Megújul és három új könyvvel vág neki az ősznek a Magnólia imprint

Megújul és három új könyvvel vág neki az ősznek a Magnólia imprint

Közel tíz évvel az indulása után megújul az Agave Könyvek Magnólia imprintje, amely így új logóval és arculattal, valamint három új könyvvel vág neki az őszi szezonnak.

ro | 2022. szeptember 02. |

Ismeretterjesztő és életmód, romantikus és női regények, valamint felnőtt színezős és önsegítő tematikájú könyvek – eleinte ilyen műfajú kötetek tették ki a 2011-ben létrehozott Magnólia profilját. Korábban a kiadón belül az Agave brandjét igyekeztek szélesíteni, végül a kiadó vezetői arra jutottak, hogy a jövőben nagyobb teret biztosítanak a Magnóliának, miközben az Agavéban kevesebb lesz a műfaji kísérlet, és megmaradnak az SFF történetek, valamint a hagyományosabb jellegű krimik és thrillerek.

A megújult Magnóliával kapcsolatban ugyanakkor nem lesznek műfaji megkötések, a tervek szerint különféle tényirodalmi kötetek és regények egyaránt várhatóak a jövőben. Az Agave Facebook-oldalán elérhető poszt szerint idén ősszel három címmel készül az imprint. A szeptember végi Könyvfesztiválra fog megjelenni Irene Vallejo számos irodalmi díjjal kitüntetett és több mint harminc nyelvterületre eladott műve, a Papirusz – A könyvek története az ókori világban. A spanyol nemzetiségű Vallejo ebben a kötetben barangolásra hívja az olvasókat a szavakat téren és időn átmentő lenyűgöző találmány, a könyv világába.

Irene Vallejo
Papirusz - A könyvek története az ókori világban
Ford.: Boda Benjamin Gábor, Magnólia, 2022, 544 oldal
-

Október végén érkezik Gabrielle Zevin új könyve, a Világépítők. Ebben a komoly kérdéseket feszegető, de többek közt a videójátékok aranykorának is emléket állító műben két ember a kreativitásán keresztül keresi önmagát, és introvertált személyiségük korlátait leküzdve igyekszik felfedezni a szerelem és a szeretet különböző formáit.

November első felében jelenik meg Kollár Betti új regénye, a Kosársuli. A szerző eddig megjelent művei az elmúlt két évben (2020: A vonzás törvénye, 2021: A vonzás szépsége, 2022: Álmomban megleltelek) közel húszezer példányban keltek el, ráadásul a Kosársuli az eddigi legnagyobb olvasottságot elérő műve a Wattpaden, ami most átdolgozott formában várható majd.

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Ingyen elérhetővé vált több agavés könyv a karantén miatt

Az Agave Könyvek több szerzője úgy döntött, hogy a következő két hétre ingyenesen letölthetővé teszi a könyveit.

...
Hírek

Leporolja és felújítja az Alien-könyveket az Agave!

...
Hírek

Ezekkel az újdonságokkal készülnek a kiadók a Könyvhétre

Szeptember 2-án megnyitja kapuit a 92. Ünnepi Könyvhét, amelyre idén is rengeteg új könyvvel készülnek a kiadók.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

6 ok, amiért a kertészkedés jót tesz az egészségednek + 3 könyv kertekről

Kutatások bizonyítják, hogy a kerti munka nemcsak a testedet, de a lelkedet is ápolja.

...
Zöld

Kannibál kapitalizmus: Mind megyünk a levesbe?

Nancy Fraser instant klasszikus könyvében bemutatja, hogyan vezetett a falánk kapitalizmus a világunkat megmérgező, igazságtalanságokból fakadó sokféle krízisért. Most elolvashatsz egy részletet a kötetből.

...
Zöld

Ezért érdemes edzened a képzeleted „izmait”

Egy új könyv szerint a gazdag képzelet nem valami isteni adottság, hanem fejleszthető tulajdonság. Le is írja, hogyan.

...

A jó feleség egyszerűen jó menedzser, mindent kézben tart [Budapesti nők]

...

Bojti Andrea: Transzgenerációsan gyógyulunk [Podcast]

...

Zilahi Anna: Egy regény megírásához is egy teljes falu kell

A hét könyve
Kritika
Szeretnék-e Murakami Haruki szomszédja lenni?
...
Szórakozás

8 érdekesség, amit nem tudtál a 80 éves Rubik Ernőről

„Megtalálónak” vallja magát, mert a feltaláló kifejezést nem szereti. A világon több mint 350 millió példányt adtak el a kockájából. A sikerhez elengedhetetlennek tartja a kudarcot. Nyolcvanéves Rubik Ernő.

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Csudi, a pacsirtafióka a számítógépes játékoktól menti meg kis barátait – Olvass bele!

A sorozat legújabb részében ismét izgalmas, valószínűleg a kis olvasók számára is ismerős kihívásokkal találják szembe magukat az erdőlakók, ugyanis ezúttal a számítógépes játékok kerítik hatalmukba őket. Olvass bele a mesekönyvbe!

...
Gyerekirodalom

Nyolcadikos TikTok-királynő a történelem színpadán – Olvass bele Mészöly Ágnes ifjúsági regényébe!

A Vitéz János Nyolcosztályos Gimnázium időutazói ezúttal a három részre szakadt Magyarországot fedezik fel. Olvass bele az Abszolút Töri sorozat legújabb kötetébe!

...
Gyerekirodalom

Vass Dorottea olvasáskutató: Amíg a felnőttek megszabják a gyerekeknek, mit olvassanak, nem érhetünk el eredményt

Egyre többször halljuk: a mai gyerekek kevesebbet olvasnak. Szakemberrel beszélgettünk a jelenségről, és tanácsokat is kaptunk arra vonatkozóan, mit tehetünk ellene.