Ruff Orsolya

A nap, amikor egy színész Dr. Seuss-t rappel Dr. Dre-alapra

Ennél jobb ma már valószínűleg nem jön szembe velünk: a színész-rendező Wes Tank a karanténban előkapta az egyik legnagyobb gyerekklasszikust, Dr. Seusst, egészen pontosan a Rókamóka című kötetet, és ELRAPPELTE egy Dr. Dre-alapra. Az egészhez nem is nagyon van mit hozzátenni, csodálatos az elejétől a végéig.

Mi korábban ezt írtuk a kötetről (amely két éve Szívünk rajta-kiemelt is lett):

"A Dr. Seuss életmű-sorozatában minden eddiginél nehezebbre vállalkozott a címszereplő Róka (és ami azt illeti, a fordító, Szabó T. Anna is): nyelvtörőket tanítana Glokninak, de ami kezdetben ártatlan játéknak indul, az szédítő nyelvi vircsaftba csap át, amelyben Glokni hiába mondogatja, hogy a nyelve nem jár rókaszóra, nincs kímélet, és a hasslafrokot varró agg sastól kezdve a plusz kis plüss-sünön át eljutunk a folyton bokszoló kokszokig. Ezek után nem csoda, ha hébe-hóba megbicsaklik Glokni nyelve is."

Dr. Seuss - Kezdetben nem hittek benne, ő mégis mindent elért a...

Dr. Seuss Rókamókája lett a Szívünk rajta programban a hónap könyve, ami jó alkalmat adott arra, hogy összeszedjünk öt olyan érdekességet az amerikai szerzőről, amit talán nem tudtatok, de mindig is tudni akartatok róla. Dr. Seuss: Rókamóka Fordította: Szabó T. Anna, Kolibri, 2018, 2499 HUF 1.

A produkcióért kattintsatok ide: