Általános cikkek európa transz d:book könyves podcast

Podcast: Van egy férfi. Nő.

Valuska László | 2016. február 11. |

Ezt a címet nem Esterházy Péter írta, hanem az ÉLET! A férfi testben születő Marlon Extravaganza negyvenéves koráig keresi a nemi identitását, László Erika Transziregény című könyve ennek az útnak a bemutatása. Az Európa Könyvkiadónál megjelent regény egyenesen egy vándorcirkuszban felnövő srác életébe vezet be, aki néha ugyan lefekszik lányokkal, de alapvetően a férfiak érdeklik és szeret nőnek öltözni.

László Erika: Transziregény

Európa Könyvkiadó, 408 oldal, 2015, 3490 Ft

 

A szerző, László Erika mesél a tényleges Marlonról, az írásról és a hetvenes években játszódó történetről. Az egyik pillanatban a tesitanár molesztálja a srácot, egy másikban pedig megpattan Németországba, hátha ott könnyebb lesz. A német éjszakában erősebb neonok világítanak, de akkor is rohadt kemény dologba csöppen bele: kábítószer, mindenféle szex, nagy koppanások jellemzik a Transziregényt, aminek a valódi tétje mégis az, hogy a főszereplő felfedezi a valódi identitását. Az csak plusz extra, hogy a szexualitást is minden pironkodás nélkül, egyszerű természetességgel emeli be a szövegbe. Hogy lesz valaki a transzibárok sztárja? Hogyan hódítja meg a nőket? Miért házasodik meg valaki, ha a férfiak jönnek be neki? Milyen volt a nászéjszakája? Hogyan csúszik rá a kábítószerre? Miért bukik el Amerikában, hogy utána szexmunkássá váljon? 

A Transziregény megmutatja a szereplőket, a kolorlokált, miközben olyan sztorikat mesél el, amiket tényleg csak a legőrültebb filmekben láthatunk, például ebben a könyvben olvastam a valaha volt egyik legjobb nászéjszakai sztorit. 

 

A podcastokra érdemes feliratkozni az iTuneson vagy a Mixcloudon. Korábbi adásokD. Tóth KrisztaFejős ÉvaPéterfy Gergely és Péterfy-Novák ÉvaTotth BenedekUgron ZsolnaDragomán György és Szabó T. Anna, Kemény Zsófi, Lena Dunham, Trónok harca, Star Wars, Röhrig Géza

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Daniel Kehlmann szerint itt az idő, hogy megijedjünk az AI-tól

Az író a Guardiannek írt véleménycikkben hívta fel a figyelmet az AI szélsebes fejlődésének következményeire.

...
Zöld

Sokkal jobban hatnak a konteók, ha a közösség hiedelmeihez illeszkednek – Olvass bele az Emberarcú tudományba!

A különböző tudományterületek képviselőinek tanulmányaiból szerkesztett kötetben az alternatív világértelmezések, áltudományos elméletek és tudománytagadó tanok sorát járják körül. Olvass bele!

...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk.