Lerepül a hülye fejetek! – Nézd meg a Hartay Csaba regényéből készült kisfilmet

Most ingyen elérhető az Indafilmen Vízkeleti Dániel újravágott diplomafilmje, amelyben három fiatal srác kerül vad kalandokba a helyi kocsmában.

Könyves Magazin | 2020. április 30. |

-

Kisfilm készült Hartay Csaba önéletrajzi regényéből, a Lerepül a hülye fejetekből, ráadásul a héten felkerült az Indafilmre, így most ingyenesen megnézhető. A vagány, füstös és nagyon magyar hangulatú történet három kollégista srácról szól, akik kiszöknek kicsit iszogatni és szívni egyet, de pár feles, illetve a pultoslánnyal való ismerkedés után szembetalálják magukat a hatalommal. A könyvből Vízkeleti Dániel rendezett filmet, amelynek az első verziójával még 2016-ban diplomázott rendezőként, Kiss Marcell pedig operatőrként a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Gothár Péter rendező és Máthé Tibor operatőr osztályában. Most az újravágott verzióját ismerhetjük meg.

A rövidfilmet nyolc éjszaka forgatták egy soroksári országúti kocsmában, ami annyira passzolt a regényben leírt és a rendező által elképzelt miliőhöz, hogy csak minimálisan kellett a berendezésén változtatni. A film a Színház- és Filmművészeti Egyetem és a Filmpartners produkciójában készült. A szerepekben Sedró Áron, Páll Zsolt, Vécsi Tibor, Feczesin Kristóf, Tóth András, Pálya Pompónia és Kroó Balázs láthatók. Az alkotás több nemzetközi rövidfilm-fesztivál versenyprogramjában szerepelt.

Forrás: Index

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Hartay: Elférek a költővel egy istállóban

...
Promóció

A 70 éves Móra ezekkel a könyvekkel készült a virtuális könyvfesztiválra

Hetvenéves idén a Móra Kiadó, amely rengeteg kiadvánnyal és programmal készült az évfordulóra és a könyvfesztiválra, a járvány és a karantén miatt viszont újra kellett tervezniük mindent. Az olvasók viszont így sem maradnak könyvek nélkül, a kiadó most pedig elárulja, mire számíthatunk.

...
Beleolvasó

A viharsarki lapozgatósban jól megfér egymás mellett a BMW-s csávó meg a dicsérő néni

Olvass!
...
Beleolvasó

Egy apa, akinek az üldöztetés, a túlélés és az újrakezdés hármasa alakította az életét

Marianna D. Birnbaum édesapja történetét meséli el új kisregényében, akinek az életét úgy alakotta a történelem, hogy újra és újra előről kellett kezdenie mindent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A dánok Zalában ismerkednek a magyar valósággal

Magyarország jó hely - főleg, ha dán vagy, fiatal és bulizni akarsz. Maros András hősei vidékre utaznak, ahol sokkal többet megtudnak, mint amit valaha reméltek. Mutatunk egy részt a Két-három dán című könyvből.

...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.

Egy kiállítás képe
...
Egy kiállítás képe

Selyem Zsuzsa: Ne fázz! [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Finy Petra: Szerintem [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Tóth Krisztina: Taki [Egy kiállítás képe]