Bridget Jones visszatér, de ami még fontosabb, Mark Darcy is!

.konyvesblog. | 2015. szeptember 25. |

(Forrás)

Alakul az új Bridget Jones-film, legutóbb épp Patrick Dempsey osztott meg az Instagramon egy fotót arról, hogy milyen szuper a közös munka Renée Zellwegerrel és Colin Firth-szel.

Sok év kihagyás után Helen Fielding 2013-ban jelentette meg a zakkant szingli lány történetének folytatását, amely tavaly év elején Bolondulásig címmel jelent meg az Európánál (kritikánk róla ITT). A legnagyobb sokk akkor érte a rajongókat, amikor kiderült, hogy Fielding a történetben KINYÍRTA mindenki kedvenc Darcy-ját, emiatt pedig Bridget özvegyként tengeti életét, és nevelgeti két gyerekét.

dempsey.JPG
Idő kérdése volt csupán, hogy mikor készül el a filmes széria folytatása: az előzetes hírek alapján az már biztosnak látszik, hogy ismét Zellweger játssza Bridgetet, és a jelek szerint Dempsey-re is jóképű szerep várhat. A nagy kérdés ezek után csak az, hogy mégis hogyan fog visszatérni Colin Firth, akinek karaktere a regény szerint sajnálatos módon elhalálozott?

Nos, a válasz sokkal egyszerűbb, mint első hallásra tűnik. A film ugyanis nem a regényt adaptálja, hanem főként Fielding újságcikkein alapul. Hiszen Bridget Jones karaktere is az Independent hasábjain bukkant fel először, az ős-szingli története pedig először 1996-ban jelent meg könyv alakban. Ez volt a Bridget Jones naplója, amely hamar nemzetközi bestseller lett. Három év múlva követte a Mindjárt megőrülök!. A két regény összesen 15 millió példányban kelt el, ráadásul két nagysikerű film is készült belőlük, melyek bruttó összbevétele meghaladta az 540 millió dollárt.

Ezt követően Bridget sztorija rövid ideig még folytatódott az Independentben, Fielding akkori történetvezetése szerint pedig Jones kisasszony egy fiúgyermeknek adott életet, akinek Daniel Cleaver volt az apja, ám Mark Darcy hajlandónak mutatkozott örökbe fogadni a bébit. A film állítólag ezen a cikksorozaton alapul. Mindez azonban csak találgatás, igaz, a cím (Bridget Jones’s Baby) árulkodó. Az elég biztosnak látszik, hogy a csapodár Daniel Cleavert játszó Hugh Grant nem szerepel a filmben, Colin Firth viszont visszatér Darcy-ként, Patrick Dempsey felbukkanásával pedig a rajongók már egy izgalmas szerelmi háromszöget vizionálnak. A forgatás október elején kezdődik Nagy-Britanniában.

Forrás: Express