Keserű Rebeka: Apa [Képalá]

Képalá |

Tapaszokat ragasztasz magadra Apa, így próbálod megakadályozni, hogy a bőrödön keresztül kifolyjon belőled a múlt. Mindig utánafordulsz az árnyképnek, hiába mondogatom, hogy az már rég nem Anya, csak egy körvonal, amit a saját emlékezeteddel töltesz ki. Elment, itthagyott, és neked nem volt merszed követni őt. Lusta játszadozás maradt csupán annak emlékével, hogy valaha még volt bátorságod utánavágyódni, el innen; mára már ez sem maradt, a magányba süppedtél, az élet elfolyik körülötted, te pedig csak ücsörögsz, belekényelmesedve abba, hogy a fejed forduljon csak egy minduntalan tovatűnő nőalak után.
Valójában azonban nem egy árnyékot követsz: az én tekintetemet kerülöd, az én arcomat, Anya arcát. Ennyi maradt utána, én maradtam utána, mégsem bírsz ránézni erre az egyetlen emlékre Apa. Annyira fáj látnod bennem a vonásait, annyira fáj a folyton újra fellángoló remény, ahogyan megpillantod bennem őt, hogy inkább megkerülsz a tekinteteddel.
Merj rám nézni végre Apa úgy, hogy ne Anya darabjait keresd bennem, hogy az arcom mögött engem láss, ne az egykori feleséged, és gyere, gyere ide hozzám, hadd kössem rajtad újra a múlt szivárgó sebeit!

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Apa

Légrádi Júlia: Emlékek egy félmosolyban [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Friedler Magdolna: Sodrás [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Lengyel Melinda: Apa [Képalá]

Egy kiállítás képe
...
Egy kiállítás képe

Selyem Zsuzsa: Ne fázz! [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Finy Petra: Szerintem [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Tóth Krisztina: Taki [Egy kiállítás képe]

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Meghalt a Találd ki, mennyire szeretlek szerzője

Elhunyt a Találd ki, mennyire szeretlek című gyerekklasszikus szerzője. Sam McBratney kötete a mai napig nagyon népszerű világszerte; szeptemberben posztumusz jelenik meg a mesekönyv folytatása.

...
Gyerekirodalom

Berg Judit és Varró Dániel - Lételemük a mese

A  kortárs magyar gyerekirodalom két meghatározó alakja Berg Judit és Varró Dániel, akik az elmúlt években tovább építették és bővítették azokat a meseuniverzumokat, amelyeket nemcsak a gyerekek fedeznek fel örömmel, hanem a felnőttek is szívesen bolyonganak bennük. Páros interjúnkban generációs hatásokról, olvasói szokásokról és sorozatokról beszélgettünk velük.

...
Gyerekirodalom

10 oka is van annak, amiért Boleyn Anna menőbb, mint a köldökvillantós lányok

Meddig tart az óvó szeretet és hol kezdődik az érzelmi kisajátítás? Mucha Dorka új ifjúsági regényében ennek jár utána.