Miért olyan mérges apa? A veterán katona mesekönyvben magyarázza el

.konyvesblog. | 2015. április 03. |

(Kép forrása)

Seth Kastle 16 évig szolgált az amerikai hadsereg kötelékében, megjárta Irakot és Afganisztánt is. Hazatérése óta poszttraumás stressz-szindrómában (PTSD) szenved, dühkitörései okát pedig nehezen tudta elmagyarázni a családtagjainak.

Miután a férfi hiába keresett olyan könyvet, melynek segítségével kicsit is elmagyarázhatná a gyerekeinek, hogy miken megy keresztül, úgy döntött, könyvet ír, amely reményei szerint más, hasonló problémákkal küszködő katonacsaládoknak is segíthet majd.

A Why Is Dad So Mad? (Miért olyan mérges apa?) címet viselő kötet egy oroszláncsalád történetén keresztül, az anya és a gyerekek szemszögéből meséli el, hogy ők miket élnek át a PTSD-vel küszködő családtagjuk mellett, akinek dührohamai vagy éppen memóriazavarai vannak, álmatlanságban szenved, ha pedig el tud aludni, gyakran rémálmok gyötrik.

Kastle a Kickstarteren gyűjtött pénzt arra, hogy a könyvét illusztrálhassa, illetve hogy a kötet egyáltalán megjelenhessen. A célul kitűzött 3 ezer dollár alig nyolc óra alatt gyűlt össze, és végeredményben több mint 6 ezer dollár állt a rendelkezésére. A férfi már a következő mesekönyvén dolgozik, amelynek középpontjában a poszttraumás stressz-szindrómás katonanők mindennapos küzdelmei állnak.

Forrás: NBC News

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

...
Zöld

Az írók jóval a tudósok előtt ráéreztek az agy működésére – interjú a világhírű agykutatóval

Dr. Scott A. Small Alzheimer-kutató érdekfeszítően írt arról, miért tesz jót nekünk az egészséges felejtés. Szóba került Salman Rushdie elmepalotája, a kreativitás és a MI, az alvás és a társadalmi felejtés szerepe, illetve a pszichopaták és a csimpánzok is. Interjú.