Általános cikkek európa transz d:book könyves_podcast

Podcast: Van egy férfi. Nő.

Valuska László | 2016. február 11. |

Ezt a címet nem Esterházy Péter írta, hanem az ÉLET! A férfi testben születő Marlon Extravaganza negyvenéves koráig keresi a nemi identitását, László Erika Transziregény című könyve ennek az útnak a bemutatása. Az Európa Könyvkiadónál megjelent regény egyenesen egy vándorcirkuszban felnövő srác életébe vezet be, aki néha ugyan lefekszik lányokkal, de alapvetően a férfiak érdeklik és szeret nőnek öltözni.

László Erika: Transziregény

Európa Könyvkiadó, 408 oldal, 2015, 3490 Ft

 

A szerző, László Erika mesél a tényleges Marlonról, az írásról és a hetvenes években játszódó történetről. Az egyik pillanatban a tesitanár molesztálja a srácot, egy másikban pedig megpattan Németországba, hátha ott könnyebb lesz. A német éjszakában erősebb neonok világítanak, de akkor is rohadt kemény dologba csöppen bele: kábítószer, mindenféle szex, nagy koppanások jellemzik a Transziregényt, aminek a valódi tétje mégis az, hogy a főszereplő felfedezi a valódi identitását. Az csak plusz extra, hogy a szexualitást is minden pironkodás nélkül, egyszerű természetességgel emeli be a szövegbe. Hogy lesz valaki a transzibárok sztárja? Hogyan hódítja meg a nőket? Miért házasodik meg valaki, ha a férfiak jönnek be neki? Milyen volt a nászéjszakája? Hogyan csúszik rá a kábítószerre? Miért bukik el Amerikában, hogy utána szexmunkássá váljon? 

A Transziregény megmutatja a szereplőket, a kolorlokált, miközben olyan sztorikat mesél el, amiket tényleg csak a legőrültebb filmekben láthatunk, például ebben a könyvben olvastam a valaha volt egyik legjobb nászéjszakai sztorit. 

 

A podcastokra érdemes feliratkozni az iTuneson vagy a Mixcloudon. Korábbi adásokD. Tóth KrisztaFejős ÉvaPéterfy Gergely és Péterfy-Novák ÉvaTotth BenedekUgron ZsolnaDragomán György és Szabó T. Anna, Kemény Zsófi, Lena Dunham, Trónok harca, Star Wars, Röhrig Géza

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Pogátsa Zoltán: Rá kell jönnünk, hogyan haladjuk meg a kapitalizmust

Litkai Gergely podcastsorozatának novemberi témája a Fenntartható gazdaság vagy társadalmi összeomlás című kötet, amiről a szerzővel, Pogátsa Zoltán közgazdász-szociológussal beszélgettek.

...
Zöld

Legendás, ismeretlen, regényes, sétálós – 10+1 új könyv a 150 éves Budapestről

Budapest 150 éves születésnapján a város sokszínűségét és sokféleségét hangsúlyozva válogattunk össze róla szóló, (egy kivételével) friss kiadású könyveket. Vessz el az ismeretlen ismerős Budapesten!

...
Zöld

A hagyománytisztelet egy iszonyú gyorsan változó világban öngyilkos stratégia

Az ember vége, a természet esélye című új könyve apropóján Jordán Ferencet népességcsökkentésről, az ember rendmániájáról, visszavadításról, hibás fókuszról és a kötet zavarba ejtő címéről is kérdeztük. Interjú.

ADVENT
...
Könyves Advent

Tüdős Klára becsvágyát a családja értetlenkedése is fűtötte

Olvass bele Bódis Kriszta Korzón a pokolba című kötetébe!

...
Könyves Advent

A Baska magyarul beszél egy Benes-dekrétumok elől menekülő család drámájába avat be

A 12 éves Baska József és családja 1947-ben menekült Magyarországra a Beneš-dekrétumok és a kitelepítés elől. Felnőttként megírta, hogy mi történt azon a sorsdöntő téli éjszakán. Olvass bele a kötetbe!

...
Könyves Advent

Egy autista srác természethez írt szerelmes levele

Dara McAnulty magával ragadó, lírai hangvételű könyve, az Egy ifjú természetbúvár naplója a természettel való mély kapcsolatát tárja fel, de olvashatunk benne az aktivista munka és az autista lét mindennapi kihívásairól és örömeiről is. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Rosszul végződő, abszurd és megbocsájtó mesék – 8 prózakötet karácsonyra

Három fiútestvér, három nemzedék, egy zombianyu és megannyi izgalmas sztori. Például családtörténetek és tönkretett szerelmek, metsző irónia és őrült tanmesék. 8 friss magyar prózakötetet ajánlunk.

...
Könyves Advent

Jézus korában is kórházban születtek a kisbabák? Keresd a választ a Bibliai Kisokosban!

Bibliai Kisokos csupa olyan kérdést tesz föl, amelyet minden Biblia iránt vagy napjaink bibliai vonatkozású helyszínei, kultúrtörténeti eseményei iránt érdeklődő gyermek vagy épp felnőtt fejében is megfogalmazódhat. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Mister Morrison állatlexikona megmutatja milyen változatos és gyönyörű az élővilág

A Mágikus állatok iskolája rajongói számára igazi csemege Mister Morrison állatlexikona, melyben minden tudnivalót összeszed az egyes állatokról. Olvass bele!