Banánnal és táskával is lehet provokolálni

.konyvesblog. | 2017. május 15. |

Az amerikai humorista, Scott Rogowsky 2016-ban felszállt a metróra, és provokatívnak szánt, ám teljesen fiktív könyveket kezdett olvasni. Akad  olyan, ami otthoni, irodai és utazás közbeni péniszhosszabbítási tippeket tartalmazott, de George Bush saját OJ-könyve (hogyan bonyolította volna le 9/11-et), és a Mein Kampf gyerekváltozata is szerepelt köztük. (A videó második részét ITT találjátok.)

A rázós könyvek a metrón témája a Lithub szerkesztőit is foglalkoztatja, ezért összegyűjtöttek 30 nagyon merész, vagy annak szánt borítót. Kiegészítettük a gyűjtésüket néhány magyar darabbal, és feltesszük a kérdést:  melyik volt a legrázósabb borító, amivel megbotránkoztattátok a metrón veletek szemben ülőt? (Mi legutóbb Shumona Sinha Üssük agyon a szegényeket! című regényét olvasva találkoztunk néhány felhúzott szemöldökkel és értetlen pillantással a négyeshatoson. Cikkünk a könyvről ITT olvasható.)

Variációk egy témára - ha nő

Beszéljen inkább helyettünk az irodalom: 

A zsenialitás egyszerű es, magátúl értődő, akár a far, melly, ajak, szömérömtest. Szőr, izom, ín, csont, ez az ékesség. Pina és fasz, ez az ékesség. Csupa nem kedves ezt leírnom, ollyanná tesz, mint hogy hivalkodnék. – Kopasz mentség.
 

Variációk egy témára - ha férfi

A Lady Chatterley szeretőjének borítójáról vajon hány embernek jut eszébe a forró szex, és hánynak a nemi erőszak? 

 Ha szex

Néha nem is kell túlgondolni, elég, ha felcsapunk egy könyvet, aminek a címe erősen kétértelmű. Chris Kraus fikciós memoárja magyarul egyelőre nem olvasható, de ma lesz a premierje a belőle készült sorozat pilotjának, úgyhogy nem lennénk meglepve, ha hamarosan felbukkanna valahol a filmes borító. Azon pedig, hogy Henry Miller borítóin nagyjából mindig feltűnik egy-egy meztelen testrész, vagy üzekedő pár, már meg sem lepődik a (nem is annyira) gyanútlan olvasó.