Chimamanda Ngozi Adichie gyerekkönyvet írt
ro

Chimamanda Ngozi Adichie gyerekkönyvet írt

A HarperCollins gyerekkönyvkiadója fogja kiadni a nigériai Chimamanda Ngozi Adichie első gyerekkönyvét, amelyet Nwa Grace James név alatt jegyez. A Bookseller híre szerint összesen három könyvre szerződtek le, az első kötet (Mama’s Sleeping Scarf ~ Mama alvósálja) 2023 őszén jelenik majd meg: ezt Adichie még a saját lányának írta, aki akkor hároméves volt.

A történetet az Adichie család inspirálta, és a lagosi mindennapokat mutatja be: főhőse egy Chino nevű kislány, aki az anyukája sáljával játszik (erre utal a cím is), séta közben megpillantja a nagypapáját, stb. A kiadó munkatársa korunk egyik legfontosabb irodalmi hangjaként jellemezte Chimamanda Ngozi Adichie-t, a könyvről pedig azt mondta, hogy az "a családi élet gyengéd és örömteli felfedezése", egy lenyűgöző egyszerűséggel, kiválóan megírt történet, amely a családi szeretetnek állít emléket.

A kötetet Joelle Avelino illusztrálja, és a kiadó azt reméli, hogy így olyan képeskönyv jöhet létre, amelyet nemzedékeken át nagy becsben tartanak majd.

Chimamanda Ngozi Adichie nemcsak az egyik leghíresebb nigériai író, de korunk egyik legfontosabb feminista gondolkodója is. Legutóbb akkor lehetett hallani róla, amikor a távozó német kancellárral, Angela Merkellel vett részt egy düsseldorfi beszélgetésen. Néhány éve ő lett a legjobbak legjobbja a Baileys Women's Prize for Fiction ünnepségén, mégpedig az Az aranyló fél napkorong című regényével. Americanah című regényéről ITT írtunk.

Forrás: Bookseller