A fogadóirodáknál Murakami nyeri a Nobelt

.konyvesblog. | 2013. szeptember 05. |

Murakami Harukit hosszú évek óta az irodalmi Nobel egyik nagy esélyeseként emlegetik. Ha a bukikon múlna, akkor a japán szerző venné át idén a Svéd Királyi Tudományos Akadémia által kiosztott díjat, az ő nyerési esélyeire a Ladbrokes-nál jelenleg 3:1 arányban lehet fogadni.

De nem volt ez másképp tavaly sem, hiszen már akkor is ő volt a legnagyobb favorit, az irodalmi Nobelt végül azonban a kínai Mo Jen kapta.

A fogadóirodánál szintén a nagy esélyesek között található az amerikai Joyce Carol Oates (6:1), szorosan mögötte pedig Nádas Péter (7:1), akiről már tavaly tíz pontban kifejtettük, hogy miért kellene megkapnia a rangos elismerést. A favoritok között található még a dél-koreai Ko Un (10:1), a kanadai Alice Munro (12:1) és a szíriai Adonis (14:1).

Az irodalmi Nobel nyertesét októberben hirdetik ki, a pontos dátum egyelőre még nem ismert.

Forrás: Guardian

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk. 

...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!

...
Zöld

A narcisztikus személyiség kinőhető? + 2 könyv a témában

Kutatás készült arról, hogyan változnak a narcisztikus személyiségjegyek az ember élete során. A cikk végén két könyvet is ajánlunk a narcizmus témájában.