A Bridget Jonesban nem elég kínos a szex

.konyvesblog. | 2013. november 08. |

bridget-jones-main-2087997.jpgSzinte biztosra vehetjük, hogy idén nem Helen Fielding nagy visszatérése, a Bridget Jones: Mad about the Boy kapja a Literary Review legrosszabb könyves szexjelenetnek járó díját, a szőke özvegy ugyanis lemaradt a díj shortlistjéről. Az indoklás szerint  Ms. Jones szerelmi jelenetei nem elég kínosak és zavarba ejtőek.

Pedig Fielding hősnője mindent megtett, hogy legyen esélye felkerülni a listára. Új szerelme egy idősödő töritanárról mintázott katonatiszt, ezért Ms. Jonesnak például az jár a fejében kamatyolás közben, hogy vajon a rajta végrehajtott manővereket a brit légierőnél tanulta-e. Fielding leírása sajnos meglehetősen szerény és erőtlen a lista többi jelöltjéhez képest, akik például szuperhősöket és naprendszert emlegetnek, olyasmiket írnak, hogy méhének ajtaja, és slow motion természetfilmhez hasonlítják a nekik felkínált melleket.

A 2013-as Bad Sex Award esélyesei Susan Choi (My Education), Jonathan Grimwood (The Last Banquet), William Nicholson (Motherland), Eric Reinhardt (The Victoria System), Matthew Reynolds (The World Was All Before Them), Manil Suri  (The City of Devi), valamint  Rupert Thomson (Secrecy). Kétes (és főleg posztumusz) dicsőségben részesülhet a híres amerikai folkénekes, Woody Guthrie is, rég elveszettnek hitt, de végül idén februárban megjelent regényéért, az 1947-es House of Earth-ért is. A korábbi díjazottak között olyan neveket is találunk, mint Tom Wolfe és Norman Mailer, de például Nick Cave-nek is volt már esélye a győzelemre.

A Literary Review által évente odaítélt díj célja, hogy felhívja a figyelmet a rosszul megírt, felületes szexjelenetekre, és csökkentse a számukat. Mivel a díjat már 1993 óta osztogatják, úgy tűnik, olyan nagy sikereket nem értek el. Hogy kinek a szexjelenetei a legkínosabbak idén, az kiderül december 3-án.

Forrás: Guardian