Megújul és három új könyvvel vág neki az ősznek a Magnólia imprint

Megújul és három új könyvvel vág neki az ősznek a Magnólia imprint

Közel tíz évvel az indulása után megújul az Agave Könyvek Magnólia imprintje, amely így új logóval és arculattal, valamint három új könyvvel vág neki az őszi szezonnak.

ro | 2022. szeptember 02. |

Ismeretterjesztő és életmód, romantikus és női regények, valamint felnőtt színezős és önsegítő tematikájú könyvek – eleinte ilyen műfajú kötetek tették ki a 2011-ben létrehozott Magnólia profilját. Korábban a kiadón belül az Agave brandjét igyekeztek szélesíteni, végül a kiadó vezetői arra jutottak, hogy a jövőben nagyobb teret biztosítanak a Magnóliának, miközben az Agavéban kevesebb lesz a műfaji kísérlet, és megmaradnak az SFF történetek, valamint a hagyományosabb jellegű krimik és thrillerek.

A megújult Magnóliával kapcsolatban ugyanakkor nem lesznek műfaji megkötések, a tervek szerint különféle tényirodalmi kötetek és regények egyaránt várhatóak a jövőben. Az Agave Facebook-oldalán elérhető poszt szerint idén ősszel három címmel készül az imprint. A szeptember végi Könyvfesztiválra fog megjelenni Irene Vallejo számos irodalmi díjjal kitüntetett és több mint harminc nyelvterületre eladott műve, a Papirusz – A könyvek története az ókori világban. A spanyol nemzetiségű Vallejo ebben a kötetben barangolásra hívja az olvasókat a szavakat téren és időn átmentő lenyűgöző találmány, a könyv világába.

Irene Vallejo
Papirusz - A könyvek története az ókori világban
Ford.: Boda Benjamin Gábor, Magnólia, 2022, 544 oldal
-

Október végén érkezik Gabrielle Zevin új könyve, a Világépítők. Ebben a komoly kérdéseket feszegető, de többek közt a videójátékok aranykorának is emléket állító műben két ember a kreativitásán keresztül keresi önmagát, és introvertált személyiségük korlátait leküzdve igyekszik felfedezni a szerelem és a szeretet különböző formáit.

November első felében jelenik meg Kollár Betti új regénye, a Kosársuli. A szerző eddig megjelent művei az elmúlt két évben (2020: A vonzás törvénye, 2021: A vonzás szépsége, 2022: Álmomban megleltelek) közel húszezer példányban keltek el, ráadásul a Kosársuli az eddigi legnagyobb olvasottságot elérő műve a Wattpaden, ami most átdolgozott formában várható majd.

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Ingyen elérhetővé vált több agavés könyv a karantén miatt

Az Agave Könyvek több szerzője úgy döntött, hogy a következő két hétre ingyenesen letölthetővé teszi a könyveit.

...
Hírek

Leporolja és felújítja az Alien-könyveket az Agave!

...
Hírek

Ezekkel az újdonságokkal készülnek a kiadók a Könyvhétre

Szeptember 2-án megnyitja kapuit a 92. Ünnepi Könyvhét, amelyre idén is rengeteg új könyvvel készülnek a kiadók.

...

Pető Andrea: Ha a háborús nemi erőszak áldozatait mártíroknak nevezzük, azzal nem nagyon segítünk

...

BORDA RÉKA: Minden második ismerősöm abúzus túlélője

...

Númenor az emberi civilizáció csúcsa Tolkiennél, és ezt a sorozat jól elkapja (A hatalom gyűrűi - kibeszélő 3.)

...

Galgóczi Erzsébet nyíltan leszbikusként lett a Kádár-korszak népszerű szerzője [N/ők is írtak]

A hét könyve
Kritika
Foglyok tanították meg járni és beszélni, Visky Kitelepítése mégis a szabadságról szól
...
Zöld

Réz Anna: Nagyon beleuntam abba az infantilis bűntudat-parádéba, amivé az anyaság vált

Mardos - A bűntudatról kilenc fejezetben címmel jelent meg Réz Anna első kötete. Ennek apropóján beszélgettünk a szerzővel arról, hogyan lehet a vallás és a pszichológia mezsgyéjén kívül értelmezni a szégyen és a bűntudat kérdését, miért van elege az anyai bűntudatkeltésből, a klímaszorongásból vagy az állandó önreflexiós kényszerből.

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Az Abigéllel eredünk a Szabó Magda-titok nyomába

Százöt éve született Szabó Magda, az évforduló pedig jó alkalmat kínál arra, hogy újra elővegyük a könyveit. A Könyves Magazinon hamarosan új podcast-sorozatot indítunk, amelyben négy népszerű regényét tárgyaljuk ki. Az első az Abigél lesz - kedvcsinálónak olvassatok bele!

...
Gyerekirodalom

Kiss Judit Ágnes meséjében egy mentett kutya és egy kóbor cica emelkedik felül az ellentéteken

Aranyos állatok, egy hatalmas szívű gazdi, az otthon melege és apró kis konfliktusok Kiss Judit Ágnes új meséjében.

...
Gyerekirodalom

Ecsédi Orsolya hőse csak könyvek szereplőibe tud beleesni

A Juli vagyok, könyvmoly címszereplőjét a valódi, hús-vér fiúk nem érdeklik, még soha nem volt szerelmes. Azaz dehogynem: csak éppen könyvek szereplőibe. Juli mindenesetre most megkapja a lehetőséget, hogy változtasson a dolgok menetén. Olvass bele!