George R.R. Martin közzétett egy fejezetet készülő könyvéből

George R.R. Martin közzétett egy fejezetet készülő könyvéből

.konyvesblog. | 2014. március 28. |

George R.R. Martin tudja, hogyan kell megörvendeztetni a rajongókat: másfél héttel a Trónok harca negyedik évadának vetítése előtt ugyanis igazi meglepetéssel várta őket, honlapján ugyanis közzétett egy fejezetet A tűz és jég dala sorozat hatodik kötetéből, a The Winds of Winterből. Martin szerint a szóban forgó új fejezet (címe Mercy) tulajdonképpen egy régi, abban az értelemben legalábbis, hogy már jó ideje papírra vetette, de azóta már vagy tucatnyi alkalommal átírta.

A fejezet Mercy ébredésével indít. A lány egy félhomályos szobában fekszik, vérszagot érez, de nem kizárt, hogy ez csak az éjszakai rémálom miatt van így, melyben farkasok elől menekült egy sötét erdőben. Felül, kezét végigsimítja koponyáján, tenyerét sörték karistolják. „Meg kell borotválkoznom, mielőtt Izembaróval találkozom. Mercy, a nevem Mercy, és ma éjszaka megerőszakolnak és meggyilkolnak. A valódi neve Mercedene volt, de mindenki csak Mercynek hívta. Kivéve álmaiban. Nagy levegőt vett, hogy lecsitítsa a szívverését, és igyekezett többet felidézni az álmából, de a nagy részét már elfelejtette. De vér volt benne, a feje fölött telihold, és egy fa, amely tanúja volt rohanásának.”

A teljes fejezet Martin honlapján érhető el.

Nem ez az első részlet, amelyet George R. R. Martin közzétesz a készülő könyvből, pont egy hónapja egy olyan bekezdéssel örvendeztette meg a rajongókat, amelyben Tyrion Lannister szerepelt. A mostani akciója mindenesetre annyira sikeres volt, hogy az óriási rohamtól meg is bénult a honlapja egy időre. Friss blogbejegyzésében Martin annyit elárult még, hogy sokat dilemmázott, melyik könyvébe kerüljön a szóban forgó fejezet: eredetileg a Sárkányok táncába szánta, végül miután ez sokkal inkább egy nyitó-, nem pedig egy zárófejezetnek számít, a szerkesztőjével egyetértésben kivette a kéziratból, és a The Winds of Winterbe csúsztatta át. Persze átírta, feszesebbre vette, így a most olvasható verzió sokban különbözik az eredetitől.

Még egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor jelenik meg a hatodik kötet, Martin kiadója, a HarperCollins sem tudott konkrét időpontot mondani a Guardian érdeklődésére, minden attól függ, hogy az író mikor lesz kész a kézirattal.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Lehet, hogy az álom az alvás lényege? – 3 könyv, amiben az álom fontos szerepet játszik

Bár sokszor nem tűnik többnek az alvás furcsa mellékhatásánál – és persze tudattalanunk kedvelt játszóterénél –, előfordulhat, hogy az álom valójában egy létszükséglet.

...
Zöld

A Mitágó-erdő sűrűjébe a hősök és az olvasók is belevesznek – 40 éves a modern fantasy mesterműve

Ősidőkben gyökerező erdők, újjászülető harcos hercegnők, apák és fiúk, az elme történetteremtő képessége, Freud és Jung, Tolkien, növényhorror és növényvakság a fantasyben, valamint az ember és a nem emberi világ szoros kapcsolata is szóba kerül a podcastban.

...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.