Krasznahorkai regénye is esélyes az amerikai műfordítók díjára

.konyvesblog. | 2018. július 17. |

kraszna_1.jpg

Krasznahorkai László Megy a világ (The World Goes On) című könyvének fordítása is rajta van a 2018-as National Translation Awards (NTA) longlistjén. A novelláskötetet, amely az idén a Man Booker-díj hosszúlistáján is szerepelt, John Batki, Ottilie Mulzet és George Szirtes fordította.

Krasznahorkai és Szabó Magda a legjobban várt könyvek között Amerikában

A nyári lazulás közben/helyett az amerikai kiadók már az őszre készülnek, a The Millions pedig összeszedte a legjobban várt könyveket. Bármennyit ki tudnánk választani közülük, de mi most öt olyan szerző könyvét emeltük ki, akik egyrészt ismertebbek lehetnek a magyar olvasók előtt, másrészt van rá...

A National Translation Awardsot az idén huszadik alkalommal adják át, és ez lesz a negyedik év, hogy költészet és próza kategóriában külön-külön osztanak ki díjat. Az NTA az egyetlen olyan fordításért járó elismerés, ahol szigorúan összevetik az eredeti művet az angol szöveggel. A nyertes fordítóknak 2500 dollár jutalom jár fejenként. A rövidlistát szeptemberben fogják közzétenni, a győztes nevét pedig az American Literary Translators Association éves konferenciáján fogják kihirdetni október 31. és november 3. között.

A prózai művek longlistjén a Megy a világ fordítása mellett még tizenegy könyv szerepel, köztük olyan művek mint Mathias Énard Iránytűje. A  teljes listáért KATT IDE.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.