„Miért nem megy el a farsangi bálba Orbán Viktor?"

.konyvesblog. | 2015. november 13. |

„Térey nagyjából ott kezdi a történetét, ahol A trónok harcában George R. R. Martin abbahagyta: az izlandi vulkán, az Eyjafjallajökull kitörésével egy katasztrófafilm díszletébe csöppenünk, a szerző a látványos jégomlások helyett mindig a személyes történeteket ábrázolja a fekete hamufelhők árnyékában. A hőmérséklet hirtelen átlagosan öt fokkal csökken, a négy évszak rendje teljesen felborul. Korcsolyázni lehet a Dunán, ami még menő is lehetne, de a vulkán kitörése miatt végérvényesen megváltozott az éghajlat, és vele minden férfi és nő" - írtuk korábban A Legkisebb Jégkorszak című friss Térey-kötetről, mely a hét könyve is lett nálunk.

Kapcsolódó cikkek:

Budapestet csak a jégkorszak menthette meg

Térey János: Ami egyedül állva marad, az a kultúra

A fenti változást mi sem bizonyítja jobban, mint a narancssárga fürdőköpenyes Keresztes Tamás, aki hátán az usánkás Storck Natasával szobáról szobára vágtat, és sorba nyittat ki metróállomást, Pecsát (béke poraira!), Müpát meg Kökit a mínuszok elől menedéket kereső embereknek.

„Mátrai Ágoston, a Protokoll immár révbe ért főszereplője, konzulként dolgozik Reykjavíkban, ám amikor a mindent beborító hamufelhő miatt evakuálják a lakosságot, haza kell térnie Budapestre. A vulkáni tél lassanként beköszönt Magyarországra is. Vajon miként birkózik meg a magyar társadalom a váratlan katasztrófahelyzettel? Mi történik, ha csődöt mond a logisztika, a pénz sem bizonyul hathatós cserealapnak a túléléshez, és előbújnak a hegy kísértetei is? Egyáltalán: mi lett Bill Clinton régi, jó világával? És miért nem megy el a farsangi bálba Orbán Viktor?"

- olvasható A Legkisebb Jégkorszak vadiúj trailere alatt.

A videót Bodzsár Márk, Reich Dániel, Seres Krisztián, Kovács Zoltán készítette, a telefonnál Rába Roland.