Jövőre jön David Attenborough új sorozata

Jövőre jön David Attenborough új sorozata

Megérkezett Sir David Attenborough új sorozatának első előzetese. A világhírű természettudós ezúttal azt fogja bemutatni nekünk, miért tökéletes bolygó a Föld. Az ötrészes dokumentumfilm címe is ez lesz, Perfect Planet, jövőre érkezik.  

fk | 2020. december 21. |

Attenborough már az idén megjelent filmjében és könyvében, az Egy élet a bolygónkonban is pedzegette azt a gondolatot, hogy az élet számára ennél tökéletesebb rendszert nehéz lenne kitalálni, mint ami a Földön megadatott. A klíma stabil és kiszámítható (legalábbis eddig az volt), az évszakok úgy jönnek és mennek, hogy azzal az ember tervezni tud. A hőmérséklet pont ideális, a víz pedig folyamatos körforgásban van. Ezt a gondolatot viszi tovább új sorozatában a természettudós: a Perfect Planetben azt a tökéletes ökoszisztémát mutatja meg nekünk, amely lehetővé tette, hogy ennyire ideális körülmények között élhessünk. És persze szóba kerül majd az is, hogy az ember hogyan rondított bele ebbe az édeni tökélybe.

Az ötrészes dokumentumfilm hanganyagát Attenborough az otthonában vette fel a karantén alatt. A sorozatból megismerhetjük majd közelebbről a természeti erők működését, az időjárást, az óceáni áramlatokat, a Nap energiáját.

Nézz bele az előzetesbe:

Kapcsolódó cikkek
...
Kritika

David Attenborough utolsó figyelmeztetése a hatodik kihalás előtt

Könyvben és filmben szegezi nekünk tanúvallomását David Attenborough: az Egy élet a bolygónkon tisztán, érthetően magyarázza el nekünk, milyen károkat okoztunk az élővilágban az elmúlt évtizedekben, és mit kell tennünk, hogy megmentsük önmagunkat. 

...
Hírek

David Attenborough elhagyta az instát, marad az olvasás

Drámai nap volt a tegnapi az Instagramon, mert David Attenborough köszönte és lelépett a képmegosztó közösségi oldalról két hónap után.

...
Nagy

Attenborough és a fák dilemmája a miénk is

A koronavírus-járvány miatt mintha megtorpant volna az elmúlt évek zöld lendülete, de szerencsére elég sok olyan film és könyv van, ami a természeti környezet törékenységére és sérülékenységére figyelmeztet.

KÖNYVTAVASZ
...
Könyvtavasz

Emma különösen érzékeny kislány, aki csak az állatok között érzi jól magát

...
Könyvtavasz

A Másodvirágzás a sírfeliratok mögött megbúvó életek regénye

...
Könyvtavasz

Zseniális állatok: van, amelyik popcorn-szagot áraszt

...
Könyvtavasz

Az életközépi válság nem tart örökké

...
Könyvtavasz

Dániel András megmutatja, hogy a horgászat egyáltalán nem unalmas, sőt!

...
Könyvtavasz

Mindannyiunkra hatással van, hogy a nők hogyan élik meg a szülést

A hét könyve
Kritika
Az embermentő Sztehlo Gábor naplója kemény lecke, de a lelkész szavainak visszaszerzéséről is szól
...
Nagy

Mérő Vera úgy hozta közel az olvasóhoz a lúgos támadást, hogy irodalmat csinált belőle

Renner Erika történetét Mérő Vera dolgozta fel a Lúg című kötetében. Interjúnkban a szerző az írás folyamatáról, bátorságról és közönyről mesélt, valamint arról, hogyan válhat valaki bántalmazóvá, és miért nehéz kiszakadni egy bántalmazó kapcsolatból.