Szécsi, Böjte, Varró, Kepes – Itt vannak az Első Ünnepi Könyvvásár e heti programjai

Szécsi, Böjte, Varró, Kepes – Itt vannak az Első Ünnepi Könyvvásár e heti programjai

.konyvesblog. | 2019. december 02. |

librikiado_euk_konyvesblog_banner_300x250px.jpg

Dóbörög az Első Ünnepi Könyvvásár, a Petőfi Irodalmi Múzeum udvarán több mint 500 cím közül választhatjuk ki a tökéletes ajándékot. A napokban már írtunk róla, hogy milyen szépirodalmi és ismeretterjesztő könyveket érdemes beszerezni. Most pedig azt is megmutatjuk, hogy ezen a héten, milyen izgalmas programokra lehet számítani. 

December 2., hétfő

peterfy-3255_1.jpg

Fotók: Valuska Gábor

18.00 Lányok és (Egy)asszonyok – beszélgetés Péterfy-Novák Évával a nagy sikerű Egyasszony és az Apád előtt ne vetkőzz című kötetek szerzőjével és Szécsi Noémivel a Lányok és asszonyok aranykönyve: Szépség, egészség, termékenység és szexualitás a 19-20. század fordulóján című kötet szerzőjével. A beszélgetés után a dedikálás is lesz. 

December 3., kedd

18.00 Lakoma – beszélgetés Mautner Zsófival és Váncsa Istvánnal gasztronómiáról, receptekről és a Lakoma-sorozatról

December 4., szerda

11.00 Találkozás és karácsonyi készülődés Böjte Csaba testvérrel, aki jelképesen átveszi a vásár adományát a dévai Szent Ferenc Alapítvány számára. Minden megvásárolt gyerekkönyvhöz ugyanis hozzátesznek még egyet, és az így összegyűlt könyvadományt eljuttatják az alapítvány gyermekotthonaiban élő gyerekekhez.

boldizsar_ildiko_1.jpg

18.00 A királynő, aki madárnak képzelte magát – beszélgetés Boldizsár Ildikóval legújabb könyvéről, amelyben tizenhárom év csoporttapasztalatait gyűjtötte össze. A kötet gyermekeknek és felnőtteknek vezetett 2-10 napos csoportok történetein keresztül mutatja be, hogyan segítettek a teremtéstörténetek, állatmesék, varázsmesék a legnehezebb helyzetekben-

December 5., csütörtök

18.00 Mi, magyarok – beszélgetés Sal Endrével, az Újságmúzeum alapítójával, aki új könyvében 51 hihetetlen történetet mutat be a nagyvilágból olyan külföldön sikeressé vált magyarokról, akikről talán nem is sejtettük, hogy magyar gyökereik vannak.

December 6., péntek

18.00 Kicsi Gesztenye Klub: Az első karácsony – ünnepvárás Lizával. Magyarország egyik legnépszerűbb animációs mesesorozata és zenés produkciója végre megjelenik könyvben is. Az első karácsony című mesekönyvhöz kapcsolódva Liza énekel a kisebbeknek, beszélget a nagyobbakkal és a könyvet is dedikálja. Facebook esemény ITT. 

December 7., szombat – a vásár ZÁRVA 

December 8., vasárnap

varrod_1_1.jpg

11.00 A szomjas troll – Varró Dániel olvas fel a gyerekeknek a skandináv és kelta alapokon nyugvó verses mesefüzéréből

17.00 Világkép – Beszélgetés Kepes Andrással és karácsonyi dedikálás

Az évtized könyve
...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 3.

...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 1.

...
Nagy

Az évtized legemlékezetesebb világirodalmi könyvei 5.