Kiss Tibor Noé elárverezi fotóját, hogy segítsen!

Kiss Tibor Noé elárverezi fotóját, hogy segítsen!

vl | 2020. december 19. |

Kiss Tibor Noé jótékonysági licitet indított a Magyar Evangéliumi Testvérközösséggel együttműködésben: egy nagyméretű, a cikk tetején is látható fotóját lehet elvinni, aminek a címe Tüdőszentkereszt Koponyaboldogfalva (38×61,6 cm, giclée nyomtatás, 270 grammos Radiant White papír, kasírozással) és a Jelek a gépről projekthez tartozó prózavers-kiadványát ajánlja fel. A kikiáltási ár 15 ezer forint, licitálni itt lehet vasárnap (december 20.) éjfélig.

Az adományt az író a 12 éves Deme Krisztián számára gyűjti, akiről honlapján azt írta, Erdélyből származik, sepsiszentgyörgyön született, 4 éves kora óta él Budapesten, édesapja neveli testvéreivel együtt, a Magyar Evangélikus Testvérközösség által fenntartott Wesley János Általános Iskola hatodikos diákja.

Kiss Tibor Noé ezt írta honlapján Deme Krisztián képeiről: "A rajzait nézve nehezen tudom elhinni, hogy 12 éves. Komoly, már-már komor világ, de a képeken mégis látszik, hogy egy gyermek keze nyomát viselik magukon. Kedvenceim a Levelek, a Tantermi csendélet és a Fauvizmus nyomában című képek – tetszik Krisztián színvilága, és az absztrakt kifejezésmódot olyan természetesnek érzem ezekben a munkákban, mintha egy tapasztalt felnőttel állnék szemben."

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Kiss Tibor Noé: Folyamatos űzöttségben él az emberek nagy része

Kiss Tibor Noé új regénye azt mutatja be, hogyan változik meg egy baleset miatt négy ember élete. Az idei év az írónak nemcsak a könyv megjelenése miatt jelentős, hanem azért is, mert elnyerte a Hazai Attila-díjat. A Beláthatatlan táj bemutatóját tegnap tartották a Margón, ahol a szerzővel Szegő János beszélgetett.

...
Nagy

Kiss Tibor Noé Pécsen lehet önmaga // Vaktérkép

Orfűn kezdte írni Kiss Tibor Noé új regényét, a Beláthatatlan tájat. Az író Budapesten és Pécsen is lakott, végül utóbbit választotta otthonának. Vaktérkép.

...
Hírek

Kiss Tibor Noé nyerte el a Hazai Attila-díjat

A megváltozott körülmények miatt idén rendhagyó módon online jelentették be Hazai Attila születésnapján, hogy melyik nyitott, újító szellemiségű író nyeri el az egymillió forint pénzjutalommal járó Hazai Attila-díjat. Az idei győztes Kiss Tibor Noé, az Aludnod kellene és az Inkognitó írója, akinek hamarosan érkezik új regénye.

Hírek
...
Hírek

Rendeld meg a 100 oldalas Esterházy-különszámot és az Ottlik-másolatot!

...
Nagy

Göncz Árpád így emlékezett meg A Gyűrűk Ura másik fordítójáról

...
Hírek

Hazatértek az első filmfelvételek, amik 125 éve Magyarországon készültek

...
Hírek

Látványos és kiadós új előzetest kapott a Dűne

...
Szívünk rajta

Berg Judit már gyerekkorában fantasztikus történetekkel szórakoztatta magát

...
Nagy

Négy könyv, amelyben túlélők meséltek Auschwitzról

...
Beleolvasó

Vámos Miklós: Élni arany. Olvasni ezüst. Írni ötvözet

...
Hírek

Ősszel már színházban is láthatjuk a Holtversenyt

...
Hírek

Művészetek völgye, Szindbád nyomában és a Margitsziget felfedezése [PROGRAMAJÁNLÓ]