Ha nem tudod, mit olvasson a gyereked, nézd meg, mit ajánlanak más gyerekek!
ro

Ha nem tudod, mit olvasson a gyereked, nézd meg, mit ajánlanak más gyerekek!

Minden olvasni szerető szülő arról álmodozik, ha a nyári szünetben a gyereke a sok játék, ugrálás, strandolás mellett olvasna is, ehhez pedig már csak a megfelelő könyvet kell megtalálni. A Bookline Kids programban minden hónapban a felnőttek mellett gyerekek is véleményezik a könyveket, most az ő értékeléseik közül válogattunk, segítve ezzel azokat a szülőket, akik még mindig tanácstalanok, hogy most nyáron milyen könyvet adjanak a gyerekeik kezébe.

Tengerecki - kalandok Magyarországon - Kortárs mesék és mondák (szerk. Lovász Andrea)
Ill.: Takács Mari, Cerkabella, 2021, 175 oldal
-

"Sok volt benne a mese, sokféle. Már várom is, hogy menjünk a Balcsira és megnézhessem a vízen a TÖN-t!:) Viccesek a képek! Tök klassz, hogy feliratozva van minden és szép színes. A térkép nagyon menő benne! Bakancslistát is lehet ikszelni." (Levi, 7 éves) 

A kötetbe ITT tudsz beleolvasni.

René Goscinny és Jean-Jacques Sempé
A kis Nicolas
Ford.: Bognár Róbert, Móra, 2021, 165 oldal
-

"Szuper volt, nagyon gyorsan elolvastam. Nagyon-nagyon vicces volt a történet. Az írót már ismertem az Asterixek miatt. A könyvben elég egyszerű fekete-fehér rajzok vannak, mindenkinek jellegzetes nagy orra van. A képektől még viccesebbek a történetek. A Tüktojra fogok a legjobban emlékezni, mert az nagyon vicces volt, amikor mindenki mondta, hogy nem én mondtam, hogy Tüktoj, hanem ő mondta, hogy Tüktoj, és pedig nem is szabadott volna kimondani, hogy Tüktoj, és közben Tüktoj nagyon ideges volt!" (Artúr, 8 éves)

A kis Nicolas-ról készült podcastünket ITT tudod visszahallgatni.

Agócs Írisz
Márkó bácsi kertje
Pagony, 2021, 40 oldal
-

"Nagyon tetszett! Nekünk is van kertünk és anya hasonló dolgokat csinál benne, mint Márkó bácsi. Nagyon szépek a képek! Más, mint a többi könyvünkben, de tetszenek. Arra fogok emlékezni, hogy az oregánó magyarul szurokfű :) Meg Olga néni csupa butaságot mond benne, de Ő a legviccesebb :) " (Zsombor, 6 éves)

Kiss Judit Ágnes
Zsálya hercegnő és az öregnek hitt herceg
Ill.: Szimonidesz Hajnalka, Pagony, 2020, 107 oldal
-

„Nagyon jó volt a könyv. Nagyon jó, hogy egy kislányról szól, aki igazából királylány csak nem tud róla. Segít egy hercegnek, akiről nem tudja, hogy ki, aztán már tudja, hogy ki, ez a meglepetés. És van egy szárnyas unikornisa is a kislánynak. Sok kalandjuk van, volt boszorkány meg sárkány is. Az öreg király egy rossz apuka volt, szerintem ilyen rossz apuka nincs is igazából, aki bántja a gyerekét. A képek nagyon szépek voltak, mondtam anyának este, amikor olvasott,  hogy szóljon, hogy ha kép jön, akkor kinyitom a szemem, akkor is ha álmos vagyok, mert nem akarok lemaradni. Az unikornisra fogok emlékezni, amit az ágya alatt nevel fel tojásból. Nagyon jó neki, én is szeretnék egy titkos unikornist. Ezenkívül érdekes volt a másik ló, akinek nem volt szárnya mégis repült, mint a Batman.” (Flóra, 5 éves)

Kiss Judit Ágnessel készült interjúnkat ITT találod.

Rachel Bright és Jim Field
A benned élő oroszlán
Ford.: Érsek-Obádovics Mercédesz, Scolar, 2021, 27 oldal
-

"Olyan tetszetős volt ez a könyv, szerettem hallgatni. Jó, hogy a cini megbátorodott a végére! Az oroszlán meg az egér is tetszett, mert cukik voltak. Szép színesek benne a képek! Arra fogok emlékezni, amikor az oroszlán kiáltott, az vicces volt, mert látszott a lingője! Arra is mindig emlékezni fogok, hogy a kisegér azt mondta; szükségem van egy üvöltésre!" (Lizi, 4 éves)

Raina Telgemeier
Görcs
Ford.: Bayer Antal, Ciceró, 2021, 224 oldal
-

"Nekem nagyon tetszett, mert segített abban, hogy nem kell szorongani, és hogy ha bántanak az iskolában, akkor állj ki magadért, mert nem lesz úgy jobb, ha hagyod, hogy bántsanak, vagy hogy csúfoljanak, és mindenre van valamilyen megoldás. Nekem nagyon tetszettek és szerintem nagyon szépek voltak a képek benne. Ami megmaradt bennem, hogy mindenre van megoldás." (Mira, 11 éves)

A képregényről írt kritikánkat ITT olvashatod.