Modern táncshow készült A kis hercegből
ko

Modern táncshow készült A kis hercegből

a kis herceg antoine_de_saint-exupéry tánc feldolgozás erkel_színház
Modern táncshow készült A kis hercegből, Antoine de Saint-Exupéry klasszikus regényéből. A francia színházi produkciót jövő februárban az Erkel Színházban játsszák.

A látványosságokkal, tánccal és akrobatikával teli színpadi adaptáció a videomapping technológiát is alkalmazza. A klasszikus műből a Broadway Entertainment által készített produkció 2024. február 14-től látható Budapesten. A kis herceg produkció kreatív csapatát Anne Tournié rendező és koreográfus vezeti, a szöveget Chris Mouron társrendező írta, az eredeti zenét Terry Truck szerezte. Az előadások francia nyelven, magyar feliratozással lesznek láthatók.

A nemzetközi színészgárdában a kis herceget Lionel Zalachas alakítja, a narrátor Chris Mouron, a pilóta Aurélien Bednarek, a rózsa Helena De Graeve. Romeo Langlios látható a hiú, Marcin Janiak a lámpagyújtogató, Joän Bertrand pedig a király szerepében. Az előadás műfaját tekintve koreográfiai adaptáció,

kortárs tánc és újcirkusz.

A narrátor az egyetlen szereplő, aki beszél az előadás során. Az összes többi művész, akik a világ minden tájáról - Kínából, Indiából, Lengyelországból, Franciaországból, Olaszországból - érkeztek, cirkuszi vagy kortárs táncos háttérrel rendelkeznek, koreográfiával és akrobatikával fejezik ki magukat.

A kis herceg modern táncshow világpremierje 2019-ben Párizsban volt, innen indult világkörüli turnéra. 2020-ban Dubajban mutatták be, 2021-ben Sydneyben játszották és 2022-ben egy egész évadot töltött a New York-i Broadwayn. Jelenleg a lisszaboni közönség láthatja, majd 2024 januárjában újra Dubajban szerepel a show, februárban érkeznek Budapestre, ahonnan Prágába utazik a produkció.

Utazása közben a kis herceg sokféle emberrel és kultúrával kerül kapcsolatba, és mindenkinek a szeretet üzenetét közvetíti.

A barátságról, magányról, mások és a bolygónk iránti szeretetről és törődésről szóló történetét

igyekeztünk alázattal átültetni a szaharai sivatag kulisszái közé" - mondta Anne Tournié rendező.

Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című regénye idén ünnepli első kiadásának 80. évfordulóját. Kétszázötven nyelvre fordították le, 200 millió példányt adtak el belőle, ezzel minden idők második legkelendőbb könyvévé vált.

A pilóta, akinek történeteit az egész világ ismeri [Antoine de Saint-Exupéry 120]
A pilóta, akinek történeteit az egész világ ismeri [Antoine de Saint-Exupéry 120]

120 éve született A kis herceg világhírű szerzője, Antoine de Saint-Exupéry, aki nemcsak író volt, hanem legendás pilóta is. Összeszedtük életének tíz legfontosabb állomását, kezdve az első repülési kísérleteitől A kis herceg megírásán át egészen a rejtélyes eltűnéséig.

Tovább olvasok

Forrás: MTI