Helen Fielding kinyírta Mark Darcyt

.konyvesblog. | 2013. szeptember 30. |

A rajongók valószínűleg ízekre szedik érte, de Helen Fielding meglépte azt, amire kevesen számítottak: kinyírta Mark Darcyt. A Sunday Times a hétvégén hozott le egy részt a Bridget Jones harmadik részéből (Mad About the Boy), melyből az derül ki, hogy a kétgyermekes Bridget immáron özvegyen számolgatja a kilókat és az alkoholegységeket, illetve próbálja maga mellé kötni Roxter nevű fiatal barátját.

Az angol rajongók persze sokkot kaptak, volt, aki már most közölte, hogy bojkottálni fogja a könyvet, más azonban a Twitteren osztotta meg azon reményét, hogy ez az egész csak nem lehet igaz.

A sztoriban mindenesetre felbukkan Daniel Cleaver, aki a korábbi részekben jó néhányszor összetörte Bridget szívét: a harmadik kötetben Bridget gyerekeinek, a kis Mabelnek és Billynek a keresztapukájaként mutatkozik, aki ugyanakkor még mindig nem tett le teljesen arról, hogy tisztességtelen szexuális ajánlatokat tegyen Bridgetnek.

A Mad About the Boy a tervek szerint október 10-én jelenik meg Nagy-Britanniában.

UPDATE: Az angol írónő könyveit Magyarországon megjelentető Európa Könyvkiadó az MTI-t arról tájékoztatta, hogy novemberben a Bridget Jones-történet első két kötete jelenik meg újra, a harmadik rész pedig várhatóan februárban kerül a boltokba. A Mad about the Boy-t szintén Sóvágó Katalin fordítja.

Forrás: Telegraph

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.