Megújul és három új könyvvel vág neki az ősznek a Magnólia imprint

Megújul és három új könyvvel vág neki az ősznek a Magnólia imprint

Közel tíz évvel az indulása után megújul az Agave Könyvek Magnólia imprintje, amely így új logóval és arculattal, valamint három új könyvvel vág neki az őszi szezonnak.

ro | 2022. szeptember 02. |

Ismeretterjesztő és életmód, romantikus és női regények, valamint felnőtt színezős és önsegítő tematikájú könyvek – eleinte ilyen műfajú kötetek tették ki a 2011-ben létrehozott Magnólia profilját. Korábban a kiadón belül az Agave brandjét igyekeztek szélesíteni, végül a kiadó vezetői arra jutottak, hogy a jövőben nagyobb teret biztosítanak a Magnóliának, miközben az Agavéban kevesebb lesz a műfaji kísérlet, és megmaradnak az SFF történetek, valamint a hagyományosabb jellegű krimik és thrillerek.

A megújult Magnóliával kapcsolatban ugyanakkor nem lesznek műfaji megkötések, a tervek szerint különféle tényirodalmi kötetek és regények egyaránt várhatóak a jövőben. Az Agave Facebook-oldalán elérhető poszt szerint idén ősszel három címmel készül az imprint. A szeptember végi Könyvfesztiválra fog megjelenni Irene Vallejo számos irodalmi díjjal kitüntetett és több mint harminc nyelvterületre eladott műve, a Papirusz – A könyvek története az ókori világban. A spanyol nemzetiségű Vallejo ebben a kötetben barangolásra hívja az olvasókat a szavakat téren és időn átmentő lenyűgöző találmány, a könyv világába.

Irene Vallejo
Papirusz - A könyvek története az ókori világban
Ford.: Boda Benjamin Gábor, Magnólia, 2022, 544 oldal
-

Október végén érkezik Gabrielle Zevin új könyve, a Világépítők. Ebben a komoly kérdéseket feszegető, de többek közt a videójátékok aranykorának is emléket állító műben két ember a kreativitásán keresztül keresi önmagát, és introvertált személyiségük korlátait leküzdve igyekszik felfedezni a szerelem és a szeretet különböző formáit.

November első felében jelenik meg Kollár Betti új regénye, a Kosársuli. A szerző eddig megjelent művei az elmúlt két évben (2020: A vonzás törvénye, 2021: A vonzás szépsége, 2022: Álmomban megleltelek) közel húszezer példányban keltek el, ráadásul a Kosársuli az eddigi legnagyobb olvasottságot elérő műve a Wattpaden, ami most átdolgozott formában várható majd.

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Ingyen elérhetővé vált több agavés könyv a karantén miatt

Az Agave Könyvek több szerzője úgy döntött, hogy a következő két hétre ingyenesen letölthetővé teszi a könyveit.

...
Hírek

Leporolja és felújítja az Alien-könyveket az Agave!

...
Hírek

Ezekkel az újdonságokkal készülnek a kiadók a Könyvhétre

Szeptember 2-án megnyitja kapuit a 92. Ünnepi Könyvhét, amelyre idén is rengeteg új könyvvel készülnek a kiadók.

...

Börtönélmények és álmok is formálták egy sodródó kamasz sorsát Budapesten

...

Garaczi László: A feltorlódó krízisek meggátolják, hogy értelmesen feldolgozzuk őket

...

Pécsi Ildikó nem „szexibombi”, hanem drámai színésznő akart lenni

...

Vajna Ádám: Ha rapper lennék, olyan szeretnék lenni, mint Gege [Alkotótárs]

A hét könyve
Kritika
Narine Abgarjan novellái úgy életigenlők, hogy nem hallgatják el a háború borzalmait
...
Nagy

Petőfi példátlanul jó érzékkel kezelte a korabeli médiát

Petőfi születésének 200. évfordulója alkalmából nyitotta meg a PIM Költő lenni vagy nem lenni című kiállítását. A kurátorok célja az volt, hogy a költő tankönyvekből ismert, fekete-fehér portréja életre keljen a látogatók előtt, és az eddig ismeretlen arca rajzolódjon ki előttük.

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Sokáig lehetetlennek tűnt, de ismét film készül a Momóból

Ötven éve jelent meg Németországban Michael Ende egyik legsikeresebb regénye, a Momo, amelyből - neház tárgyalásokat követően - hamarosan film készülhet.

...
Gyerekirodalom

Mi történik azzal, akinek a boszorkányiskolában örökké félresikerülnek a varázslatai?

A Botcsinálta boszi egy olyan boszorkányakadémia, ahol nem lefutják, hanem seprűn repülik az iskolakört. Hőse pedig egy kétbalkezes tinilány, akinek sosem úgy sülnek el a varázslatai, ahogy a varázskönyvben meg van írva. Olvass bele Jill Murphy gyerekregényébe!

...
Gyerekirodalom

Új író folytatja az Asterix-sorozatot

Az Asterix képregénysorozatnak új írója van, Fabcaro, aki jelenleg a széria 40. kötetén dolgozik. Utóbbi várhatóan még az idén megjelenik.