Bridget Jones új szerelme egy idősödő töritanár

.konyvesblog. | 2013. október 17. |

wallaker_2702317b.jpgFotó: Warren Allott

Mr. Darcy halott, de özvegye, Bridget Jones nem búslakodja végig a legújabb Helen Fielding-könyvet. Inkább összejön James Bonddal. De vajon az írónő honnan merített inspirációt az új pasihoz? A Cheltenham Irodalmi Fesztiválon elárulta. Egy 53 éves, háromgyermekes családapából, aki egy teljesen „valószínűtlen szexszimbólum”. A harmadik Jones-regény, a Mad about The Boy már az első héten több mint 45 ezer példányban kelt el az Egyesült Királyságban, ezzel toronymagasan vezeti a keményborítós fikció eladási listáját.

Andrew Walliker azt hitte, hogy Fielding csak viccel, amikor azzal hívta fel, hogy mit szólna, ha róla mintázná a harmadik Bridget Jones-kötet új szívtipróját. Hízelgőnek találta ugyan a felkérést, de kicsit zavarban van a hirtelen jött figyelemtől. A 53 éves férfi abban az észak-londoni iskolában tanít, ahová az írónő fia is jár, és bár eddig egyetlen Bridget Jones-könyvet sem olvasott, azt mondja, valószínűleg belepillant majd az új kötetbe. Bár nem ismeri az előzményeket, azt azért tudja, hogy a harmadik részben csak egyetlen szexjelenet lesz. Kicsit csalódott is emiatt, de az írónőről csupa hízelgő dolgot tud elmondani. Szerinte Fielding elragadó és két lábbal a földön jár.

Fielding mind a karaktert, mind a tanár urat kicsit olyannak gondolja, mint Daniel Craig. Ezzel Angela, vagyis Walliker felesége is egyetért, bár az érintett szerint, ha már mindenképpen egy Craig vezetéknevű emberhez kell őt hasonlítani, akkor inkább Wendyhez lehetne, mint Danielhez. (Wendy Craig egy angol színésznő – a szerk.)

A férfi feleségével, és három gyerekükkel a hertfordshire-i Busheyben él, Fielding fiának iskolájában pedig történelmet tanít. Diákjai egyelőre jobban lelkesednek Roald Dahl műveiért, mint a szőke szingli (illetve a szőke özvegyasszony) naplóbejegyzései ért, gyermekei viszont nagyon izgatottak apjuk 15 perc hírneve miatt. Legidősebb fia, a 17 éves Teddy szerint ennél jobb dolog nem is történt vele idén, pedig nem is ő alakítja a szívtiprót, hanem a kedves papája. Mikor lányát, a 15 éves Amyt kérdezték arról, hogy van-e hasonlóság apja, és Fielding új hőse között, annyit mondott, apukája nem ennyire közhelyesen romantikus, és egyáltalán nem magas. Inkább tipikus tanárnak mondaná, de ez semmit nem változtat azon, hogy mennyire menőnek tartja a dolgot.

Walliker lánya joggal lehet büszke, hiszen a kötet eddig nagyon szépen fogy. A Mad about the Boyból egy hét alatt több mint kétszer annyit adtak el, mint a Ragyogás folytatásának szánt Dr. Sleepből, Dan Brown Infernoját azonban még így sem tudta megelőzni. A britek egy hét alatt több mint 220 ezer darabot vásároltak a legújabb Robert Langdon-sztoriból.

Forrás: Telegraph, Guardian