Szécsi, Böjte, Varró, Kepes – Itt vannak az Első Ünnepi Könyvvásár e heti programjai

Szécsi, Böjte, Varró, Kepes – Itt vannak az Első Ünnepi Könyvvásár e heti programjai

.konyvesblog. | 2019. december 02. |

librikiado_euk_konyvesblog_banner_300x250px.jpg

Dóbörög az Első Ünnepi Könyvvásár, a Petőfi Irodalmi Múzeum udvarán több mint 500 cím közül választhatjuk ki a tökéletes ajándékot. A napokban már írtunk róla, hogy milyen szépirodalmi és ismeretterjesztő könyveket érdemes beszerezni. Most pedig azt is megmutatjuk, hogy ezen a héten, milyen izgalmas programokra lehet számítani. 

December 2., hétfő

peterfy-3255_1.jpg

Fotók: Valuska Gábor

18.00 Lányok és (Egy)asszonyok – beszélgetés Péterfy-Novák Évával a nagy sikerű Egyasszony és az Apád előtt ne vetkőzz című kötetek szerzőjével és Szécsi Noémivel a Lányok és asszonyok aranykönyve: Szépség, egészség, termékenység és szexualitás a 19-20. század fordulóján című kötet szerzőjével. A beszélgetés után a dedikálás is lesz. 

December 3., kedd

18.00 Lakoma – beszélgetés Mautner Zsófival és Váncsa Istvánnal gasztronómiáról, receptekről és a Lakoma-sorozatról

December 4., szerda

11.00 Találkozás és karácsonyi készülődés Böjte Csaba testvérrel, aki jelképesen átveszi a vásár adományát a dévai Szent Ferenc Alapítvány számára. Minden megvásárolt gyerekkönyvhöz ugyanis hozzátesznek még egyet, és az így összegyűlt könyvadományt eljuttatják az alapítvány gyermekotthonaiban élő gyerekekhez.

boldizsar_ildiko_1.jpg

18.00 A királynő, aki madárnak képzelte magát – beszélgetés Boldizsár Ildikóval legújabb könyvéről, amelyben tizenhárom év csoporttapasztalatait gyűjtötte össze. A kötet gyermekeknek és felnőtteknek vezetett 2-10 napos csoportok történetein keresztül mutatja be, hogyan segítettek a teremtéstörténetek, állatmesék, varázsmesék a legnehezebb helyzetekben-

December 5., csütörtök

18.00 Mi, magyarok – beszélgetés Sal Endrével, az Újságmúzeum alapítójával, aki új könyvében 51 hihetetlen történetet mutat be a nagyvilágból olyan külföldön sikeressé vált magyarokról, akikről talán nem is sejtettük, hogy magyar gyökereik vannak.

December 6., péntek

18.00 Kicsi Gesztenye Klub: Az első karácsony – ünnepvárás Lizával. Magyarország egyik legnépszerűbb animációs mesesorozata és zenés produkciója végre megjelenik könyvben is. Az első karácsony című mesekönyvhöz kapcsolódva Liza énekel a kisebbeknek, beszélget a nagyobbakkal és a könyvet is dedikálja. Facebook esemény ITT. 

December 7., szombat – a vásár ZÁRVA 

December 8., vasárnap

varrod_1_1.jpg

11.00 A szomjas troll – Varró Dániel olvas fel a gyerekeknek a skandináv és kelta alapokon nyugvó verses mesefüzéréből

17.00 Világkép – Beszélgetés Kepes Andrással és karácsonyi dedikálás