Könyvesblokk: Riggs, Wallach, Kemény Zsófi

.konyvesblog. | 2017. május 15. |

kblog_kblokkfejlec_1_3.jpgInduljon a hét különleges gyerekekkel, világvégével és forradalommal. A Könyvesblokk válogatásában ezúttal az amerikai Ransom Riggs és Tommy Wallach és a magyar Kemény Zsófi. 

Ransom Riggs: A különlegesek regéi

Ransom Riggs: A különlegesek regéi

Fordította: Gálvölgyi Judit, Kossuth, 2017, 176 oldal, 3400 HUF

 

A Vándorsólyom-trilógia (Vándorsólyom kisasszony különleges gyerekei, Üresek városa, Lelkek könyvtára) szerzője azoknak a különlegeseknek az eredettörténetét írta meg ebben a gazdagon illusztrált kötetben, akiket az előző könyveiben megismertünk, ezzel pedig rálépett a rowlingi útra. 

Tommy Wallach: Amikor felnéztünk

Tommy Wallach: Amikor felnéztünk

Fordította: Gázsity Mila, Gabo, 2017, 428 oldal, 3490 HUF

 

Két hónap, és Wallach hősei számára véget ér a világ. A Radar nevű aszteroida eléri a Földet, és mindent elpusztít. Négy végzős középiskolás számára pár hete még a továbbtanulás, vagy épp a tovább nem tanulás volt a prioritás, ám most félre kell tenniük a jövőjükre vonatkozó álmokat, vágyakat és reményeket, és ki kell találniuk, mivel töltik azt a nyolc hetet, ami még hátravan az emberiség életéből. A regényhez a zenészként is alkotó Wallach egy albumot is komponált, ami meghallgatható a Bandcamp-oldalán.

Kemény Zsófi: Rabok tovább

Kemény Zsófi: Rabok tovább

Jelenkor, 2017, 279 oldal, 3299 HUF

 

„Nyugi. Forradalom van.” Megjelent Kemény Zsófi első felnőtteknek szóló regénye, amelynek fókuszában Petőfi két legnemesebb eszméje, a szabadság és a szerelem áll. A Rabok tovább egyetemista főszereplője, Bora véletlenül bekerül a Forradalom2017 nevű Facebook-csoportba, és megismerkedik egy híres rapperrel, aki épp olyan agresszív, amennyire a lány erőszakellenes. Budapesten közben kitör a forradalom, Bora pedig hirtelen az események sűrűjében találja magát.