektál a második világháború utáni Nagy-Britannia társadalmi problémáira. A regényből Lenny Abrahamsom rendezett filmet, amit augusztus végén fognak bemutatni. 

Bemutató: augusztus 31.

Főszereplők: Josh Dylan, Domhnall Gleeson, Ruth Wilson

Rendező: Lenny Abrahamson