Jövőre jön David Attenborough új sorozata

Jövőre jön David Attenborough új sorozata

Megérkezett Sir David Attenborough új sorozatának első előzetese. A világhírű természettudós ezúttal azt fogja bemutatni nekünk, miért tökéletes bolygó a Föld. Az ötrészes dokumentumfilm címe is ez lesz, Perfect Planet, jövőre érkezik.  

fk | 2020. december 21. |

Attenborough már az idén megjelent filmjében és könyvében, az Egy élet a bolygónkonban is pedzegette azt a gondolatot, hogy az élet számára ennél tökéletesebb rendszert nehéz lenne kitalálni, mint ami a Földön megadatott. A klíma stabil és kiszámítható (legalábbis eddig az volt), az évszakok úgy jönnek és mennek, hogy azzal az ember tervezni tud. A hőmérséklet pont ideális, a víz pedig folyamatos körforgásban van. Ezt a gondolatot viszi tovább új sorozatában a természettudós: a Perfect Planetben azt a tökéletes ökoszisztémát mutatja meg nekünk, amely lehetővé tette, hogy ennyire ideális körülmények között élhessünk. És persze szóba kerül majd az is, hogy az ember hogyan rondított bele ebbe az édeni tökélybe.

Az ötrészes dokumentumfilm hanganyagát Attenborough az otthonában vette fel a karantén alatt. A sorozatból megismerhetjük majd közelebbről a természeti erők működését, az időjárást, az óceáni áramlatokat, a Nap energiáját.

Nézz bele az előzetesbe:

Kapcsolódó cikkek
...
Kritika

David Attenborough utolsó figyelmeztetése a hatodik kihalás előtt

Könyvben és filmben szegezi nekünk tanúvallomását David Attenborough: az Egy élet a bolygónkon tisztán, érthetően magyarázza el nekünk, milyen károkat okoztunk az élővilágban az elmúlt évtizedekben, és mit kell tennünk, hogy megmentsük önmagunkat. 

...
Hírek

David Attenborough elhagyta az instát, marad az olvasás

Drámai nap volt a tegnapi az Instagramon, mert David Attenborough köszönte és lelépett a képmegosztó közösségi oldalról két hónap után.

...
Nagy

Attenborough és a fák dilemmája a miénk is

A koronavírus-járvány miatt mintha megtorpant volna az elmúlt évek zöld lendülete, de szerencsére elég sok olyan film és könyv van, ami a természeti környezet törékenységére és sérülékenységére figyelmeztet.

2021 legjobb könyvei
...
Nagy

2021 legjobb könyvei: 10-1.

...
Nagy

2021 legjobb könyvei: 20-11.

...
Nagy

2021 legjobb könyvei: 30-21.

A hét könyve
Kritika
A halállal játszanak a gyászukkal magukra hagyott gyerekek
...
Nagy

Hegyi Ede: Az úszóverseny (9.)

Hegyi Ede A senki című regényével a top3-ban végzett 2020-ban a legjobb elsőkötetesnek járó Margó-díjért folyó versenyben. Gyerekkorunk című tárcasorozatának ez a kilencedik része.