Szükség van Bridget Jonesra harmadjára is?

.konyvesblog. | 2012. november 14. |


A kilencvenes évek egyik ikonikus figurája, Bridget Jones visszatér, a nagy kérdés az, hogy az azóta lenyugodott és megállapodott rajongói bázisnak tud-e még újat mondani London leghíresebb szinglije.

Bridget Jones karaktere először 1995-ben bukkant fel, mégpedig a The Independent hasábjain. Akkor 38 éves volt, egyedülálló és láncdohányos. Ha rajongóival együtt öregedne a híres szingli (ami azért kevéssé valószínű), akkor a harmadik kötet már az ötvenes éveiben járó Bridget kalandjaival szórakoztatná az olvasóit.

Mert hogy lesz harmadik kötet, az már nagyjából biztosnak látszik. Helen Fielding a múlt héten jelentette be, hogy már írja Bridget Jones naplóinak a folytatását, amely napjaink Londonjában játszódik, és amely a tervek szerint jövő ősszel kerül a könyvesboltok polcaira.

A részleteket illetően elég nagy a titkolózás, így egyelőre azt sem tudni, hogy a két nagy rivális, Mark Darcy és Daniel Cleaver milyen szerepet játszik majd a nő életében, és vajon felmelegíti-e Bridget valamelyik kapcsolatát, mint ahogy azt sem, hogy a sztori a The Independentben – 2005 és 2006 között – megjelent írásokon alapul-e. 

Ezek szerint ugyanis Jones kisasszony egy fiúgyermeknek adott életet, akinek Daniel az apja, ám Mark Darcy hajlandónak mutatkozott örökbe fogadni a gyereket. Az utolsó bejegyzés azzal ért véget, hogy Bridget most minden idejét újszülött fia gondozására fordítja, és túl elfoglalt ahhoz, hogy folytassa a naplóját.

Az interneten megjelent reakciókból is az derül ki, hogy a rajongók (akik a második kötet megjelenése óta eltelt években nagy eséllyel szintén megállapodtak már valaki mellett, és gyerekeket nevelnek) azt szeretnék, ha kedvencük is a terhesség alatt és a gyereknevelés terén szerzett tapasztalatait osztaná meg velük. 

Fielding nyilatkozatából az nem derül ki, hogy eleget tesz-e a rajongók elvárásainak, azt azonban elárulta, hogy Bridget még mindig az igaz szerelmet keresi, és a különböző közösségi oldalak a Nagy Ő megtalálásában is új lehetőségeket, egyben pedig új kihívásokat tartogatnak a számára.

Az írónő elöljáróban még annyit mondott, hogy ha az olvasók is annyit nevetnek majd, mint amennyit ő írás közben, akkor már mindannyian jól jártak. A nevetésre minden oka meg is van, a Bridget Jones-könyvekből, a The Independent szerint legalábbis, világszerte 15 millió példány fogyott, ráadásul két nagysikerű film is készült belőlük, melyek bruttó összbevétele meghaladta az 540 millió dollárt. 

Egy ideje már hallani lehet arról is, hogy megkezdődtek az előkészületek a harmadik mozira, a főszerep eljátszását Renée Zellweger azonban állítólag csak úgy vállalta, ha nem kell megint tizenöt kilót híznia Bridget Jones kedvéért.