George R. R. Martin nem engedte el a hatodik Trónok harca-kötetet

George R. R. Martin nem engedte el a hatodik Trónok harca-kötetet

.konyvesblog. | 2017. május 17. |

(Kép forrása)

George R.R. Martin is érezheti, hogy a rajongók türelme se végtelen, ezért mindenkit igyekezett megnyugtatni, hogy a korábban bejelentett öt spin-off mellett be fogja fejezni a könyves széria hatodik részét.

„Igen, még mindig dolgozom a Winds of Winteren, és addig dolgozom rajta, míg be nem fejezem” – írta a blogján. Martin évek óta csúszik a könyves folytatással, időről időre nyilvánosságra hoz pár bekezdést belőle, ám nagy eséllyel – jó darabig – többre nem is számíthatnak a rajongók. Blogbejegyzésében ugyanis azt írja, időnként azt kívánja, bárcsak klónoztathatná magát, vagy bárcsak több órát préselhetne egy napban, vagy bárcsak kibírná alvás nélkül. Addig is, amíg ez összejön, kénytelen „zsonglőrködni” a tennivalókkal.

20 éve nem tudjuk, kié lesz a Vastrón

Húsz éve, 1996. augusztus 6-án jelent meg a Trónok harca címen ismert regényfolyam, ezzel pedig George R. R. Martin új korszakot nyitott a fantasy műfajában, a HBO sorozatának köszönhetően pedig 20 millió nézőnél és több mint 70 millió eladott példánynál tart A tűz és jég...

A spin-offok mind előzménytörténetek lesznek, és Martin 2016 augusztusa óta dolgozik a projekten. Ugyanakkor azt mondja, hogy a tévé és a film világában töltött évtizedek arra tanították, hogy semmi sem biztos, és majd kiderül, hogy végül hány pilot forog, és hány sorozat készül összesen.

Forrás: Guardian