Mlinárik Mariann: Apa [Képalá]

Képalá |

A víz biztosan elmúlt évei emlékeit kavarja. Ebbe az állandó mozgásba csomagolt időtlenségbe merülnek el a rezzenéstelen arc mögé rejtett gondolatok. Sokan elsősorban ezért az érzésért járnak horgászni, nem a halakért. Ahogy a hullámok lassan kimossák a fejekből a hét során összegyűjtött zajokat. A vacsora pedig a bónusz.  

Ő néhány lépessel elsétált a horgászat adta örömöktől, bele a vízbe. Egy rozoga, fonott szék által védett, rövid ideig tartó csendbe, amit csak egy hideg ital hiánya zavar majd meg hamarosan. Küzdelem valamiféle egyensúlyért, ami ha csak pillanatokra is, de elérhető.

Vajon mit iszik majd? Merre sodorja a gondolatok irányát a víz? Nem fogom megtudni, de jól is van ez így. Olyan zavarba ejtő kényszerrel vágyunk tudni mindent. Kergetjük az információt. Gyakran pedig az kerget minket. Könnyű ennek rabjává válni. Kell, hogy legyenek olyan órák, napok, hetek, amik ezzel az örvénnyel szembe mernek haladni. Nem követelnek válaszokat. Ő valószínűleg jobban tudja ezt bárkinél.

A kényszeres kitárulkozás korának ellenpontja a pillanat, amit ellop a fényképezőgép, megtart készítője magának. Pontosan annyit jelent, mint hangosan feltenni a kérdést: Hogy vagy Apa? Ő pedig a megszerzett pillanatnyi csend királyaként, csak egy fáradt, de nyugodt mosolyt küldene válaszul.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Apa

Szőnyei András: Hullám [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Rácz Roland: Idő [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Pölös-Marton Zsófia: Végül [Képalá]

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Megjelent J. K. Rowling új könyve, A karácsonyi malac

Megérkezett J. K. Rowling új könyve, A karácsonyi malac. A Harry Potter-sorozat óta ez az első történet, amelyet az író kifejezetten gyerekeknek írt. 

...
Szívünk rajta

Téli mesékkel fordulunk rá az év legrövidebb napjára

A Szívünk rajta friss válogatásába több téli kötet is került, ezek közül mutatunk meg most hármat.

...
Könyves Advent

Itt a nagy karácsonyi gyerekkönyves ajánló!

Új karácsonyi összeállításunkban a friss gyerek- és ifjúsági könyvek közül válogattunk: van közöttük meseantológia, képregény, mondókás és receptes kötet, macskás, zenés és mágikus könyv.