Kiss Tibor Noé elárverezi fotóját, hogy segítsen!

Kiss Tibor Noé elárverezi fotóját, hogy segítsen!

vl | 2020. december 19. |

Kiss Tibor Noé jótékonysági licitet indított a Magyar Evangéliumi Testvérközösséggel együttműködésben: egy nagyméretű, a cikk tetején is látható fotóját lehet elvinni, aminek a címe Tüdőszentkereszt Koponyaboldogfalva (38×61,6 cm, giclée nyomtatás, 270 grammos Radiant White papír, kasírozással) és a Jelek a gépről projekthez tartozó prózavers-kiadványát ajánlja fel. A kikiáltási ár 15 ezer forint, licitálni itt lehet vasárnap (december 20.) éjfélig.

Az adományt az író a 12 éves Deme Krisztián számára gyűjti, akiről honlapján azt írta, Erdélyből származik, sepsiszentgyörgyön született, 4 éves kora óta él Budapesten, édesapja neveli testvéreivel együtt, a Magyar Evangélikus Testvérközösség által fenntartott Wesley János Általános Iskola hatodikos diákja.

Kiss Tibor Noé ezt írta honlapján Deme Krisztián képeiről: "A rajzait nézve nehezen tudom elhinni, hogy 12 éves. Komoly, már-már komor világ, de a képeken mégis látszik, hogy egy gyermek keze nyomát viselik magukon. Kedvenceim a Levelek, a Tantermi csendélet és a Fauvizmus nyomában című képek – tetszik Krisztián színvilága, és az absztrakt kifejezésmódot olyan természetesnek érzem ezekben a munkákban, mintha egy tapasztalt felnőttel állnék szemben."

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Kiss Tibor Noé: Folyamatos űzöttségben él az emberek nagy része

Kiss Tibor Noé új regénye azt mutatja be, hogyan változik meg egy baleset miatt négy ember élete. Az idei év az írónak nemcsak a könyv megjelenése miatt jelentős, hanem azért is, mert elnyerte a Hazai Attila-díjat. A Beláthatatlan táj bemutatóját tegnap tartották a Margón, ahol a szerzővel Szegő János beszélgetett.

...
Nagy

Kiss Tibor Noé Pécsen lehet önmaga // Vaktérkép

Orfűn kezdte írni Kiss Tibor Noé új regényét, a Beláthatatlan tájat. Az író Budapesten és Pécsen is lakott, végül utóbbit választotta otthonának. Vaktérkép.

...
Hírek

Kiss Tibor Noé nyerte el a Hazai Attila-díjat

A megváltozott körülmények miatt idén rendhagyó módon online jelentették be Hazai Attila születésnapján, hogy melyik nyitott, újító szellemiségű író nyeri el az egymillió forint pénzjutalommal járó Hazai Attila-díjat. Az idei győztes Kiss Tibor Noé, az Aludnod kellene és az Inkognitó írója, akinek hamarosan érkezik új regénye.

Hírek
...
Nagy

Szántó T. Gábor regényében az áldozatok és az államvédelemben szerepet vállalók is zsidók

...
Nagy

Bödőcs Tibor: Szerzőként barokkosabb, manieristább vagyok

...
Nagy

Danyi Zoltán rózsaformára írta a regényét

...
Nagy

Jennifer Teege: Tanulnunk kell a múltból

...
Nagy

Tóth Krisztina: Bármi lehet versalapanyag

...
Nagy

A Mély levegő a hallgatás és a némaság könyve – Laudáció Halász Rita Margó-díjához

...
Beleolvasó

Karafiáth Orsolya hősei a halál árnyékában is egymás mellett maradnak

...
Hírek

Dragomán György 2040-ből egy klímakempingből üzent

...
Promóció

Kozma Lilla Rita - Utcamesék történetek hajléktalanságról